reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Darka, super, że wśród nas jest doula! Tak z ciekawości, to którego miesiąca zamierzasz pracować/pracowałaś jako doula?
W chwili obecnej nie pracuję czynnie jako doula. To zawsze bylo dodatkowe zajęcie. Obecnie ba zwolnieniu nie wolno mi nigdzie pracowacr ale po porodzie planuję orworzycr takie centrum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Szkola rodzenia, gimnastyka, fizjoter, doradca laktacyjny, polozna, doula, pwdiatra i psycholog. Taki kompleks dla kobiet. Tego w Polsce brakuje. Często mamy zostają.same z problemami a wujek google nie zawsze.daje dobre odpowiedzi.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W chwili obecnej nie pracuję czynnie jako doula. To zawsze bylo dodatkowe zajęcie. Obecnie ba zwolnieniu nie wolno mi nigdzie pracowacr ale po porodzie planuję orworzycr takie centrum dla kobiet w ciąży i po porodzie. Szkola rodzenia, gimnastyka, fizjoter, doradca laktacyjny, polozna, doula, pwdiatra i psycholog. Taki kompleks dla kobiet. Tego w Polsce brakuje. Często mamy zostają.same z problemami a wujek google nie zawsze.daje dobre odpowiedzi.

Super pomysł!

W sumie wszystko prawie gotowe. Ludzie dograni, lokal upatrzony, jeszcze troszkę kasy brakuje. Znalazłam kilku specjalistów, ktorzy podobnie widzą sprawę hak ja i chcą współpracować. Niestety kontrakt na.NFZ jest nie do zdobycia (choć jest sposób ale obecnie w fazie rozmów). Na chwilę obecną będą to usługi płatne ale bez zdzierania kasy z kobiet. Full specjalistów zgodziło sie dosłownie na prace w ramach wolontariatu.

Gratuluję synka. Z tego co kojarzę to 3 chłopak tak? :) Szkoda, że lekarz nie zapytał czy chcesz wiedzieć.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak 3 chłopczyk :) lekarz tak bardziej przypadkiem się wygadał, powiedział coś w stylu, że taki uparty królewicz się trafił i współpracować nie chce...

W sumie wszystko prawie gotowe. Ludzie dograni, lokal upatrzony, jeszcze troszkę kasy brakuje. Znalazłam kilku specjalistów, ktorzy podobnie widzą sprawę hak ja i chcą współpracować. Niestety kontrakt na.NFZ jest nie do zdobycia (choć jest sposób ale obecnie w fazie rozmów). Na chwilę obecną będą to usługi płatne ale bez zdzierania kasy z kobiet. Full specjalistów zgodziło sie dosłownie na prace w ramach wolontariatu.

super :)

reklama
Uwaga na niektórych oddziałach położne gonią za jakiekolwiek majtki. Nawet siatkowe. Nie wolno i już. Rana ma być jak.najczesciej wietrzona. Prawda jest taka że większość z Was będzie nacieta w różny sposób bądź pęknie samoistnie w różnym stopniu. I będą szwy. Wtedy większość bielizny drażni masakrycznie. Jako doula polecam podklady na łóżko, majtki siatkowe tylko wtedy kiedy jest potrzeba i wietrzenie w pozycji leżącej, nogi ugiete i dostęp swiezego powietrza. Do podmywania tantum rosa od razu lepiej mieć. I podmywac z butelki po wodzie z.dziubkiem. osuszyc recznikiem papierowym i wietrzyc wietrzyc. Podklady poporodowe absorgyn, hartmann, semi. Byle nie bella mama.

Wstawiła byś na grupę z zakupami , nazwy ?:)
Już po wizycie. Wszystko dobrze,z wymiarów kość udową 20+5 a glowka 20+4 a jestem dzisiaj 21+5 czyli tak jak powinno byc. Waga 520g. No i potwierdzona 100 procentowa dziewczynka ☺️
Super !!:*
A moja szyjka też długa i pozamykana☺️
A ja zapomniałam z tego wszystkiego spytać ile waży :p
No to 1 raz w życiu zgadlam płeć :D Już nie jestem takim niezawodnym prorokiem, że zawsze zgaduje na opak haha :) Gratuluję córki, a łożysko na przedniej ścianie oznacza tylko słabsze odczuwanie ruchów :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Odczarowalam Cię płcią mojego dziecka :D haha . Dziękuje :***
No gratulacje !!! Super wiadomości, czyli proszę mnie nie słuchać bo ja obstawiałam choposzka :) chyba wszyscy oszaleją z radości !!
Już oszaleli :D dziękuje !:*

Gratuluje z calego serducha.

Kinga30 - super. Gratuluje coreczki.

I ja po wizycie.
Filipek zostal Filipkiem
Rozwija sie idealnie . Serduszko,mozg,narzady wewnetrzne pieknie rozwiniete. I o dziwo lozysko poszlo ladnie do gory i nie lezy juz z przodu.
Hurra.
Dziękuje !:* I gratuluję również kochana :*

Do góry