reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja tez zawsze 3h u fryzjera... ale robi mi masaż głowy, wiec i tak lubię tam chodzić [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A ja nie lubię... Nie lubię jak ktoś mnie czesze, nie znoszę farb itd... W sumie ostatnio się farbowałam u fryzjera przed swoim ślubem...
Od tego czasu tylko ziołowe, w kolorze prawie jak mój naturalny, żeby siwych nie mieć....
Jestem jednak leń [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Odpuszczał po kilkudziesięciu sekundach...
Więc jak widać po prostu jestem panikara [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wiesz co, to nic dziwnego, że zmieniło się gwałtownie. Na tym etapie dzieciaczki bardzo szybko rosną, więc i zmiany są duże. Ja do ubiegłego tygodnia poruszałam się normalnie, a potem z dnia na dzień brzuch zaczął mi przeszkadzać i twardnieć przy chodzeniu. Teraz chodzę jak kaczka.

Zresztą, a'propos twardnień, miałam w poprzedniej ciąży co chwilę twardy brzuch, lekarze mówili, że taka uroda, zdarza się u szczupłych kobiet, że macica tak reaguje i robi się jak kamień. Miałam też skróconą szyjkę, ale to podobno dwie niezależne rzeczy.

A chciałam powiedzieć tylko tyle, że te skurcze na KTG w porównaniu z tymi, przy których rodziłam, były silniejsze! Tylko miały zupełnie inny charakter, no i nie bolały.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wczoraj farbowałam włosy, więc trochę się musiałam poschylać do wanny... [emoji33]

(farbuję od dawna sama farbami ziołowymi, ale żeby spłukać itd to przy moich włosach jest trochę zabawy....)

Nie jest to często, rano było dwa razy w odstępie ok pół godziny, potem po paru godzinach znowu, itd...

Na wizycie powiem na pewno, na razie jeśli wszystkie zauważyłam, to było 5 albo 6...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga takie twardnienia sa normalne na tym etapie ciazy. Jezeli nie sa czeste i bolesne to nie ma co sie bac. Ja ost. Mowilam gin to powiedziala ze jak mam czesto to nospe wziazc dodatkowo magnez z potasem ale to dlatego ze mialam skurcze miesni.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po wieczornym obchodzie. Dalej ta sama doktorka. Nie wiem czy ona się uwzięła na mnie. Pytala jak się czuje, czy dobrze. Ja, że tak i pokazuje odruchowo noge .Bo przecież z tym tu przyszłam leżeć. A ta mi odpowiada z automatu, żeby nie patrzeć na to bo bedzie tylko gorzej. :-( ;-(
Tak mi dopieprzyla tym, że same łzy mi poleciały. Normalnie dobiła mnie...
Wiem, że to nie jest koniec świata i da się żyć z żylakami i można usunąć ale nie rozumiem jej podejścia. Czy wszyscy mnie okłamują a ona jest szczera? Do bólu?
Kochana ta lekarka to jakas znieczulica. Nie potrzebnie cie doluje. Co prawda zylaki moga nasilic sie jeszcze bardziej ale mogla ci to jakos po ludzku wytlumaczyc. Najwazniejsze ze nie ma zatorow i ze maluszek zdrow. Nie doluj sie wszystko bedzie ok. A zylaki usuniesz po ciazy tak jak ja mam w planie.

Dziewczyny padam byłam u fryzjera od 15:00-21:00
Masakra miałam tyle zabiegów efekt końcowy taki
W świetle zachodzi lekko pod pudrowy roz
1521927510-e990e11a64ce78dd-aaaaaa.jpeg
1521927539-6a67cd5828b4f13d-aaaaaa.jpeg

Ale zmiana piekne wlosy. Ja chcialam troche przyciemnic....ale Bartwk stwierdzil ze kocha blondynki. Hihi wiec nic nie ruszam....a kiedys mialam czarne

Ja tez zawsze 3h u fryzjera... ale robi mi masaż głowy, wiec i tak lubię tam chodzić [emoji16]

Ja tez jak pojde to siedze dlugo.....ale tyle mi aie schodzi bez farby...obciecie plus keratyna i sauna. A ze mam troche na glowie to sie schodzi

Dokładnie... I ogólnie starałam się widzieć pozytywy, choćby to, że wiem, że w ogóle mogę zajść w ciążę, itd... Ale - łatwo nie było...
Ale najważniejsze, że mam Hanię, która najpierw domagała się ciasteczka (zapytałam, czy chce, w odpowiedzi dostałam modelowego kopa [emoji23]), a teraz chyba ciasteczko smakowało ;)

Żeby nie było, że się nie dzielę ;)
To czestujcie się :D

Przepis banalny, prosty, szybki, tani, bez cukru, zdrowy i kokosowy [emoji23]
d6cad494f5227a3a4c403ae2eb475760.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga chyba przerzuce sie na twoje jedzenie.... za bardzo sobie pozwalam. Ost.mam faze na sledzie.

reklama
Troche was nadrobilam. Wlasnie wrocilismy niedawno z 18 D chrzesnicy. Matko zatanczylam az 2 razy.....noga bolala i brzuch sie stawial a nie wzielam nospy ze soba i clexanu. Teraz dopiero uzupelnilam leki. Za to D sie zrobil tancowal jak szalony az dwa razy koszulke zmienial. Dzieciaki tez . mnie za to od muzyki glowa boli. Filip sie chyba wystraszyl halasu bo nie kopal. Za to teraz jak leze to szaleje jak wariat. Ja w polowie imprezy porzygalam sie...zjadlam pieroga plus barszcz czerwony i mnie cofnelo z automatu Pozniej nie ryzykowalam i wypilam chyba ze 4 herbaty z pomarancza. Ogolnie to dupsko mnie boli od siedzenia. Ale impreza ogolnie udana. Dzieciaki jeszcze nie spia za to D na siedzaca hahahaha juz widze jak pojdzie na 2 zmiane do pracy.

Do góry