reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@SzczęśliwaCiężarna ja bym też nie ustąpiła, ja to w ogóle nie rozumiem jak można się na drugą osobę wydzierać bez powodu a już jakieś rzucanie w Ciebie to jest gruba przesada. Tym bardziej w ciąży. Nie ustępuj bo on nigdy się niczego nie nauczy. Mówię ze swojego doświadczenia bo mój były mąż też się na mnie wydzierał bez powodu, obrażał i wyzywał z czasem zaczął nawet szarpać. Jak powiedziałam dość i oznajmiłam mu, że składam pozew o rozwód to nagle cudowna zmiana, która mnie i tak już była obojętna. W każdym razie dostał najlepszą lekcję w swoim życiu, tylko nie wiem czy do tego kretyna to i tak dotarło.

reklama
U niego w gorszy dzień włącza się dyktatura... Leżę sobie , tv oglądam i już mu przeszkadza bo raptem jedna miska w zlewie leży nieumyta... Dziad cholerny... Nie popuszcze tym razem na pewno bo mam dość tych jego humorów... Ja w ciąży nie mam żadnych a ten ma całe zycie...

f2w39n7303c24ozn.png
każdy ma prawo mieć gorszy dzień, ale nikt nie ma prawa go odreagowywać na innych...
jak mu przeszkadza miska w zlewie, to niech umyje - ręce by mu odpadły?
mój docenił, ile robiłam w domu, jak wszystko wylądowało na nim, a ja musiałam leżeć.. i dobrze mu to zrobiło ;)

Moja Paula też się jakoś uspokoiła ostatnio. Wcześniej kopała non stop dzień i noc i chyba wcale nie spała. Teraz już tak nie szaleje. Dobrze, że u Was też tak jest bo już zaczynałam się trochę niepokoić. Widocznie dzieciaczki już sobie wypracowują jakiś własny rytm dobowy :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
może tak :) teraz Hania szaleje od prawie 2h, ale wczoraj o tym czasie to ja padłam, więc nawet jak szalała, to bym nie czuła...

To jak mu przeszkadza to niech sobie ja umyje . Nie nie . Nie daj się. To co On by powiedzial jakby musiał wszystko robić a Ty lezec tak jak u nas np [emoji33]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
dokładnie tak

Nie wiem czy wtedy by wypomnial mi to w momencie złości... On w złości mówi wszystko co mu na język przyniesie a później twierdzi, że tak nie uważa tylko w złości powiedzial... Przed chwilą znów mnie wolał to mu powiedziałam, że czekam na pewne słowa a on zdziwiony "na jakie" to mu powoedzialam domyśl się... Bo aż takim idiota nie jest by tego nie wiedzieć

f2w39n7303c24ozn.png
po to człowiek jest rozumny, żeby się kontrolował w momencie złości.. sory, ale po związku z moim ex mam lekkie "zboczenie" na tym punkcie (aczkolwiek on później nie twierdził, że tak nie uważał, ale że ja to sobie wymyśliłam albo mam halucynacje, że on przecież nigdy by tak zrobił/powiedział, itd... ale to nie temat na publiczne forum...)
ale z tym, że się nie domyśla, to faceci naprawdę czasem mają problemy z myśleniem :/

każdy ma prawo mieć gorszy dzień, ale nikt nie ma prawa go odreagowywać na innych...
mój docenił, ile robiłam w domu, jak wszystko wylądowało na nim, a ja musiałam leżeć.. i dobrze mu to zrobiło ;)

może tak :) teraz Hania szaleje od prawie 2h, ale wczoraj o tym czasie to ja padłam, więc nawet jak szalała, to bym nie czuła...

