reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem po wizycie. Wszystko w porzadku. Szyjka zamknieta, pessar trzyma dobrze. Brzuch przy badaniu nie jest napiety, wiec te napiecia i bole sa niegrozne.

Dzidzia pomierzona, troche wieksza niz termin z om. Jestem zla, bo nie dostalam wydruku, a nie zapamietalam dokladnie wagi [emoji53] Ale jest jakies 750g. Lekarz mowi, ze biorac pod uwage +- to moze byc i 830g[emoji6]
No i tu sie martwie, bo corka na tym etapie wazyla 630g, a urodzila sie duza[emoji53]

No i jeszcze jedna sprawa...popatrzyl miedzy nogi i pyta jakie imie, ja ze Emilia, a on czy na pewno, a ja, ze tak. A on tak dziwnie patrzy w ten monitor, a ja pytam czy cos jej wyroslo?[emoji33] A on, ze nie chce wchodzic w kompetencje kolegi. I nie wiem teraz co o tym myslec[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
O kurczę ale by była niespodzianka

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ty kochana jak tam ?? Teraz doczytałam o tych bakteriach

Najważniejsze to ze dziecko zdrowe zostało 3,5 mieisaca a reszta to już tylko nastawienie
Ściskam!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No mam nadzieję , że nerka się niewylaczy całkowicie i że się pozbędziemy jak najszybciej tych bakterii[emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, dziekuje za zapytanie :sorry:
Dobrze . Juz nie krwawie ani nie plamie tylko mam zoltawa wydzieline.
Zauwazylam jednak,ze brzuch mi sie prezy jak stoje,wiec staram sie ruszac jak najmniej.
Zawiozlam dzisiaj zwolnienie do pracy i posiedze miesiac zeby zregenerowac sily.

Mam nadzieje,ze u Was wszystko dobrze. Nie zdaze nadrobic. Wiem tylko,ze duzo z Was ma juz fajne fury. Ja na razie nie.

Z tych przyjemnych rzeczy ,znowu przyszlo kilka ubranek dla mojego malego Slodziaszka ;

Zobacz załącznik 843199

Zobacz załącznik 843200

Pozdrawiam,
Super, że się uspokoiło i jest dobrze, oby tak dalej:* ciuszki śliczne

Najważniejsze, że szyjka w porządku i napięcia /bóle brzucha niegroźne [emoji106]

A co do płci, to miałaś okreslaną na zwykłym usg czy 3D? Choć po polowkowym nie powinno już się zmienić....

0d1yrjjgtd95fou3.png
No wlasnie ma polowkowym bylo 2D i 3D. Robil je kolega mojego gina, swietny specjalista w dziedzinie usg i w ogole nie mial watpliwosci. Widzial wargi sromowe! Przy corce tez on ocenil plec na polowkowym i tak zostalo. No bylam pewna, ze to sie juz nie zmieni.
A jeszcze moj gin nigdy nie chcial sie wypowiadac na temat plci. No nie wiem co go nagle naszlo.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

100% pewności to będziemy miały wszystkie dopiero po porodzie ;) płeć nie ważna, aby zdrowe, no ale nie dziwie się że tak reagujesz
Nie to zebym sie z chlopca nie cieszyla. Generalnie bylo mi bez roznicy, tylko chcialam znac plec. Juz sie po prostu nastawilam i nie spodziewalam sie takiej sytuacji. Nie lubie takiej niepewnosci.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Wibracje sa slabiutkie :) nie widać ich gołym okiem tylko czuć gdy się rękę polozy

f2w39n7303c24ozn.png
To główki nie trzeba chronić ;) więc poduszka na pewno nie jest potrzebna ;)
Poduszki są wszędzie, bo ludzie lubią, kojarzą się z wygodą, miękkością, przytulnoscią, komfortem itd.
W domu będę miała dużo poduszek, właśnie z tego powodu ;) Ale nie trzeba na nich leżeć, ani tym bardziej kłaść maleństwa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej, dziekuje za zapytanie :sorry:
Dobrze . Juz nie krwawie ani nie plamie tylko mam zoltawa wydzieline.
Zauwazylam jednak,ze brzuch mi sie prezy jak stoje,wiec staram sie ruszac jak najmniej.
Zawiozlam dzisiaj zwolnienie do pracy i posiedze miesiac zeby zregenerowac sily.

Mam nadzieje,ze u Was wszystko dobrze. Nie zdaze nadrobic. Wiem tylko,ze duzo z Was ma juz fajne fury. Ja na razie nie.

Z tych przyjemnych rzeczy ,znowu przyszlo kilka ubranek dla mojego malego Slodziaszka ;

Zobacz załącznik 843199

Zobacz załącznik 843200

Pozdrawiam,
Najważniejsze, że krwawienie ustało [emoji106]
Leż jak najwięcej, odpoczywaj itd.
A ubranka śliczne :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Pieczony, ze spodem wszystkie składniki dozwolone :D
No dobra, to za chwilę wezmę kalendarz ;)
(od nastolatki zbieram przepisy w starym kalendarzu - nie miałam wtedy zeszytu.... [emoji15])
Tylko muszę chwilę poleżeć - wstałam od maszyny do szycia, więc chwilę odpocząć trzeba ;)
A co uszyłam, to za moment, jak nadrobię ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry