reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A u mnie od 4 dni słońce cały czas [emoji1] wczoraj to już było troszkę na plusie [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Zazdroszczę [emoji16] u mnie dalej piździca :p

reklama
Dziękuję :) Wszędzie czytam, że pieluszki to są dobre do wszystkiego ale ja mam chyba jakieś zaćmienie bo mnie przychodzi do głowy tylko wycieranie buźki po jedzeniu, używanie podczas kąpieli żeby dziecko nie leżało na plastikowej wkładce w wanience no i może żeby okryć na spacerze i to by było na tyle mojej inwencji twórczej [emoji14]

A czy do wózka dajecie jakieś pieluszki na materacyk w razie przesiusiania pieluszki? Miałam pomysł żeby kupić taką nieprzemakalną ale z drugiej strony przecież mały nie będzie miał przewiewu i może się pocić.
Gdy nosisz dziecko i czekasz aż mu się odbije to też warto sobie podłożyć bo może się ulac

f2w39n7303c24ozn.png

Ja w wózku nie podkładam nic. Pieluchy jeszcze u lekarza żeby położyć na przewijak lub wagę pod dzidzie[emoji16] ja mam póki co 11 tetrowych i 3 flanele. Finansowych mało używałam.

Dobry dzień!

hchygzu3560fzqmv.png
Ja mam chyba 5 flanelowych i 7 tetrowych.

Zastanawiam się też czy przygotować kołderkę do łóżeczka, czy na początku przykrywać kocykiem itp?
Nowe kocyki też należy wyprać prawda?

Ostatnia edycja:
@Margana, udanej wizyty :)

...przeglądając internety z rana ;)

1521526463-4e5ad72f2f07a920-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W dzisiejszych czasach mnie nic nie zdziwi. Jak miałam około 20 lat, dalsza ciotka ok 40 lat zauważyła, że mam tampony. Rozmowa wyglądała mniej wiecej tak:
C: Jak możesz używać tamponów skoro ty wiecznie chodzisz sikać?
Ja: A co ma piernik do wiatraka?
C: No musisz go za każdym razem wyjmować jak idziesz siku?
Ja: po co????
C: No a jak nasikasz w tampon i co?
ja: Jak mam nasikać w tampon skoro sikam inną dziurą?
C: Jaką inną dziurą???
Ja: Są dwie, jedną się sika, z drugiej leci okres!
C: Naprawdę??? A to ja nie wiedziałam...

Kurtyna. Kobieta urodziła 3 dzieci. [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W dzisiejszych czasach mnie nic nie zdziwi. Jak miałam około 20 lat, dalsza ciotka ok 40 lat zauważyła, że mam tampony. Rozmowa wyglądała mniej wiecej tak:
C: Jak możesz używać tamponów skoro ty wiecznie chodzisz sikać?
Ja: A co ma piernik do wiatraka?
C: No musisz go za każdym razem wyjmować jak idziesz siku?
Ja: po co????
C: No a jak nasikasz w tampon i co?
ja: Jak mam nasikać w tampon skoro sikam inną dziurą?
C: Jaką inną dziurą???
Ja: Są dwie, jedną się sika, z drugiej leci okres!
C: Naprawdę??? A to ja nie wiedziałam...

Kurtyna. Kobieta urodziła 3 dzieci. [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dzień dobry, pada śnieg, pada śnieg..... No jakaś paranoja.
Witam się z rozpoczętego 26 tygodnia. Czas zaczyna galopować. Po świętach konkretne zakupy wyprawkowe i chcę mieć wszystko gotowe.
Nasz mały smark jakby dzisiaj lepiej. Jutro kolejna dawka leku.
Muszę uporządkować szafę córki bo w 2 miesiące urosła nam masakrycznie i nagle z rozmiaru 122 wskoczyła na 134. Jej też muszę całą nową wyprawkę kupić :)

Do góry