reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem po wizycie. Wszystko w porzadku. Szyjka zamknieta, pessar trzyma dobrze. Brzuch przy badaniu nie jest napiety, wiec te napiecia i bole sa niegrozne.

Dzidzia pomierzona, troche wieksza niz termin z om. Jestem zla, bo nie dostalam wydruku, a nie zapamietalam dokladnie wagi [emoji53] Ale jest jakies 750g. Lekarz mowi, ze biorac pod uwage +- to moze byc i 830g[emoji6]
No i tu sie martwie, bo corka na tym etapie wazyla 630g, a urodzila sie duza[emoji53]

No i jeszcze jedna sprawa...popatrzyl miedzy nogi i pyta jakie imie, ja ze Emilia, a on czy na pewno, a ja, ze tak. A on tak dziwnie patrzy w ten monitor, a ja pytam czy cos jej wyroslo?[emoji33] A on, ze nie chce wchodzic w kompetencje kolegi. I nie wiem teraz co o tym myslec[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Szkoda, że nie robisz filmów podczas usg to byś mogła popatrzeć... To tylko jeden lekarz mówił, że dziewczynka? Na polowkowych nie potwierdził?

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Tak sobie tylko myślę, że jest może potrzebna by chronić główkę przed wibracjami :)

f2w39n7303c24ozn.png
Jeśli te wibracje są tak silne, że trzeba by chronić główkę, to nie użyłabym ich do czasu, aż maleństwo będzie trzymać samo główkę... W wózku itd też się buja, ale nie z taką siłą, żeby trzeba było ochrony przeciwwstrząsowej... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jeśli te wibracje są tak silne, że trzeba by chronić główkę, to nie użyłabym ich do czasu, aż maleństwo będzie trzymać samo główkę... W wózku itd też się buja, ale nie z taką siłą, żeby trzeba było ochrony przeciwwstrząsowej... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wibracje sa slabiutkie :) nie widać ich gołym okiem tylko czuć gdy się rękę polozy

f2w39n7303c24ozn.png

Hej, dziekuje za zapytanie :sorry:
Dobrze . Juz nie krwawie ani nie plamie tylko mam zoltawa wydzieline.
Zauwazylam jednak,ze brzuch mi sie prezy jak stoje,wiec staram sie ruszac jak najmniej.
Zawiozlam dzisiaj zwolnienie do pracy i posiedze miesiac zeby zregenerowac sily.

Mam nadzieje,ze u Was wszystko dobrze. Nie zdaze nadrobic. Wiem tylko,ze duzo z Was ma juz fajne fury. Ja na razie nie.

Z tych przyjemnych rzeczy ,znowu przyszlo kilka ubranek dla mojego malego Slodziaszka ;

IMG_20180320_144444.jpg

IMG_20180320_144459.jpg

Pozdrawiam,

Załączniki

• IMG_20180320_144444.jpg
    IMG_20180320_144444.jpg
    252,3 KB · Wyświetleń: 289
  • IMG_20180320_144459.jpg
    IMG_20180320_144459.jpg
    554,7 KB · Wyświetleń: 297
Nie stac mnie zeby isc gdzie indziej[emoji53] Musze czekac do nastepnej wizyty po swietach. A tak na prawde to chyba sie upewnie na tym usg III trymestru[emoji53]
Kurcze no, zasial taka niepewnosc[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

100% pewności to będziemy miały wszystkie dopiero po porodzie ;) płeć nie ważna, aby zdrowe, no ale nie dziwie się że tak reagujesz

Jestem po wizycie. Wszystko w porzadku. Szyjka zamknieta, pessar trzyma dobrze. Brzuch przy badaniu nie jest napiety, wiec te napiecia i bole sa niegrozne.

Dzidzia pomierzona, troche wieksza niz termin z om. Jestem zla, bo nie dostalam wydruku, a nie zapamietalam dokladnie wagi [emoji53] Ale jest jakies 750g. Lekarz mowi, ze biorac pod uwage +- to moze byc i 830g[emoji6]
No i tu sie martwie, bo corka na tym etapie wazyla 630g, a urodzila sie duza[emoji53]

No i jeszcze jedna sprawa...popatrzyl miedzy nogi i pyta jakie imie, ja ze Emilia, a on czy na pewno, a ja, ze tak. A on tak dziwnie patrzy w ten monitor, a ja pytam czy cos jej wyroslo?[emoji33] A on, ze nie chce wchodzic w kompetencje kolegi. I nie wiem teraz co o tym myslec[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
No to teraz masz o czym myśleć [emoji2] super, że wszystko ok [emoji8]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

@Margana super że wszystko Oki!! U mojej siostry w 33 tyg lekarz stwierdził ze jednak chlopczyk a miala byc dziewczynka, dodam że było to 5 lat temu ale oceniał plec jeden z lepszych lekarzy
Najwazzniejsz ze zdrowe!!!
Szkoda ze się wygadalas co do plci :) moze wtedy by powiedzial

reklama
Dziewczyny lepszy zwykły Linomag czy Linomag krem z cynkiem? Chodzi mi o smarowanie pod pieluszke a na odparzenia sudocrem. I wiecie może czy te kremy mają długą datę ważności? Bo właśnie miałam zamawiać razem z rzeczmi dla mnie ale nie wiem czy nie zepsuja się do lipca

Do góry