reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja miałam przy synku dla mnie świetne bardzo przyjemne,delikatne mieciutkie na upały się swietnie sprawdza ,teraz też kupię i zamierzam kupić muslinowe żeby sprawdzić czy da inne :) może dziś zamowue
To chyba tez się skusze☺️ bo chciałam zamowic ale poprzednio miałam tylko tetrowe i flanelowe ☺️ a z tych bambusowych tez są takie ladne☺️

Hej dziewczyny :*
Ja jeszcze w łóżku niedawno się obudziłam zaczęłam się budzić na siku w nocy a później ciężko mi zasnąć :/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*
Ja to nawet nie wiem ile czego mam masakra musze w końcu się zająć tym wszystkim :d

Ja jeszcze w łóżku niedawno się obudziłam zaczęłam się budzić na siku w nocy a później ciężko mi zasnąć :/
Ja to nawet nie wiem ile czego mam masakra musze w końcu się zająć tym wszystkim :d
Ja to jeszcze nic, wczoraj mi przyszła pierwsza koszula do karmienia i zamowie jeszcze jedna bo jest super ☺️

Ja to jeszcze nic, wczoraj mi przyszła pierwsza koszula do karmienia i zamowie jeszcze jedna bo jest super ☺️

Haha noooo [emoji16] ale długo był synuś mamusi to mu mamusia dawała bo synuś chciał a sam nie chciał odstawić a mama czekała aż syn zrozumie, że już pora

To się nadaje do programu UWAGA ;)

Pokaż mu jakiś pokaż z moda męska, ale znajdź takich męskich modeli a nie chudzielcow w podkolanowkach bo się chłopak załamie [emoji23][emoji16][emoji16]

Ja nie wiem czy teraz tacy są ;)

A czy do wózka dajecie jakieś pieluszki na materacyk w razie przesiusiania pieluszki? Miałam pomysł żeby kupić taką nieprzemakalną ale z drugiej strony przecież mały nie będzie miał przewiewu i może się pocić.

Ja podkładałam w wózku pieluszkę, właśnie w celu "izolacji" ale są też teraz prześcieradełka tetrowe, nie jakieś drogie, więc w sumie jak Ci wygodniej :) Ja kładłam jeszcze na przewijak- bo ta cerata nieprzyjemna i pieluszka wydawała mi się przyjemniejsza też niż te podkłady.

A ja mam pomysl [emoji16] płaszcz z butelek [emoji16] nitka wszerz po szerokości i wzdłuż nitki i na nich butelki na różnych wysokościach [emoji16]

Kochana, zrobiłam delegację zadań- zadzwoniłam do taty Frania i mają robić coś razem dzisiaj :D Wrzucę Wam potem zdjęcie :)

Zastanawiam się też czy przygotować kołderkę do łóżeczka, czy na początku przykrywać kocykiem itp?
Nowe kocyki też należy wyprać prawda?

Ja piorę wszystko totalnie. I pościel nie wiem w ogóle kiedy kupię :) Najpierw rożki, otulaczki, a potem śpiworki. Plus mam też kocyki jak coś.

@nagini84, aż dziwne że tylko 3 miała przy takiej wiedzy :D Ale co się dziwić, pewnie dzisiaj też są jeszcze dziewczyny które myślą że jest jedna dziurka :D

Muszę uporządkować szafę córki bo w 2 miesiące urosła nam masakrycznie i nagle z rozmiaru 122 wskoczyła na 134. Jej też muszę całą nową wyprawkę kupić :)

Mam to samo, u nas ze 134 na 140, już odłożyłam mniejsze rzeczy i muszę dokupić młodemu trochę nowych.. i pojęcia nie mam czy jest sens żeby trzymać jakieś jego rzeczy.. 8 lat?? I druga kwestia, JEŚLI tak, to GDZIE?

Mój mąż ostatnio był zdziwiony, że nasza corka juz nie nosi rozmiaru 128 tylko 140-146☺️ mowi do mnie to ona taka duza hahaha

No tak oni już nie rosną, to myślą że reszta świata też ;)

co dziewczyny na sutki polecacie po porodzie?

Moim zdaniem lansinoh najlepszy

A macie pieluszki bambusowe bo ja tak myślałam, ale nie wiem fajne są?

Kupiłam teraz jeden otulacz bambusowy- wcześniej nie miałam z tym do czynienia ;) i faktycznie są super miękkie, przyjemne w dotyku. Chyba dokupię coś jeszcze

No jeśli tak wyglądać ma wiosna u mnie to boje się pomyśleć czy wgl będziemy mieli jakieś lato ?[emoji54][emoji54][emoji54]

w4sqgzu395zb6ngs.png

reklama
Do góry