reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No większość w sumie już upatrzona tylko trzeba to dopracować takie sprawy jak np fotelik bo chcemy ż tym systemem isofix i muszę napisać też meila do tego sklepu jak to wygląda itd [emoji2] także będzie trochę zajęc przynajmniej [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
No i dobrze, zajmiesz glowe przyjemnymi sprawami[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

@Onaszczesliwa2018 super ze się poprawiło...! Tez trzymam kciuki żeby tak zostało jak najdłużej...!

Z tymi odwiedzinami po porodzie i w ogóle- jak zle się czujemy to czasami po prostu trzeba jasno powiedzieć i postawić granice: wybacz, zle się czuje i nie mam siły, umówmy się innym razem albo: chciałabym poczekać z odwiedzinami tyle ile zalecił mi lekarz itd itp. Niektórzy ludzie inaczej nie wpadną sami na taki pomysł. Np M. i wszyscy jego koledzy chcieli iść do szpitala jak koledze urodziło się dziecko. Powiedziałam mu żeby stuknal się w głowę i dał biednej dziewczynie odpocząć. M w ogóle nie rozumiał! Stwierdził ze JA jestem dziwna i przecież to takie miłe ze chcą odwiedzić no i w ogóle to oni idą zobaczyć dziecko, wiec czemu ja uważam ze to może nie być dobry moment. W końcu nie poszedł, resztę kolegów żony/ dziewczyny tez zatrzymały bo panowie byli przekonani ze to super pomysł. Ale M. mi mówił ze u nich odwiedza się dziecko od razu, w szpitalu, w domu, nikt nie daje ci kilku dni spokoju...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Onaszczesliwa2018 super ze się poprawiło...! Tez trzymam kciuki żeby tak zostało jak najdłużej...!

Z tymi odwiedzinami po porodzie i w ogóle- jak zle się czujemy to czasami po prostu trzeba jasno powiedzieć i postawić granice: wybacz, zle się czuje i nie mam siły, umówmy się innym razem albo: chciałabym poczekać z odwiedzinami tyle ile zalecił mi lekarz itd itp. Niektórzy ludzie inaczej nie wpadną sami na taki pomysł. Np M. i wszyscy jego koledzy chcieli iść do szpitala jak koledze urodziło się dziecko. Powiedziałam mu żeby stuknal się w głowę i dał biednej dziewczynie odpocząć. M w ogóle nie rozumiał! Stwierdził ze JA jestem dziwna i przecież to takie miłe ze chcą odwiedzić no i w ogóle to oni idą zobaczyć dziecko, wiec czemu ja uważam ze to może nie być dobry moment. W końcu nie poszedł, resztę kolegów żony/ dziewczyny tez zatrzymały bo panowie byli przekonani ze to super pomysł. Ale M. mi mówił ze u nich odwiedza się dziecko od razu, w szpitalu, w domu, nikt nie daje ci kilku dni spokoju...

Oj znam te tłumy. Jak urodzilam córkę to 5 godzin po porodzie już mialam moich rodzicow, teściów na głowie. Ledwo żyłam ale nie dało się im przemowicr do rozsądku. W domu to samo. Przyjazd ze szpitala, ja ledwo na nogach stalam a dom pelen gosci.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje :)
A jak u Ciebie ? Coś boli ? Jakieś zmartwienia ? Trzy dni i mam troszkę zaległości co u Was słychać :)
Dzieki, ze pytasz. Czuje sie tak sobie. Od wczoraj troche msrtwie sie brzuszkiem. Boli mnie i czesto sie robi twardy, ale wydaje mi sie, ze to objawy od jelit. Mam nadzieje, ze to tylko to

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Współczuję.. czyli cały czas leżysz tak ? I wcześniejszy poród ?
Mam mieszany styl zycia.Samo Leżenie sprawia też ból. Oszczedzam się mocno ale sama pozycja leżąca mi nie służy. W domu np. czesto siedzę na piłce. Definitywnie nie wolno mi nic dźwigać, wykonywać gwaltownych ruchów.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Tutaj też przychodzą gromadki do tych noworodkow i aż mi słabo jak widzę te biedne kobiety ledwo siedzące u mnie też będzie sprawa prosto postawiona kolezanki itd to dopiero jak do siebie dojdę i jak chcą to niech się obrazaja

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry