reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie no taki motylek by mnie nie draznil[emoji6] Ale moim zdaniem one swietnie sie sprawdza dla dzieci z problemami. Przy zdrowym dziecku uwazam, ze nie ma co kombinowac.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
dokładnie...

@olaaa7 - po co chcesz dawać do wózka motylka? ok, ładne są, ale dziecku (zdrowemu) do niczego nie jest to potrzebne, nie pomoże mu, a może zaszkodzić, więc - ma sens dawać coś tylko dlatego, że ładne, słodkie, i fajnie wygląda?

Jeszcze 400postow przede mną.. :p
Mam nadzieję , że wszytko wporzadku u Was :) my dzisiaj z K zakupiliśmy wyciskarke do owoców i chyba pierwszy raz "zjadlam" taka ilość na raz . Szklanka i jestem "najedzona" :D

Byliśmy w szpitalu w Kielcach , umówiliśmy się na echo serduszka małej na 17 kwietnia. A wizytę kolejna przesunęliśmy na 3ego więc w przyszłym tygodniu czeka mnie krzywa cukrowa :o
super zakup!

ekstra :)
w en sposób na pewno szybko uzupełnisz niedobory :)

Mam problem milenijny :D Pomóżcie, ile najlepiej mieć pieluch tetrowych i flanelowych?
ja będę miała dużo, ale ja nie jestem obiektywna ;)
flanelowych pewnie ze 20, tetrowych nie wiem, ale to się przyda do czegokolwiek ;)

reklama
Witam po kolejnej ciężkiej nocy, my dalej walczymy z wirusem u chłopaków. Niestety ja też od nich złapałam i z każdym dniem coraz gorzej ze mną.

Tak czytam o tych Waszych wyprawkach i stwierdzam, że ja będę miała jakąś drobną część tego co Wy kupujecie. Wychodzę z założenia, że teraz wszystko jest dostępne od ręki i szkoda by mi było inwestować tyle kasy w rzeczy, które być może nigdy mi sie nie przydadzą, bo dziecko zdecyduje inaczej. Co do pieluszek to przy starszaku miałam tylko 10 tetrowych i nawet wszystkich nie rozpakowałam, 5 wystarczyłoby w zupełności.
Moi chłopcy byli bezsmoczkowi i temu też nie zamierzam dawać, ale jak będzie to okaże się jak juz Kacper będzie z nami.

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrowka dla Was wszystkich!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

@Onaszczesliwa2018, nie wiem już co Ci napisać... naprawdę ta ciąża Cię testuje... Pamiętaj że możesz nam tu marudzić ile wlezie! :*

Zauważ, że najbardziej z wyprawkami szaleją te co czekają na 1 dziecko :D
Ja też w 1 ciąży nakupilam tego w cholerę, a życie i tak zweryfikowało co potrzebne, a co nie. Teraz też wychodzę z takiego założenia jak Ty, że zawsze można skoczyć do sklepu i kupić, bo wszystko jest dostępne od ręki :)

No nie wiem :D Ja w drugiej też nie gardzę zakupami :D Ja z kolei myślę sobie że to moja ostatnia ciąża i więcej nie będę miała takiego funu i przyjemności, lubię ładne rzeczy i sprawia mi czystą przyjemność wybieranie nawet pieluszek flanelowych :) Myślę że to jednak kwestia charakteru... zeżarłby mnie stres że będę czegoś potrzebować po porodzie i będę musiała wysyłać po to innych a następnie czekać aż upierze się i wyschnie, albo że trafię do szpitala wcześniej i wtedy ten sam finał- że inni będą ogarniać rzeczy za mnie, itp. itd :)

i paznkcie muszę spiłować (u rąk), i też jakoś nie potrafię się za to zabrać... mam grube i mocne paznokcie, obciąć nie da rady, chyba, że sekatorem, obcinacz i nożyczki nie dają rady.. więc trzeba piłować.. chciałabym je skrócić o jakieś 5-6mm, więc czeka mnie duuuuużo piłowania...

Jakiejś szlifierki kątowej nie masz pod ręką...? ;)

@Dorotea., ja pierdziu, "przechlapana" akcja.. Wspólczuję bardzo...

Jestem po wizycie .. Jutro mam do południa zadzwonic i będzie wynik kolejnego moczu czy coś tam w nim będzie rosnąć to dostanę antybiotyk a jak nie to jakieś inne leki , a 03.04 decyzja czy będą mi jakąś szynę na nerke zakładać , jakbym dostała gorączki to odrazu szpital :/ myślałam , że z szyjka to będzie koniec "atrakcji " ... jestem załamana jednym słowem.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
No maskara... cały czas coś... pamiętaj że jesteśmy z Tobą i trzymam kciuki za poprawę wyników [emoji8]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

No ja czekam na pierwsze i nie ukrywam, że wpadłam w szał :D Nie wiem czy to dlatego, że to pierwsze dziecko, czy dlatego ze jestem trochę control freakiem i wiecznie sie boje ze gdzies nie zdąże, albo że czegoś zabraknie itp

Masakra! u moich znajomych było podobnie rok temu, tylko że ich nie było w domu i zalali wszystkich pod sobą czyli 4piętra :O Trzymam kciuki, żeby jak najlepiej udało Wam się to naprawić :)

Hahahahha ja czasami mówie do dziecka(najpierw podnoszę koszulke zeby lepiej słyszał:D) coś w stylu "Stachu kopnij matke bo sie zaczyna martwić" albo "Kopnij mamę to dostaniesz czekoladkę" :D
Przekupstwa i ja zaczęłam stosować [emoji2][emoji2]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Później was nadrobie, tylko chciałam dsc znać że byłam dziś u lekarza bo chciałam tarczyce żeby mi zbadala bo już 2 miesiące nie byłam przez ten szpital itd no i mówię jej kurde że mnie tak jakoś plecy bolą ale że może od leżenia a Ona że zrobimy usg i co się okazało... że w moczu mam milion bakterii i zawalona prawa nerke...Dostałam skierowanie do poradni przy szpitalnej i już siedzę i czekam na wizyte ż urologiem...Az dziwne bo w szpitalu mocz był Oki jak badali ...ciekawe..

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze, wspolczuje. Oby szybko udalo sie wyleczyc!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Do góry