dokładnie tak

po to człowiek jest rozumny, żeby się kontrolował w momencie złości.. sory, ale po związku z moim ex mam lekkie "zboczenie" na tym punkcie (aczkolwiek on później nie twierdził, że tak nie uważał, ale że ja to sobie wymyśliłam albo mam halucynacje, że on przecież nigdy by tak zrobił/powiedział, itd... ale to nie temat na publiczne forum...)
ale z tym, że się nie domyśla, to faceci naprawdę czasem mają problemy z myśleniem :/
Aga dokładnie jakbym czytała o moim ex, on nigdy nie widział, że robi coś nie tak, wszystko to były moje wymysły i przesada. Boże skąd tacy ludzie się biorą...

dokładnie tak

Też tak uważam ... Mam wrażenie, że on w złości ma cel jak najbardziej mnie wkurzyć ...

f2w39n7303c24ozn.png

To są faceci słonko...[emoji23] [emoji23] [emoji23] pierwsze przepraszam będzie mu ciężko przez gardło przechodzić , ale bądź dzielna i niech pęknie [emoji5]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
dokładnie - za pierwszym razem będzie trudno, ale niech w końcu zrozumie, że nie pozwolisz tak się traktować...

Hej, hej :)
Ja tylko chcialam zameldowac, ze dzis mialam wizyte. Wszystko ksiazkowo. Synek wazy 620 gram. Balam sie isc ze wzgledu na ta cukrzyce, ale posprawdzal co sie dalo i jest bardzo dobrze :)
Dzis tez pierwszy raz mialam badanie na fotelu, lekarz kazal mi sie mentalnie przygotowac ze juz na kazdej wizycie bedzie musial tak badac, ale po badaniu tez ok. Szyjka dluga, zamknieta. Tylko sie cieszyc :)
Zycze Wam milego dnia!
Ps. Ogladalam Wasze brzuszki :) kazdy piekny i juz typowo ciazowy. Z tymi, ktore pisza ze czuja sie ciezko -ŁACZE SIE W BOLU. Ja mam jak co ciaze dodatkowo wielki problem z krzyzami. Bola mnie niemilosiernie.
Butow zdjac nie moge, czy skarpet ubrac, bo staniecie na jednej nodze u mnie w gre nie wchodzi. Ale juz blizej konca niz dalej :)
super, że na wizycie wszystko ok :)
i współczuję bólu krzyża :(

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony sposób na szybkie rozchodzenie butów?
a z czego buty?

współczuję bólu głowy, mam nadzieję, że szybko minie.. oby...

ech, fceci... :|
ja też coś słabiej Hanię czuję.. tzn czuję, że się kręci, szturcha, ale słabiej niż np tydzień temu... ale z drugiej strony brzuch mam większy niż tydzień temu, więc może to taki okres, że przybywa wód płodowych itd? No i u Hani widzę dość mocną pogodozależność - jak jest taka do d..., że ja zasypiam niemal na stojąco i nic mi się nie chce, to ona też dużo mniej aktywna, a jak jest ładnie i mam energię do działania, to ona też się uaktywnia ;)
jak inne dziewczny? czujecie ruchy tak samo, mocniej czy słabiej?
Ja mialam tak ze 2 dni ze słabiej czułam ale ogólnie to jest bardzo aktywna najbardziej rano, wieczorem i w nocy ale to już takie rozciąganie ze aż brzuch chodzi :)

Kiedyś pytałam Was o te sukienki i w końcu wydały mi się za bardzo ozdobne ale teraz jak mam porównanie to stwierdzam, że może faktycznie takie będą odpowiedniejsze na ślub :) Doradźcie proszę tylko, która Waszym zdaniem lepsza, czy długa z krótkim rękawem czy krótsza z dłuższym rękawem? Ja się skłaniam bardziej przy tej długiej :) A zawsze można skrócić i będzie można wykorzystać też na mniej uroczyste okazje :) Tak mi się przynajmniej wydaje :D
Zobacz załącznik 843245

Zobacz załącznik 843246 Zobacz załącznik 843247

Zobacz załącznik 843248
Jestem za długa :)

reklama
Do góry