reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jutro na 10 rano mam echo serduszka - nie mam złych przeczuć ale jednak na samą myśl o tym badaniu jakoś mi ciężej i chociaż miałam wczoraj wizytę , a serduszko jest już na tyle duże żeby zobaczyć wszystko i na pewno moja ginekolog by niczego nie przeoczyła to jednak się boję ... u mnie to raczej zapobiegawczo no ale jednak ...
mój M odebrany z lotniska , sprawy bankowe powiedzmy , że załatwił i teraz śpi .. w sumie mu się nie dziwię , wstał jakoś około 5 rano więc niech sobie odpocznie :)

@Dorotea. Wszystkiego najlepszego z okazji ur :) spełnienia marzeń , ślicznego , zdrowego maluszka i bezbolesnego - o ile to możliwe - porodu :) 100 lat :)

reklama
Ładne, ale ja wanienkę koniecznie oddzielnie - kąpać będę w łazience, przebierać w łazience będę mogła na blacie (i przenośnym podkładzie) a przewijak jakiś do sypialni ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
U mnie w planach kąpiel w łazience w wiaderku Tummy Tub, przewijak na pralce i tu przebieranie. Przebierać planuje też na łóżku w sypialni, myślę, że najwygodniej będzie.

A nie mówiłam??
emoji3.png
czarownica darka się nie myli. Cieszę siee z dobrych wieści.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja cały czas nie mogę uwierzyć, że ta ciąża przebiega tak inaczej niż pierwsza. I że za pierwszym razem lekarze byli tak bezradni... :/

@Nowaja16 u mnie podobnie z terminem. Lekarz chcw rozwiązywać ciążę kolo 15-20 czerwca więc czas zaczyna mi uciekać.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To jedyna sytuacja, w ktorej rozumiem chec posiadania wczesniaka. Na prawde bardzo Ci zycze zeby tym razem wsxystko bylo dobrze! Ale skoro jesyes pod taka kontrola to moze lepiej nie rozwiaxywac ciazy zbyt wczesnie?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Też rozumiem w tym kontekście rozważania o wczesniakach.
U mnie planowo ściągnięcie szwów w 38 tygodniu, czyli po połowie czerwca właśnie... Mogę urodzić od razu po zdjęciu, dlatego będę wtedy w szpitalu. A jak nie to wywołanie po 40 tygodniu jak w fizjologicznej ciąży.
No i przede wszystkim @Dorotea. wszystkiego najlepszego!
No i doczekania szczęśliwie do lipca w dwupaku :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzięki, dzięki. Taki jest plan :)
No maly juz nie taki maly. A ze ponizej 50 centyla.....to moze nadgonic albo byc drobniutki. No chyba lepiej urodzic dziecko 3k niz 4.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
50 centyl to środek przedziału, także przeciętniak taki :) Mi pasuje, bo rodzic planuje SN.

U mnie w planach kąpiel w łazience w wiaderku Tummy Tub, przewijak na pralce i tu przebieranie. Przebierać planuje też na łóżku w sypialni, myślę, że najwygodniej będzie.

Ja cały czas nie mogę uwierzyć, że ta ciąża przebiega tak inaczej niż pierwsza. I że za pierwszym razem lekarze byli tak bezradni... :/

Też rozumiem w tym kontekście rozważania o wczesniakach.
U mnie planowo ściągnięcie szwów w 38 tygodniu, czyli po połowie czerwca właśnie... Mogę urodzić od razu po zdjęciu, dlatego będę wtedy w szpitalu. A jak nie to wywołanie po 40 tygodniu jak w fizjologicznej ciąży.

Dzięki, dzięki. Taki jest plan :)

50 centyl to środek przedziału, także przeciętniak taki :) Mi pasuje, bo rodzic planuje SN.
No u mnie 15 czerwiec to już będzie 37 tydzień także ciaza i tak i tak będzie donoszona oby tylko wcześniej nie było trzeba rozwiązywać ciąży

Dziewczyny jestem po wizycie z mloda. Lekarka byla inna, ale mowilam jej jaka sytuacja, ze to takie bardzo malenkie zmiany byly. Sluchala na wsxystkie strony i w roznych pozycjach i nic nie wysluchala[emoji3] Sama widze, ze mniej kasxle, wiec chyba bedzie juz lepiej. Oby przesxlo calkiem do konca tygodnia, bo sie wykoncze siedzac z nia dluzej w domu[emoji6]

A wracajac podeszlysmy na nowy plac zabaw obok moich rodzicow. Po takim siedzeniu w domu nie moglam jej wyciagnac stamtad[emoji6] Tylko ja sama juz ledwo doszlam do autobusu[emoji53]

Jutro na 10 rano mam echo serduszka - nie mam złych przeczuć ale jednak na samą myśl o tym badaniu jakoś mi ciężej i chociaż miałam wczoraj wizytę , a serduszko jest już na tyle duże żeby zobaczyć wszystko i na pewno moja ginekolog by niczego nie przeoczyła to jednak się boję ... u mnie to raczej zapobiegawczo no ale jednak ...
mój M odebrany z lotniska , sprawy bankowe powiedzmy , że załatwił i teraz śpi .. w sumie mu się nie dziwię , wstał jakoś około 5 rano więc niech sobie odpocznie :)

@Dorotea. Wszystkiego najlepszego z okazji ur :) spełnienia marzeń , ślicznego , zdrowego maluszka i bezbolesnego - o ile to możliwe - porodu :) 100 lat :)

Będzie napewno dobrze i tylko pozytywnie mysl [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jestem po wizycie z mloda. Lekarka byla inna, ale mowilam jej jaka sytuacja, ze to takie bardzo malenkie zmiany byly. Sluchala na wsxystkie strony i w roznych pozycjach i nic nie wysluchala[emoji3] Sama widze, ze mniej kasxle, wiec chyba bedzie juz lepiej. Oby przesxlo calkiem do konca tygodnia, bo sie wykoncze siedzac z nia dluzej w domu[emoji6]

A wracajac podeszlysmy na nowy plac zabaw obok moich rodzicow. Po takim siedzeniu w domu nie moglam jej wyciagnac stamtad[emoji6] Tylko ja sama juz ledwo doszlam do autobusu[emoji53]

Super, że w końcu idzie ku dobremu, i że młoda lepiej [emoji106]
Ale te Twoje bóle trochę martwiące :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

To prawda. Moje juz bylo watpliwej jakosci jak urodzilam w 40tc, rowno w terminie. Chociaz tak na prawde moglabym urodzic jeszcze 2 tyg. pozniej. Watpie zeby wtedy bylo wszystko ok z corcia.

To po 37 już chyba lepiej robić wszystko , żeby jak najszybciej urodzić ? Chciałabym najpozniej urodzić w 38.

Wybawiła się mała chociaż :) dobrze , że zdrowa :) to do przedszkola już pójdzie i wybawi się z dziećmi ;)

reklama
Do góry