reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Super, że wszystko okej :) a co z tą płcią to ciekawie :) Czekasz do następnej wizyty żeby sprawdzić ? Ja to chyba bym z tej ciekawości poszła do innego sprawdzić.. Ja Ciee.. nie wiem jak bym zareagowała u siebie na taką niespodziankę :happy2:
Nie stac mnie zeby isc gdzie indziej[emoji53] Musze czekac do nastepnej wizyty po swietach. A tak na prawde to chyba sie upewnie na tym usg III trymestru[emoji53]
Kurcze no, zasial taka niepewnosc[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Dotarła kiecka, moje pierwsze myśli - wygląda jak krupniok w szczewie. Myślicie że może być czy szukać innej?
Zobacz załącznik 843176 Zobacz załącznik 843177 Zobacz załącznik 843178
Ola - naprawdę masz super figurę, i odstający brzuszek, co jest zupełnie naturalny w 6 miesiącu ciąży...
Sukienka mi się bardzo podoba, tylko jedno drobne "ale" - jak na mój gust na własny ślub jest trochę za skromna, za "zwyczajna" - na inną imprezę jak najbardziej [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Podusia poza bujaczkiem moim zdaniem zdecydowanie nie, jakąkolwiek podusia ;)
A w bujaczku, to moim zdaniem przez ten krótki czas i tak niewiele zmieni ;)
(no właśnie o to chodzi - przez chwilę maleństwu nic nie będzie, czy w bujaczku, czy w foteliku samochodowym, czy nawet na poduszce, o ile to będzie na krótko ;) tak jak szpilki - nie są zdrowe itd, ale jak ktoś założy je raz na jakiś czas na większe wyjście, to nie zaszkodzą, ale już codziennie po ileś godzin to kręgosłup prędzej czy później się odezwie...)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Tak sobie tylko myślę, że jest może potrzebna by chronić główkę przed wibracjami :)

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na sernik? chodzi za mną chyba już z miesiąc a ja się zbieram i zbieram.. bo nigdy sernika nie robiłam :errr:
Da się zrobić ;) ale jakieś preferencje? Pieczony czy na zimno? Ze spodem czy bez? Jakieś składniki do wyeliminowania? (można każdy jeden [emoji23])

0d1yrjjgtd95fou3.png

Czyli też po 3 tygodniach :D a myślisz , że mój lekarz będzie miał coś przeciwko , że tak szybko znowu na wizytę przyszłam ? I czy ten tydzień nie będzie przeszkadzał w zrobieniu krzywej cukrowej ? :/ O tym zapomniałam..

W takim razie muszę zacząć już szukać :o skoro tak ciężko ją kupić [emoji14]

Mój K i moja mama z chęcią :D

Haha no :D
Spokojnie, jak zrobisz tydzień - dwa wcześniej, to nic się nie stanie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jestem po wizycie. Wszystko w porzadku. Szyjka zamknieta, pessar trzyma dobrze. Brzuch przy badaniu nie jest napiety, wiec te napiecia i bole sa niegrozne.

Dzidzia pomierzona, troche wieksza niz termin z om. Jestem zla, bo nie dostalam wydruku, a nie zapamietalam dokladnie wagi [emoji53] Ale jest jakies 750g. Lekarz mowi, ze biorac pod uwage +- to moze byc i 830g[emoji6]
No i tu sie martwie, bo corka na tym etapie wazyla 630g, a urodzila sie duza[emoji53]

No i jeszcze jedna sprawa...popatrzyl miedzy nogi i pyta jakie imie, ja ze Emilia, a on czy na pewno, a ja, ze tak. A on tak dziwnie patrzy w ten monitor, a ja pytam czy cos jej wyroslo?[emoji33] A on, ze nie chce wchodzic w kompetencje kolegi. I nie wiem teraz co o tym myslec[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Najważniejsze, że szyjka w porządku i napięcia /bóle brzucha niegroźne [emoji106]

A co do płci, to miałaś okreslaną na zwykłym usg czy 3D? Choć po polowkowym nie powinno już się zmienić....

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry