reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A to nie jest za dużo jak na kota?

f2w39n7303c24ozn.png
czasem rosną i do 8kg (tak, dachowce, nie mam na myśli maine coonów itd ;))

Jest prawie na plasko więc myślę, że można skoro jest napisane 0 plus :)

f2w39n7303c24ozn.png
foteliki samochodowe nie są płaskie, i są 0+, ale ich funkcją jest zapewnienie dziecku bezpieczeństwa w czasie ewentualnego wypadku a nie pozycja zdrowa dla kręgosłupa... w leżaczku może być podobnie, bo to tylko do czasowego leżenia, relatywnie krótkiej zabawy, więc przez 20 minut nawet jak nie jest płaskie itd krzywdy nie zrobi, a na długo i tak bym do tego dziecka nie dała ze względu na inne właściwości ;)

Ja bez lusterka jeszcze wszystko widzę [emoji16][emoji16] cudem jakims

f2w39n7303c24ozn.png
ja nawet przed ciążą wolałam z lusterkiem, choć jestem bardzo porozciągana, itd... ;)

reklama
Dziękuję :) Wszędzie czytam, że pieluszki to są dobre do wszystkiego ale ja mam chyba jakieś zaćmienie bo mnie przychodzi do głowy tylko wycieranie buźki po jedzeniu, używanie podczas kąpieli żeby dziecko nie leżało na plastikowej wkładce w wanience no i może żeby okryć na spacerze i to by było na tyle mojej inwencji twórczej [emoji14]

A czy do wózka dajecie jakieś pieluszki na materacyk w razie przesiusiania pieluszki? Miałam pomysł żeby kupić taką nieprzemakalną ale z drugiej strony przecież mały nie będzie miał przewiewu i może się pocić.
Ja kladlam na matetacyk wlasnie pieluszke flanelowa.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

czasem rosną i do 8kg (tak, dachowce, nie mam na myśli maine coonów itd ;))

foteliki samochodowe nie są płaskie, i są 0+, ale ich funkcją jest zapewnienie dziecku bezpieczeństwa w czasie ewentualnego wypadku a nie pozycja zdrowa dla kręgosłupa... w leżaczku może być podobnie, bo to tylko do czasowego leżenia, relatywnie krótkiej zabawy, więc przez 20 minut nawet jak nie jest płaskie itd krzywdy nie zrobi, a na długo i tak bym do tego dziecka nie dała ze względu na inne właściwości ;)

ja nawet przed ciążą wolałam z lusterkiem, choć jestem bardzo porozciągana, itd... ;)
No ja też mimo tego, że nie ćwiczę założę na siedząco nogę za głowę choć w ciąży nie testuje hehehe

f2w39n7303c24ozn.png

Jestem po wizycie .. Jutro mam do południa zadzwonic i będzie wynik kolejnego moczu czy coś tam w nim będzie rosnąć to dostanę antybiotyk a jak nie to jakieś inne leki , a 03.04 decyzja czy będą mi jakąś szynę na nerke zakładać , jakbym dostała gorączki to odrazu szpital :/ myślałam , że z szyjka to będzie koniec "atrakcji " ... jestem załamana jednym słowem.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam chyba 5 flanelowych i 7 tetrowych.

Zastanawiam się też czy przygotować kołderkę do łóżeczka, czy na początku przykrywać kocykiem itp?
Nowe kocyki też należy wyprać prawda?
Tak, przeprac trzeba wszystko, bo po pietwsze lerzalo w sklepie i nie wiadomo kto tego dotykal. A po drugie barwniki z produkcji moga uczulac.

Co do kolderki to ja przy corce przygotowalam i tak lezala rok[emoji6] Teraz nawet nie kupuje.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Jestem po wizycie .. Jutro mam do południa zadzwonic i będzie wynik kolejnego moczu czy coś tam w nim będzie rosnąć to dostanę antybiotyk a jak nie to jakieś inne leki , a 03.04 decyzja czy będą mi jakąś szynę na nerke zakładać , jakbym dostała gorączki to odrazu szpital :/ myślałam , że z szyjka to będzie koniec "atrakcji " ... jestem załamana jednym słowem.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Yyy chyba coś ominęłam ostatnio jak byłam zabiegana... Co się dzieje z twoją nerką??? :( kochana na pewno zadbają o ciebie!

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Nie napisałam, że wszystkie tak mają, ale z tych co najwięcej kupują to prawie wszystkie czekają na 1 dziecko. Zresztą też tak miałam w 1 ciąży :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja czekam na pierwsze i nie ukrywam, że wpadłam w szał :D Nie wiem czy to dlatego, że to pierwsze dziecko, czy dlatego ze jestem trochę control freakiem i wiecznie sie boje ze gdzies nie zdąże, albo że czegoś zabraknie itp

U mnie masakra i to dosłownie. W nocy mieliśmy istną powódź w mieszkaniu. Pękł wężyk od baterii i ciepła woda lała się wszędzie. Jak mnie obudził szum o 3:30 to wody miałam w kuchni i w przedpokoju po kostki :/ Zalalismy dwa mieszkania pod nami, na parterze. U nas panele do wymiany ok 35m2. Sciany do odmalowania i zobaczymy co jeszcze, bo meble też obserwaly stojąc w wodzie. U sąsiadek też sporo do zrobienia.
Mieszkamy tu 3 lata, panele były nowe. Bateria w kuchni ma 1,5 roku :/
Ubezpieczeni byliśmy, ale bez OC. Takze koszt remontu u sąsiadek pokrywami sami :/

Ale najważniejsze, że Stasiu kopie i chyba dalej ma się dobrze.
Masakra! u moich znajomych było podobnie rok temu, tylko że ich nie było w domu i zalali wszystkich pod sobą czyli 4piętra :O Trzymam kciuki, żeby jak najlepiej udało Wam się to naprawić :)

A tak swoją drogą.. Czy ja jestem normalna??? :D jak nikogo nie ma ze mną i jestem sama w domu mówię do Maksia jakby był obok hahahaha np. "synuś czuje że smakowało śniadanko", "idziemy się kąpać" hahahahaha wariatka czy mama?? Myślicie że mnie słyszy? :) i będzie poznawał mój głos?

p19u3e3ka0y8lun2.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Hahahahha ja czasami mówie do dziecka(najpierw podnoszę koszulke zeby lepiej słyszał:D) coś w stylu "Stachu kopnij matke bo sie zaczyna martwić" albo "Kopnij mamę to dostaniesz czekoladkę" :D

reklama
Do góry