reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Robię dokładnie tak samo [emoji16][emoji16] mówię do brzuszka " no kopnij mamusie nie bądź uparciuch" itp [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Czyli nie jestem wariatką :D

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Najgorzej jak rodzice trzymają w tym Maluszki całymi dniami... A jak wyciągają to wkladaja do nosidelka samochodowego i tak leży i spi... A widziałam wielu takich ... Dzieciaczka ani na plecki ani na brzuszek na płasko nie kładą i dzieci miesni nie ćwiczą...

f2w39n7303c24ozn.png
dokładnie o to chodzi - żeby to było na krótko itd

A...co do kiefys to nie ma co porownywac. Jednak wikszosc ludzi w naszym wieku ma wieksze lub mbiejsze wady kregoslupa. Wielu nie jest zdiagnozowanych. Ja wychodze z zalozenia, ze wole nie ryzykowac jesli moge czyms dziecku zasxkodzic. Oczywiscie nie da sie wszystkiego uniknac, ani uniknac popelniania bledow. Ale jesli wiem, ze cos moze zaszkodzic to statam sie tego nie robic.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
dużo osób ma skrzywienie kręgosłupa itd, ale z drugiej strony kiedyś dzieciaki spędzały większość czasu na dworze, a nie przed tv/monitorem/itd... a do problemów obecnych dorosłych bardzo przyczyniła się siedząca praca...

1521484287-e7aea5b23177f7b7-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny prosz do opinie
To płaszcz jest w różnych kolorach materiał coś jak marynarki podoba się wam??
Co myślicie o takich cienkich płaszczach ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ekstra jest, miałam taki czarny, nisiłam jako długą marynarkę czasem, choć ja zwykle ubieram się raczej na sportowo ;)

1521485385-e19177b95af24aae-aaaaaa.jpeg

Czy lepszy płaszczyk zamsz ?? Tez różne kolory jak myślicie ?

oba są fajne, ale gdybym miała wybierać do siebie, to wybrałabym zamsz :)

No ja czekam na pierwsze i nie ukrywam, że wpadłam w szał :D Nie wiem czy to dlatego, że to pierwsze dziecko, czy dlatego ze jestem trochę control freakiem i wiecznie sie boje ze gdzies nie zdąże, albo że czegoś zabraknie itp

Masakra! u moich znajomych było podobnie rok temu, tylko że ich nie było w domu i zalali wszystkich pod sobą czyli 4piętra :O Trzymam kciuki, żeby jak najlepiej udało Wam się to naprawić :)

Hahahahha ja czasami mówie do dziecka(najpierw podnoszę koszulke zeby lepiej słyszał:D) coś w stylu "Stachu kopnij matke bo sie zaczyna martwić" albo "Kopnij mamę to dostaniesz czekoladkę" :D
Ty Control freak, a u mnie wszystko zawsze out of Control [emoji14] Fajne teksty do brzucha hehe Ja do brzucha gadam tylko jak np. zakładam skarpetki i czuję wzmożone kopniaki. Wtedy rzucam krótkie "no już nie przesadzaj, że cię zgniatam" ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Dorotea. O kurde to nie zazdroszczę... Masakra.. Kolejne wydatki :/ i jeszcze zalani sąsiedzi.. Chyba takich sytuacji boję się najbardziej bo nigdy nie przewidzisz.... Obyście szybko uporali się z problemem i remontem... Strasznie współczuję.. :/

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Oczywiście ze Cię słyszy i będzie rozpoznawał Twój głos. Ja do swojefo też gadam.... i też będzie Maks[emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

olaaa7, ja mam kupione 2 flanelowe, 2 kolor tetra, 3 muślin, 9 tetrowych zwykłych, 10 szt ręczników z ikea. Więcej nie kupuje :) Link do: KRAMA Ręcznik - IKEA

co dziewczyny na sutki polecacie po porodzie?

ja mam tez wizytę dziś po 14stej

dzień dobry
Na brodawki moze byc bepanthen. Ale najlepsxe to jest mleko z piersi[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

1521485742-75b8c2c67e22304b-aaaaaa.jpeg

Jest tyle kolorów rozmiary s-Xl
Mysle nad tym bezowym co na modelce
Chociaż i ine kolory są ladne

po ciąży bym taki chciała :D

Albo woza w foteliku na stelazu godzinami, zamiast w gondoli. A juz na te poduszki w wozkach to zupelnie patrzec nie moge.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
oj tak..

Pewnie, ze nasze przyzwyczajenia maja duzy wplyw. Jednak specjalisci sie wypowiadaja, ze nasze postepowanie w wieku niemowlecym ma duzu wplyw na pozniejsxy rozwoj dzieci. Oczywiscie nie beda to zaraz jakies wielkie wady, a delikatne niedociagniecia.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
dokładnie - jak coś będzie "nie tak" w tym okresie, to raczej coś się po prostu nie rozwinie tak, jak powinno, itd...

A motylka można używać w gondoli czy lepiej żeby dziecko leżało bez niczego?
cytując fizjoterapeutę (Paweł Zawitkowski) - "jeśli rodzice chcą, żeby niemowlak miał poduszkę, to niech wezmą markera i namalują ją na prześcieradle" - poduszka może być wtedy, jak dziecko samo przyjdzie i weźmie ją sobie z łóżka rodziców, ale tak naprawdę w ogóle nie jest potrzebna...
ja mam dużo więcej lat niż niemowlak, śpię obecnie z poduchą C na boku, wcześniej śpiąc na boku ewentualnie mały jasiek, ale na plecach żadnej poduszki, od lat, i plecy są mi za to wdzięczne ;)

reklama
dlatego ja czytam czerwcówki - takie przesunięcie 2-3 tygodnie to to, co nas niedługo czeka, i jakoś bardziej przygotowuje, że to "prawie już", a majówki trochę za "odległe" mi się wydają ;)

Gratuluję!

mnie też to czeka.... ale na razie zebrać się nie mogę.... :|
i paznkcie muszę spiłować (u rąk), i też jakoś nie potrafię się za to zabrać... mam grube i mocne paznokcie, obciąć nie da rady, chyba, że sekatorem, obcinacz i nożyczki nie dają rady.. więc trzeba piłować.. chciałabym je skrócić o jakieś 5-6mm, więc czeka mnie duuuuużo piłowania...

skoro zostało mi powiedzmy 15-16 tygodni, i minimum 2,5-3kg do przybrania to wychodzi raczej 150g/tydzień, choć pewnie nie jest to równomierne, a te 100 może się przyjmuje jako minimum, żeby było w normie ;)
No i jeszcze łożysko rośnie ciągle i wód plodowych coraz więcej i krwi coraz wiecej

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry