reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Onaszczesliwa2018... Zazdroszczę.. Ja pewnie jak już będę w szpitalu dostanę jak ja to nazywam jakieś "bagno" ... Dobrze ze opiekę masz dobrą :)

Zapowiada się słoneczny ciepły dzień :)
Musiałam się wygrzebać z mojego rogala :D i już psychicznie nastawiam się na jutro na glukoze, ale co tam, trzeba, każda to przechodzi więc da się przeżyć :) jutro też mam rzęski więc coś dla przyjemności :D a teraz chyba strzelę kawkę :)

W mieszkaniu robią się kafelki ale na szczęście nie ja musze być nadzorcą pod nieobecność M :)) jego rodzice mieszkają 5min od naszego nowego mieszkania i powiem wam że nawet się z tego cieszę bo po porodzie pomoc jakaś na pewno się przyda ;) M będzie tylko do końca lipca będzie musiał wracać do Oslo, nie mam mu nic za złe bo wiadomo to jego praca a i tak w tym roku późno zaczyna... Normalnie co roku tam już od początku marca a teraz mieszkanie się kręci więc trzeba przetrwać a ile rzeczy jeszcze do małego nie mamy hoho [emoji14] no nic damy radę :) a ja sobie mówię że jak tatuś pojedzie po miesiącu do Oslo to mamusia przecież jest zaradną babką i na pewno dare nawet sama bo nie ona pierwsza :) zobaczymy w praktyce :D

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Na ile jedzie ? Na długo ?
Pewnie , że sobie dasz radę :)
Mój też wyjeżdża, teściowa nie pomaga , nawet bym nie chciała. Ale mame będę miała pod ręką w kazdej sytuacji I tescia.
Super silny chłopczyk teraz dzieciaczki coraz więcej będą przybierać nawet po 200 gram tygodniowo <3
Tak dużo ?? :D
To może i moja za trzy tygodnie dojdzie do kilograma :)

reklama
@klaudiaa975 a to ciężko powiedzieć na jak długo, befzie mógł to przyleci, dziś tylko na dwa dni a później już go dłużej nie będzie, w lipcu będzie cały miesiąc a później to już pewnie rzadziej no ale coś za coś

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Szkoda, że u nas tak nie ma...[emoji20]
A te dania wege też [emoji106]
I jeszcze herbata do wyboru [emoji106]

Ja miałam do "wyboru" jedno coś herbatopodobnego, w dodatku z cukrem, chyba, że były jakieś osoby na diecie cukrzycowej, to była opcja "bez cukru", ale i tak pić się tego nie dało.... [emoji20]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Haha, wlasnie to jest fenomen polslich szpitali - wszystkie "napoje" sa od raxu poslodzone[emoji6] Jak lezalam z mloda to nawet ona nie chciala tego pic[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Haha, wlasnie to jest fenomen polslich szpitali - wszystkie "napoje" sa od raxu poslodzone[emoji6] Jak lezalam z mloda to nawet ona nie chciala tego pic[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
No coś Ty gdzie dają herbatę słodka? Bo u nas niestety zawsze gorzka. Na jedzenie nie mogłam narzekać czasami bez szału ale czasami było bardzo dobre

UWAGA! Po raz pierwszy w ciąży zmoczyłam majtki :D Młody kopal po pęcherzu aż tak boleśnie więc szybko wstałam i biegnę do wc, niestety nie na zakręcie utaciłam prędkość i już nie bylam jak Usain Bolt, dostałam kopniaka i poszło... Na szczęście nie wiele :D
[emoji23][emoji23][emoji23] Jola sytuacja smieszna pewnie nie byla, ale mistrzowski opis zrobil swoje[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja będę dostawiać do piersi. Jak zalapie to dobrze jak nie to będę ściągać i podawać butelka. Bez spiny

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w tym tygodniu dopiero skończyłam ( Chyba) karmienie piersią starszaka... Cieszę się na te trzy miesiące odpoczynku i wolności. Mleko raczej do końca nie zaniknie w tym czasie, więc jeśli młode się przyssie, to dostanie.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z doskoku , bo robie obiad.
Pisalyscie o tych pozycjach do porodu.
U mnie w pierwszej wszystko postepowalo wolno, wiec dali mi pileczke do skakania, moglam sobie chodzic po porodowce itp, ale kiedy naprawde zaczela sie akcja czyt.10 cm rozwarcie to nie ma bata - lezymy I rodzimy. Matka I dziecko podpiete sa pod KtG, nie ma mozliwosci skakania, kucania czy ruszania sie.
W drugiej ciazy polozna podciagnela mi jedna noge, Maz druga I Mlody wyskoczyl raz dwa, ale ponownie na lezaco.
Karmic piersia tez chce. O kupsko sie nie martwie - zawsze sie ladnie wyproznie przed porodem.

reklama
Do góry