reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam, mnie rozłożyło już całkiem, katar, kaszel, gorączka, bóle mięśni i głowy...a pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno wszystkie choroby mnie omijały.
@Margana nie potrzebnie się lekarz odzywał, a skoro już zaczął to mógł do końca się wypowiedzieć a nie tak zostawić Cię w niepewności

Odnośnie ruchów to u mnie co jakiś czas mały się tak odwraca, że praktycznie wcale go nie czuję, ale staram sie nie panikować

@olaaa7 zdecydowanie pierwsza

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
O kurde:/ dużo zdrówka Mamuska

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, hej :)
Ja tylko chcialam zameldowac, ze dzis mialam wizyte. Wszystko ksiazkowo. Synek wazy 620 gram. Balam sie isc ze wzgledu na ta cukrzyce, ale posprawdzal co sie dalo i jest bardzo dobrze :)
Dzis tez pierwszy raz mialam badanie na fotelu, lekarz kazal mi sie mentalnie przygotowac ze juz na kazdej wizycie bedzie musial tak badac, ale po badaniu tez ok. Szyjka dluga, zamknieta. Tylko sie cieszyc :)
Zycze Wam milego dnia!
Ps. Ogladalam Wasze brzuszki :) kazdy piekny i juz typowo ciazowy. Z tymi, ktore pisza ze czuja sie ciezko -ŁACZE SIE W BOLU. Ja mam jak co ciaze dodatkowo wielki problem z krzyzami. Bola mnie niemilosiernie.
Butow zdjac nie moge, czy skarpet ubrac, bo staniecie na jednej nodze u mnie w gre nie wchodzi. Ale juz blizej konca niz dalej :)

Ja tylko chcialam zameldowac, ze dzis mialam wizyte. Wszystko ksiazkowo. Synek wazy 620 gram. Balam sie isc ze wzgledu na ta cukrzyce, ale posprawdzal co sie dalo i jest bardzo dobrze :)
Dzis tez pierwszy raz mialam badanie na fotelu, lekarz kazal mi sie mentalnie przygotowac ze juz na kazdej wizycie bedzie musial tak badac, ale po badaniu tez ok. Szyjka dluga, zamknieta. Tylko sie cieszyc :)
Zycze Wam milego dnia!
Ps. Ogladalam Wasze brzuszki :) kazdy piekny i juz typowo ciazowy. Z tymi, ktore pisza ze czuja sie ciezko -ŁACZE SIE W BOLU. Ja mam jak co ciaze dodatkowo wielki problem z krzyzami. Bola mnie niemilosiernie.
Butow zdjac nie moge, czy skarpet ubrac, bo staniecie na jednej nodze u mnie w gre nie wchodzi. Ale juz blizej konca niz dalej :)
Super wiadomości [emoji4]

Zycze Wam milego dnia!
Super, że wszystko dobrze :) I jaki już maluszek duży :) Ja się już nie mogę doczekać kolejnej wizyty 5 kwietnia, ciekawe ile nasz mały będzie ważył w 26+3 :)

@klaudiaa975 u mnie 3 prenatalne kosztuje 220 zł plus jeśli ktoś chce film z usg w 4d to dodatkowo 100 zł.
ciekawe, ile u mnie... ale pewnie i tak będę robiła...

Też myślałam o dodatkach ale jeszcze poszukam czegoś innego na ślub żeby było chociaż trochę wow :p
dokładnie o to chodzi :D

Ja też tak miałam jakoś 2 tygodnie temu, najpierw czułam małego mocniej i w ogóle kopniaczki były silniejsze a potem przez kilka dni słabiej i nawet było tak, że dwa dni nie czułam wcale i już panikowałam ale zaczął kopać normalnie i teraz od prawie tygodnia czuję nawet jak się wierci i jak leże na lewym boku to czuć mocno te jego obracania i kopnięcia :) Na pewno jest wszystko dobrze :) Może łożysko się przesunęło i trochę zasłoniło malutką :)
na szczęście już się wierci ;)
myślę, że to ta pogoda ją trochę uśpiła... jak się wierciła, to czułam, ale dużo mniej (w sensie rzadziej) niż zazwyczaj...

Kiedyś pytałam Was o te sukienki i w końcu wydały mi się za bardzo ozdobne ale teraz jak mam porównanie to stwierdzam, że może faktycznie takie będą odpowiedniejsze na ślub :) Doradźcie proszę tylko, która Waszym zdaniem lepsza, czy długa z krótkim rękawem czy krótsza z dłuższym rękawem? Ja się skłaniam bardziej przy tej długiej :) A zawsze można skrócić i będzie można wykorzystać też na mniej uroczyste okazje :) Tak mi się przynajmniej wydaje :D
Zobacz załącznik 843245

Zobacz załącznik 843246 Zobacz załącznik 843247

Zobacz załącznik 843248
Moim zdaniem zdecydowanie długa :D
ta ma piękny haft - uwielbiam takie :D
moim zdaniem albo ta, albo tamta długa, obie są wow, i takie no, bardziej na ślub ;)

Tak [emoji4] też różnie bywa niewiem od czego to zależy ale ma różne dni moje maleństwo raz szaleje a raz lula sobie [emoji4] pewnie też od naszego samopoczucia , ale też od tego jak się ułoży w brzuszku [emoji4]

to też na pewno ;) ja dość mocno reaguję na pogodę - jak biegałam regularnie, to trochę przeszło, ale jak nie biegam, to reaguję na zmiany ciśnienia, itd. więc chyba Hania też tak ma, i jak jest taka pogoda do d..., że ja zasypiam niemal na stojąco, to ona też przysypia dużo więcej...

