reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A now mala byc kaczuszka? Baardzo lady bujaczek [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Miała być kaczuszka heh :p ale ten też nam się bardzo podoba. Do tego prezent od babci :)
Jestem po wizycie. Wszystko w porzadku. Szyjka zamknieta, pessar trzyma dobrze. Brzuch przy badaniu nie jest napiety, wiec te napiecia i bole sa niegrozne.

Dzidzia pomierzona, troche wieksza niz termin z om. Jestem zla, bo nie dostalam wydruku, a nie zapamietalam dokladnie wagi [emoji53] Ale jest jakies 750g. Lekarz mowi, ze biorac pod uwage +- to moze byc i 830g[emoji6]
No i tu sie martwie, bo corka na tym etapie wazyla 630g, a urodzila sie duza[emoji53]

No i jeszcze jedna sprawa...popatrzyl miedzy nogi i pyta jakie imie, ja ze Emilia, a on czy na pewno, a ja, ze tak. A on tak dziwnie patrzy w ten monitor, a ja pytam czy cos jej wyroslo?[emoji33] A on, ze nie chce wchodzic w kompetencje kolegi. I nie wiem teraz co o tym myslec[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Super , że maleństwo zdrowe i Ty. A co do płci, nie wyobrażam sobie gdyby u mnie coś wyszło nagle inaczej :/ może kupuj neutralne rzeczy, nie nastawiaj się , już do 3 prenatalnego nie długo :/ ale sądzę , że bardziej widać na połówkowych na 3d niż na 2d u zwykłego lekarza

reklama
No wlasnie ma polowkowym bylo 2D i 3D. Robil je kolega mojego gina, swietny specjalista w dziedzinie usg i w ogole nie mial watpliwosci. Widzial wargi sromowe! Przy corce tez on ocenil plec na polowkowym i tak zostalo. No bylam pewna, ze to sie juz nie zmieni.
A jeszcze moj gin nigdy nie chcial sie wypowiadac na temat plci. No nie wiem co go nagle naszlo.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Zazdrosny może heh. Ja bym brała pod uwagę widoczne wargi sromowe a nie, nie domowienia lekarza .. bo nawet nie potrafił ocenić co konkretnie widzi

Dzięki dziewczyny :*

@malina_11 bez przesady, z tym talentem, po prostu mam maszynę i trochę chęci do eksperymentów pi uczenia się na swoich błędach - szyję (w sensie na swojej maszynie, nie licząc wcześniej przeszycia czegoś w młodości) w sumie trochę ponad 3 lata, więc - naprawdę jestem tylko amatorką... [emoji15]
Agnieszka Powinnaś pomyśleć o szyciuu na zamówienie;)

hchygzu3560fzqmv.png
Powiem tak - czasem myślę, że to moje "wyjście awaryjne" gdybym miała dość programowania i chciała rzucić pracę w korpo... Ale są dwa ważne "ale" - po pierwsze korpo daje stabilność i całkiem niezły dochód, czego nie powiedziałabym o własnej działalności, zwłaszcza takiej działalności ;)
Ale przede wszystkim drugie "ale" - to moje hobby, lubię szyć bardzo, to prawda, ale szycie na zamówienie to już "mus" - terminy, zobowiązania itd... A ja wolę szyć to, na co właśnie mam ochotę, czasem dla samej przyjemności szycia itd, a terminy, to tylko takie, że chciałabym np coś dać komuś w prezencie na jakąś okazję, więc powinnam zdążyć ;) Ale to cały czas jest hobby, i chcę, żeby tak pozostało... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

No wlasnie ma polowkowym bylo 2D i 3D. Robil je kolega mojego gina, swietny specjalista w dziedzinie usg i w ogole nie mial watpliwosci. Widzial wargi sromowe! Przy corce tez on ocenil plec na polowkowym i tak zostalo. No bylam pewna, ze to sie juz nie zmieni.
A jeszcze moj gin nigdy nie chcial sie wypowiadac na temat plci. No nie wiem co go nagle naszlo.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Jakoś mało dla mnie wiarygodny ten ginekolog ... Tym bardziej, że tylko rzucił hasło a nie pokazał gdzie widzi siusiaka...
@Margana super że wszystko Oki!! U mojej siostry w 33 tyg lekarz stwierdził ze jednak chlopczyk a miala byc dziewczynka, dodam że było to 5 lat temu ale oceniał plec jeden z lepszych lekarzy
Najwazzniejsz ze zdrowe!!!
Szkoda ze się wygadalas co do plci :) moze wtedy by powiedzial

f2w39n7303c24ozn.png

Jak zobaczyl moje zdziwienie to zakonczyl temat. On sam chyba nie byl pewien, a do tego zawsze zachwalal tego od usg jako swietnego specjaliste i ze plec tez swietnie ocenia. A ja w takim szoku bylam, ze nawet nie poprosilam zeby pokazal[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Widocznie uważa tamtego lekarza za bardziej kompetentnego w tej kwestii i prędzej uznał, że sam się myli i się nie zaglebial :)

f2w39n7303c24ozn.png

@Margana super że wszystko Oki!! U mojej siostry w 33 tyg lekarz stwierdził ze jednak chlopczyk a miala byc dziewczynka, dodam że było to 5 lat temu ale oceniał plec jeden z lepszych lekarzy
Najwazzniejsz ze zdrowe!!!
Szkoda ze się wygadalas co do plci :) moze wtedy by powiedzial
Nawet sie nie spodziewalam, ze bedze patrzyl, bo on nigdy yego nie robil! A poza tym wiedzial juz ze wiem po polowkowym.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Dziewczyny lepszy zwykły Linomag czy Linomag krem z cynkiem? Chodzi mi o smarowanie pod pieluszke a na odparzenia sudocrem. I wiecie może czy te kremy mają długą datę ważności? Bo właśnie miałam zamawiać razem z rzeczmi dla mnie ale nie wiem czy nie zepsuja się do lipca
Zwykly do zabezpieczenia skory. Ten z cynkiem to jak sudocrem.
A co do daty to zalezy jak sie trafi. Zwykle jak jest krotka data to przeceniaja i pisza do kiedy wazny.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Skoro widział wargi sromowe w 3d, to moim zdaniem się nie zmieni ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
No dlatego bylam pewna i bardzo sie zdziwilam. A dzis ta wizyta byla w prxychodni na duzo gorszym sprzecie. No nie wiem co mu strzelilo do glowy tak wywalic z tym tekstem, no[emoji35] Tetaz mam nerwa. I jeszvze nie mam z kom pogadac, bo poklocilam sie z M, on sie obrazil i zasnal z corka[emoji20] A ja placze caly wieczor.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Do góry