reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny kupujecie przewijak dla maleństwa? Właśnie zastanawiam się nad takim na łóżeczko na początku myślałam że będę normalnie przewijać i wycierać po kąpieli na łóżku ale teraz patrze ze nie są drogie te przewijaki
Ja sie zastanawiam nad zakupek wanienki i przewijaka 2w1. Szwagierka mi poleca. Podobno funkcjonalne
ebfa73e68ce4c5e5f09fbef5613b1b8b.jpg

0d1ysek2mn7ttb5t.png

reklama
Dziewczyny kupujecie przewijak dla maleństwa? Właśnie zastanawiam się nad takim na łóżeczko na początku myślałam że będę normalnie przewijać i wycierać po kąpieli na łóżku ale teraz patrze ze nie są drogie te przewijaki

tak ja kupuje bardzo fajne sa mialam przy córce a kosztuja niewiele ponad 30 zł kladłąm albo na łożeczko albo łóżko albo w łazience obok umywalki

Pewnie tak :(

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
A jak byś spytała czy możesz coś rozkurczowego ? Albo ktoś by Ci z Polski wysłał Nospe i byś spróbowała brać raz dziennie. Jak byś lepiej się czuła to byś spytała czy mozes dalej brać .
Bepanthenem czy linoamgiem można smarować za każdym razem, ochronnie. Sudocrem raczej na odparzenia, ale niektórzy smarują też za każdym razem sudocremem żeby zapobiec, zamiast tych innych maści... więc każdy ma swój sposób :)

Nagini ma już 8latka :)
zamierzam raz na jakiś czas stosować na przemiennie z sudocremem. Moja mama tak robiła przy naszej czwórce i żadne nie miało ani razu pupy odparzonej :)
Jeśli widział wargi sromowe to nie zrobią się z nich jądra [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png
Mam nadzieję :)
Niestety nie :( wkurzyłam się bo wysłali mi smsa że kurier będzie między 11 a 12 a przyjechał o 12:50 akurat jak nikogo w domu nie było. Może przyjedzie jeszcze dziś a jak nie dziś to jutro ale co z tego jak jutro już w ogóle będą małe szanse, żeby zastać kogoś w domu.
A jak by Ci jutro do pracy podrzucił ?
@olaaa7 to pewnie będziesz musiała odebrać w centrali...

Mi do tej pory nawet szybko minął dzień, ale chętnie poszłabym już do domu.. tak myślę że może będę wcześniej wychodzić i pracować z domu jeszcze...

U mnie ciąża na USG w zasadzie dokładnie taka jak z OM
Podziwiam Was , pracujące.
Ja bym zaraz się źle czuła, brzuch by mnie bolal, głowa. Nie nadaje się do pracy w ciazy raczej :p

tak ja kupuje bardzo fajne sa mialam przy córce a kosztuja niewiele ponad 30 zł kladłąm albo na łożeczko albo łóżko albo w łazience obok umywalki
No właśnie i mi się spodobał oglądam na allegro i różne wzory są więc po usg 29 marca żeby już płeć była pewna na 100% zamawiam :)

Między jadrami nie widać takiej przerwy [emoji23][emoji1][emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png
Masz gdzieś na wierzchu zdjęcie twojej Julki ? Jak to wygląda ? Żebym w piątek miała mniej więcej jak rozróżnić na monitorze ?:)
M odebrał mi wyniki, są poniżej 10 do potęgi 3 więc oki :) Chociaż nie wiem o co chodzi :p
Ważne , że dobre :)
Nospa jest nieszkodliwa. Mi lekarz pozwolil brac jak tylko zacznie mnie cos bolec.Też przy zalatwianiu sie bola mnie jelita ale to pewnie przez ucisk.

0d1ysek2mn7ttb5t.png
Myślałam , że macica raczej. Bot o gdzieś w tym miejscu. Nisko na dole..
Mysle, że jak boli to mozesz
I ile dni myślisz brać? Czy ja przestanę to znowu będą bóle ? I lepiej brać cały czas ?

Myślę że to jelita mnie też przy załatwianiu bolą i w szpitalu mi powiedzieli ze na to mogę spokójnie brać nospe
I brałaś tylko przy bolu ?
U mnie w mieście ok 50zl k na prawdę takie śliczne, mocne :) kupuję, dlatego , że planuje kupić wanienkę na stojaku i postawić obok lozeczka. Czyli po kąpieli przelozyc dziecko odrazu na przewijak obok :) a nie spacerować po pokoju żeby polozyc na lozku :)
Ja sie zastanawiam nad zakupek wanienki i przewijaka 2w1. Szwagierka mi poleca. Podobno funkcjonalne
ebfa73e68ce4c5e5f09fbef5613b1b8b.jpg

0d1ysek2mn7ttb5t.png
Też mi się podobało takie coś. Ale jak zobaczyłam na żywo tonta wanienka jest na prawdę mała i starczy na krótko. Dlatego wolę kupić wanienkę na stojaku. I jak dziecko podrośnie to przynajmniej wanienkę zdejmę i wloze do wanienki. A stojak mogę schować i już mebel mniej. A tak , stoi i tylko trzeba przesuwać taka komodę. Chyba , że masz duzy pokój i nie robi Ci to różnicy:)

Masz gdzieś na wierzchu zdjęcie twojej Julki ? Jak to wygląda ? Żebym w piątek miała mniej więcej jak rozróżnić na monitorze ?:)

I ile dni myślisz brać? Czy ja przestanę to znowu będą bóle ? I lepiej brać cały czas ?

U mnie w mieście ok 50zl k na prawdę takie śliczne, mocne :) kupuję, dlatego , że planuje kupić wanienkę na stojaku i postawić obok lozeczka. Czyli po kąpieli przelozyc dziecko odrazu na przewijak obok :) a nie spacerować po pokoju żeby polozyc na lozku :)

Też mi się podobało takie coś. Ale jak zobaczyłam na żywo tonta wanienka jest na prawdę mała i starczy na krótko. Dlatego wolę kupić wanienkę na stojaku. I jak dziecko podrośnie to przynajmniej wanienkę zdejmę i wloze do wanienki. A stojak mogę schować i już mebel mniej. A tak , stoi i tylko trzeba przesuwać taka komodę. Chyba , że masz duzy pokój i nie robi Ci to różnicy:)
Tak ja biorę tylko przy bólu chyba że inaczej mój ginekolog zdecyduje w piątek w szpitalu kazali brać tylko przy bolu

No wlasnie pokoj mam maly [emoji13] i sie nad tym zastanawiam

0d1ysek2mn7ttb5t.png

Ja biorę cały czas już od grudnia 3 razy dziennie. Sprawdź czy Ci pomaga do 3 na pewno mozesz

1520948518-e5a7ce926ba2bf99-aaaaaa.jpeg
nie jest to najaktuakniejsze zdjęcie bo to screen z filmiku z któryś badań, ale za każdym razem tak wygląda

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dziewczyny kupowalyscie może legginsy ciazowe na allegro?? Widzialam ze sa niedrogie od 18 zl ale nie wiem jak z jakością. W sumie do spania czy chodzenia na codzien lepszych nie trzeba ale nie chce zeby mi sie podarly na tyłku po 3 razach[emoji13][emoji13] ost kupilam w h&m za 40 zl i pp jednym praniu sie zmechacily[emoji53]

0d1ysek2mn7ttb5t.png

Do góry