reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Macie jakąś stronę z kompletami do łóżeczka ? Chciałabym kupić odrazu cały komplet, ponieważ będę chciała mieć baldachim od początku żeby byl w kolorze z zestawu pościeli na obić do łóżeczka na jesień / zimę . Tylko jak szukam to wszędzie są kołderki i poduszki ale bez poszewek , odrazu w takim kolorze jak na zdjęciu.. i ciężko mi co kolwiek znaleźć. :/
A patrzyłaś na stronie smyka?

reklama
Może jednak pomysł o kursie jeszcze przed porodem? Łatwiej by potem było ;)

Życie bez auta - da się, jasne, ale dużo zależy od miejsca zamieszkania... W dużym mieście jest pod tym względem łatwiej, komunikacja miejska z jednej strony, korki z drugiej, a na wsi dużo trudniej, bo wszędzie daleko i bez auta to nogi albo rower...
Tu gdzie teraz mieszkam komunikacja miejska prawie nie istnieje, parę autobusów na krzyż, ale na zasadzie dojazdu do pobliskiej elektrowni, huty, czy szkoły, plus pociąg, ale że od lat mniej popularny, to stacja koło mnie zlikwidowana, na czynną mam 1,5km - zawsze chodziłam jak wracałam z pracy (z pracy do dworca max 5 minut miałam), kilkanaście minut spaceru i tyle, ale teraz to komplikuje sytuację.. Tam gdzie się przeprowadzę komunikacji miejskiej nie ma w ogóle... ;)
Na razie mamy jedno auto, O jeździ do pracy i na budowę... Później będzie trzeba pewnie pomyśleć o drugim, ale odkładamy to w czasie....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mieszkam w mieście. Mam do przedszkoli 5 minut, do szkół też. Sklep każdy jeden pod nosem, gazownia , elektrownia. No po prostu wszędzie 10minut drogi. Dlatego aż takiego tu problemu nie mam. Ale żeby jechać gdzieś na wycieczkę, do galerii to już trzeba na kogoś liczyć lub czekać na K.

No Ty to jeszcze masz prawko w planach. Ja to sie kompletnie nie nadaje do tego[emoji6]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko w planach :D bo tez się nie nadaje. Ciężko mi ze znakami, przepisami, jestem rozkojarzona jak jadę z kimś. Musiałabym dużo się uczyć, wątpię żeby ktoś miał tyle cierpliwości do mnie :laugh2:dlatego tak zwlekam i pewnie nigdy moje prawko nie dojdzie do skutku :(

Macie jakąś stronę z kompletami do łóżeczka ? Chciałabym kupić odrazu cały komplet, ponieważ będę chciała mieć baldachim od początku żeby byl w kolorze z zestawu pościeli na obić do łóżeczka na jesień / zimę . Tylko jak szukam to wszędzie są kołderki i poduszki ale bez poszewek , odrazu w takim kolorze jak na zdjęciu.. i ciężko mi co kolwiek znaleźć. :/
Do Kacpra mialam z tej strony Link do: 15-częściowe z baldachimem lub moskitierą

Ja też nie lubię ale bardziej pod tym względem jak kupuje Marysi nigdy się na 1nparze nie kończy bo potrzebne adidasy, baleriny, trampki 2 pary, z Kacprem jest mniejszy problem
Haha, moja kolezanka, ktora ma dwoch synkow zawsze sie dziwi po co mi tyle butow dla mlodej[emoji6]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

A patrzyłaś na stronie smyka?
Nie. Patrzyłam na mamo tato . Ale tak drogie a jak tańsze to ciągle cos wyszukam nie tak :/ chciałabym żeby cały komplet był w jakiś ładnym kolorze, ale żebym pozniej mogła dokupić tylko poszewki na zmianę i obicia . A nie znowu dawać prawie 300zl za komplet. :/

Swego czasu na allegro widziałam, ale było to prawie rok temu, jak pomagałam przyjaciółce szukać...
ewentualnie dawanda itd, dziewczyny szyją całe komplety ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jednak samochód i prawo jazdy to rzecz niezbędna .. ale jakoś ja nie mogę się zebrać na jazdy , a samochodu będziemy szukać jak już się ogarniemy ze wszystkim. Jak narazie K jest rzadko a kiedy potrzebujemy to bierzemy bez problemu od jego taty. Ale swój to zawsze swój. Może jak by stał pod blokiem , to bym miała mobilizację , żeby w końcu ruszyć tyłek . A nie wiecznie być uzależniona od wszystkich
Bierz się za prawko póki możesz bo później może być Ci ciężko, tak myślę[emoji6] teraz masz jeszcze chwilę czasu to zdążysz [emoji6] ja poszłam szczególnie że względu na dziecko bo mój K też nie jest cały czas w domu. Może nie mam tak źle jak Ty bo to nie kwestia kilku tygodni tylko 3-4 dni ale jak będę potrzebowała to jadę a nie myślę żeby coś ogarnąć[emoji6]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry