reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zdrowka dla Was wszystkich!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dziękuję [emoji4]

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Idę sobie od Was bo już 12 a w domu nic nie zrobione [emoji14] Ale za to jestem na bieżąco ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dlatego ja czytam czerwcówki - takie przesunięcie 2-3 tygodnie to to, co nas niedługo czeka, i jakoś bardziej przygotowuje, że to "prawie już", a majówki trochę za "odległe" mi się wydają ;)

Gratuluję!

mnie też to czeka.... ale na razie zebrać się nie mogę.... :|
i paznkcie muszę spiłować (u rąk), i też jakoś nie potrafię się za to zabrać... mam grube i mocne paznokcie, obciąć nie da rady, chyba, że sekatorem, obcinacz i nożyczki nie dają rady.. więc trzeba piłować.. chciałabym je skrócić o jakieś 5-6mm, więc czeka mnie duuuuużo piłowania...

skoro zostało mi powiedzmy 15-16 tygodni, i minimum 2,5-3kg do przybrania to wychodzi raczej 150g/tydzień, choć pewnie nie jest to równomierne, a te 100 może się przyjmuje jako minimum, żeby było w normie ;)
Oj moje paznokcie tez czekaja[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Musze zabrać się za plan porodu mój lekarz juz mi kazał przygotować i elektronicznie dojdzie do niego i nie wiem co tam mam wpisać jak będzie cc :D

@JustMe55 u mnie pajace z zamkiem sprawdziły się tak gdy maluch miał ok roku i skończyło się nocne przewijanie, wcześniej szkoda było mi go całego rozbierać do zmiany pieluchy.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

O właśnie a co do tych motylków też nie mam wyrobionego zdania j chętnie się dowiem do tych bujaczkow z wibracjami mozna dawać podusię motylka? W zestawie jest podusia płaska w miejscu na głowę , która po bokach i nad glowa dziecka jest zaokrąglona (taki banan) to ona nie zaszkodzi? To chyba jest po to by dziecko miało glowke stabilnie

f2w39n7303c24ozn.png
jeśli włożysz dziecko do bujaczka na 15 minut, to czy będzie miał małą poduszeczkę czy nie, to mu krzywdy nie zrobisz... ale do dłuższego leżenia tylko płaskie bez jakichkolwiek poduszek - tak naprawdę podłoga z jakimś kocem, matą itd świenie się spisuje do zabawy itd.

Ja mam chyba 5 flanelowych i 7 tetrowych.

Zastanawiam się też czy przygotować kołderkę do łóżeczka, czy na początku przykrywać kocykiem itp?
Nowe kocyki też należy wyprać prawda?
ja piorę wszystko...

Nasz mały smark jakby dzisiaj lepiej. Jutro kolejna dawka leku.
oby leczenie pomogło, trzymam kciuki...

Dziewczyny chyba padnę
Moja przyjaciółka zrobiła test jest w ciazy!!!!

Ale się cieszę będziemy mieć dzieci z jednego roku !!!
Tak się cieszę
Jechała jeszcze na krew wyniki będzie mieć po 12:00 ale na teście 2 krechy grube

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
super, gratuluję przyjaciółce :)

Dzień dobry :) wyspałam się dziś :) mój M pojechał do notariusza i już dziś mieszkanie befzie oficjalnie nasze <3 z remontem pewnie spokojniej bo z tą nogą nie chciałabym żeby się bardzo nadwyrężał ale sporo pomoże nam "teść" także myślę że ciut wolniej niż planowaliśmy ale w końcu będziemy na swoim :)
Dziś robią łazienkowe zakupy, typy toaleta, umywalka itd - wszystko mamy wybrane więc ja już nie jechałam, M pojechała z tatą bo będzie wiedział co potrzebne bo jego tato jest hydraulikiem :)
No nic trzeba wytoczyć się z wyrka zjeść śniadanie i wypić kawkę :) już znalazłam mój typ sukienki :D tylko czy znajdę takie coś w rl :D wierzmy że Wrocław temu sprosta hehe
1521538401-c491f8fef5d09837-aaaaaa.png

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
super, gratuluję załatwienia spraw mieszkaniowych :D teraz już pójdzie "z górki", i będziecie u siebie :)

a sukienka śliczna :)

U mnie masakra i to dosłownie. W nocy mieliśmy istną powódź w mieszkaniu. Pękł wężyk od baterii i ciepła woda lała się wszędzie. Jak mnie obudził szum o 3:30 to wody miałam w kuchni i w przedpokoju po kostki :/ Zalalismy dwa mieszkania pod nami, na parterze. U nas panele do wymiany ok 35m2. Sciany do odmalowania i zobaczymy co jeszcze, bo meble też obserwaly stojąc w wodzie. U sąsiadek też sporo do zrobienia.
Mieszkamy tu 3 lata, panele były nowe. Bateria w kuchni ma 1,5 roku :/
Ubezpieczeni byliśmy, ale bez OC. Takze koszt remontu u sąsiadek pokrywami sami :/

Ale najważniejsze, że Stasiu kopie i chyba dalej ma się dobrze.
Omg[emoji33] Strasznie wspolczuje i problemu i kosztow! Az nie wiem co napisac[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
A tak swoją drogą.. Czy ja jestem normalna??? :D jak nikogo nie ma ze mną i jestem sama w domu mówię do Maksia jakby był obok hahahaha np. "synuś czuje że smakowało śniadanko", "idziemy się kąpać" hahahahaha wariatka czy mama?? Myślicie że mnie słyszy? :) i będzie poznawał mój głos?

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Wszedzie pisza, ze tak, ze dziecko po porodzie poznaje glos mamy[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Do góry