A! Młodszemu dziedzicowi tez kupiłam kilka rzeczy- akurat były fajne promocje :) bo na starszym to nic nie przyoszczędziłam [emoji849]
1521585262-f047ee65e8bb91a8-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ale fajne ja znow wczoraj na hm poplynelam ...

Kiedyś pytałam Was o te sukienki i w końcu wydały mi się za bardzo ozdobne ale teraz jak mam porównanie to stwierdzam, że może faktycznie takie będą odpowiedniejsze na ślub :) Doradźcie proszę tylko, która Waszym zdaniem lepsza, czy długa z krótkim rękawem czy krótsza z dłuższym rękawem? Ja się skłaniam bardziej przy tej długiej :) A zawsze można skrócić i będzie można wykorzystać też na mniej uroczyste okazje :) Tak mi się przynajmniej wydaje :D
Zobacz załącznik 843245

Zobacz załącznik 843246 Zobacz załącznik 843247

Zobacz załącznik 843248

pierwsza długa !!!

U mnie też ruchy tylko rano i wieczór. Przez dzień brak :(

olaaa7, patrząc na poradniki to powinien ważyć 300 gram więc sama nie wiem. Zawsze maluch wychodzi starszy i większy. U mnie mogą być rozbieżności, bo to był pierwszy cykl po anty i nie wiemy ilu dniowe cykle były przed.

dziś tylko muszę przeżyć o 14stej dentystę i zawieść L4 do pracy ;)

jak dob rze zrozumialam wychodzi starszy wiec waa tez jest adekwatna teraz juz kazde dziecko inaczej przybiera na wadze wiec nie ma sie co stresowac u mnie 23 tydz i maly ma 530g

a wogole dzien dobry z pracy przy kawie :D
przyjaciolka zrobila bete wczoaj wychodzi 5 tydz i termin na listopad wiec roznica miedzy naszymi dzieciami 4 miesiace super!! bardzo sie ciesze tez chodzi do tego lekarza co ja wiec zapisala sie na wizyte 15 min przedemna pojedziemy razem wtedy bedzie w 9 tyg, jej córka w czerwcu konczy rok wiec bedzie miala niezlą zabawę :)

ciekawe, ile u mnie... ale pewnie i tak będę robiła...

dokładnie o to chodzi :D

na szczęście już się wierci ;)
myślę, że to ta pogoda ją trochę uśpiła... jak się wierciła, to czułam, ale dużo mniej (w sensie rzadziej) niż zazwyczaj...

Moim zdaniem zdecydowanie długa :D
ta ma piękny haft - uwielbiam takie :D
moim zdaniem albo ta, albo tamta długa, obie są wow, i takie no, bardziej na ślub ;)

to też na pewno ;) ja dość mocno reaguję na pogodę - jak biegałam regularnie, to trochę przeszło, ale jak nie biegam, to reaguję na zmiany ciśnienia, itd. więc chyba Hania też tak ma, i jak jest taka pogoda do d..., że ja zasypiam niemal na stojąco, to ona też przysypia dużo więcej...
Jak dobrze, że mogę liczyć na Waszą pomoc :*
Jeśli nie uda mi się kupić tej nude to będę próbowała tą z haftem :)

Zycze Wam milego dnia!
Super, że wszystko ok

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hejo, melduje się wczorajszej wizycie
Od początku przytyłam 6,400 gram :(
Maluch waży 500 gram :D od czwartku przybrał 89 gram. Mam zlecone badania z krwi w tym glukozę. Starszy jest o półtorej tygodnia :) Mały jest ułożony miednicowo i ponoć temu mam tak nisko brzuch.
Szczerze powiedziawszy martwi mnie duża waga naszego chłopaka...
najważniejsze, że zdrowy i że ładnie rośnie - problem byłby, gdyby ważył za mało, a że większy, to ja bym się aż tak nie stresowała ;)

olaaa7, patrząc na poradniki to powinien ważyć 300 gram więc sama nie wiem. Zawsze maluch wychodzi starszy i większy. U mnie mogą być rozbieżności, bo to był pierwszy cykl po anty i nie wiemy ilu dniowe cykle były przed.
to tym bardziej, może po prostu starszy o kilka dni, i ładnie rośnie - nie stresuj się niepotrzebnie :)

Wszedł do domu w świetnym humorze i jedyne na co się zdobył to powiedzieć "Mynia chodź" przez zamknięte drzwi... A takiego ch...ja... Tak mi krew zepsuł, że nie popuszcze

f2w39n7303c24ozn.png
chciałam napisać, że czasem lepiej odpuścić i pogadać, ale po tym co przeczytałam później
Pierwszy raz się postawiłam tak naprawdę... Bo zawsze było tak, że nawydzieral się na mnie a ja czekałam aż mu przejdzie i jak już mu przechodziło to nigdy mnie nie przepraszał a ja się zachowywałam jak by się nic nie stalo... A wczoraj grubo przesadzil... Wydziera się na mnie obraża... Wszystkiego się nagle czepia... Nawet tego, że banan leży i się skorka sczerniala a był kupiony dla mnie... I datl się bo pranie sobie zrobił a ja go nie zdjęłam... I rzucił we mnie moimi skarpetkami jedyna rzeczą, która tam była moja... A teraz przychodzi zadowolony bo jemu już minęło...

f2w39n7303c24ozn.png
to ja bym nie odpuściła... są pewne granice, a moim zdaniem je przekroczył, i coś powinien zrozumieć....

Do góry