reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Boze jaka jestem glodna....masakra nie jadlam sniadania bo pojade oddam badania . a nie liczylam sie z tym ze popierdziele godzinym . jeszcze jedna babka przede mna
Wiec pozniej prosto na badania i do piekarni wpadne na ciepla pizzerinke.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to teraz to mam pore blotna....takie uroki mieszkania na wsi. Na podworko nie wjade autem bo juz nie wyjade. Kalosze do polowy sie topia. Trzeba cos pomyslec jak to obeschnie.

Też mnie to czeka..... Tylko my będziemy wysypywać jesienią....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Boze jak wy produkujecie z rana. Wlasnie czekam pod gabinetem . i co pomyslilam godziny....nosz....cala ja ale dobrze ze na 9.40 mam to tylko 20 minut czekania. Plus do tego opóźnienie jakie jest.

Trzymam kciuki za wizyty mam chwile to was nadrobie

Trzymamy kciuki :*

Boze jaka jestem glodna....masakra nie jadlam sniadania bo pojade oddam badania . a nie liczylam sie z tym ze popierdziele godzinym . jeszcze jedna babka przede mna
Wiec pozniej prosto na badania i do piekarni wpadne na ciepla pizzerinke.

Współczuję :( oby jak najszybciej zleciało [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Najlepiej nierafinowany, najlepiej w sklepie ze zdrową żywnością, itd ;)
Ładnie pachnie kokosem, ja też nim smaruję brzuch, piersi itd ;)
(topi się w temp niewiele ponad 20 stopni, ładnie się wchłania i fajny zapach zostawia - no i jest jadalny, więc nawet w czasie KP można posmarować piersi bez obawy, że coś zostanie i maleństwo "zje")

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja ogólnie nie jestem osoba, która się takimi rzeczami interesuje, ale oglądałam chyba w pytanie na śniadanie jakaś rozmowę z ekspertem , że olej kokosowy jest najgorszy... Że ten Pan co go tak wypromowal nawet się jakoś nazwał od nazwy kokosa i zbija grube pieniądze... I że ten olej mogą jeść osoby, które żywią się zdrowo i nie jedzą mięsa np. Bo im ta ilość niezdrowego tłuszczu mocno nie zagraża, ale jeśli ktoś je tłusto i jeszcze będzie używać tego oleju to miga być różne konsekwencje... Tak dla ciekawostki pisze :) bo ja ogólnie sama używałam będąc na diecie tego oleju

f2w39n7303c24ozn.png

A właśnie bo miałam pytać i wyleciało mi z głowy, jak to jest z L4, wizytę będę miała prawdopodobnie 26 kwietnia tj. w czwartek i l4 lekarz wypisuje wtedy od 27go czy np może od poniedziałku 30 kwietnia?

Heja! W weekend udalo Nam sie wyjechać :) Ale co się naklęliśmy po drodze, miałam ochotę podpalać Nasze auto ewentualnie pożyczyć od kogoś czołg i przejechac Nim po naszym autku. Nasza frustacja osiągneła apogeum bo Ł stwierdził, że on nawet nie czeka na nowe auto tylko od razu w rodzinnej miejscowości odda je na złom(do czasu nowego samochodu jeżdzilibysmy autem rodziców bo mają nadmiar :D). Ja cała w skowronkach, aż planowałam że wezmę ze sobą picollo i będę je piła z gwinta w momencie gdy bedziemy sie żegnac z Vectrą raz na zawsze. A tu dupa. Jak dojechalismy na miejsce Ł stwierdził, że w sumie to ona nie taka zła i że ma sentyment wiec chce nim jezdzić i jeździć dopóki nie odbierzemy nowego auta. Eh
Co szafy... Mamy w sypialni szafę 5 drzwiową, długa na 2,5 metra, wysoka na 3. I Ja zajmuję 3 segmenty, a Ł dwa :D I juz sie nie mieszczę. Uwielbiam kupowac ubrania, niektórych nawet niegdy nie założe bo stwierdzam że do niczego nie pasują, albo giną gdzieś w czelusciach szafy i o nich zapominam. Z resztą ja w codziennym życiu częsciej w mundurze chodziłam niz w prywatnych ubraniach. Teraz wiadomo, że sie to zmieniło ale i tak nie wykorzystuję wszystkich zasobów szafy. Dlatego dziś wykonam dobry uczynek :) Przejrzę szafę, popakuję ciuchy które juz mi się nie podobają, których nigdy nie miałam na sobie i w których nie chodzę, a Ł jutro po pracy odwiezie je do domu samotnej matki :)
Całą niedzielę spędziliśmy Nas morzem :) Było cudownie ciepło, bez wiatru, dużo ludzi morsów kończących powoli sezon. Jadłam pysznego gofra z jagodami i bitą śmietaną. I teraz taki kolor mają moje spodnie...Muszę kupić sobie śliniak :D
Jutro spotykam się z przyjaciólkami, a potem smigam do Ardkadii bo duże zakupy odzieżowe, ciążowe, wiosennne :) Bo na wiosne i lato nie będe miała w czym chodzić.
@SzczęśliwaCiężarna fejsik mi podpowiada ze Ty dziś obchodzisz kolejne 17-ste urodziny, Sto lat! :)

reklama
Helou,

naprodukowałyście od groma i ciut ciut ;)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, @klaudiaa975 nie wiem jak dotrwamy do Twojej wizyty, ciekawość nas tutaj zeżre :D

@SzczęśliwaCiężarna wszystkiego najlepszego, cudownego dnia, zdrowia, spełnienia marzeń i lekkiego porodu! Ściskam wirtualnie :* :*

U mnie na początku, jak musiałam leżeć, to poz aO i mamą nikt nie wiedział, a mama nie mogła za często przyjeżdżać :(
Poza czytaniem robiłam na szydełku, uczyłam się makramy, rysowałam, kolorowałam kolorowanki antystresowe itd... I też chciało mi się płakać, ale wiedziałam, że to dla mojego maleństwa...

0d1yrjjgtd95fou3.png

No i dowiedziałam się, co to jest makrama :)

Ja dziś siedzę jak na szpilkach i czekam na wiadomości, czy wyślą dziś zaproszenia, wózek i sukienkę :D Jeśli tak to jutrzejszy dzień będzie jak Boże Narodzenie :D

No tak, nawet lepiej! :D To wrzucaj zdjęcia jak tylko coś dojdzie..!

Smutne, niby to z troski bo się boi bo 3 cięcie, 3 ciąża ale mówienie teraz, że mam za dużo nie tyc bo mi się blizna rozejdzie to takie trochę dołujące. Dobrze, że moj maz ma optymizm i on zawsze uwaza, że wszystko będzie dobrze i sobie poradzimy☺️

Najważniejsze, że masz wsparcie w mężu. Rodzice potrafią być kochani ale też czasami zdołują jak nikt inny...

Przypomnę Ci te słowa w kwietniu i maju :D jak będzie grad przez trzy dni jego pobytu :D hahahah

@olaaa7 ty zawczasu ustal z Klaudią, czy jej facet nie przyjeżdża w dniu Waszego ślubu, żeby w PL nagle nie zepsuła się pogoda :D :D :D

Na pewno :D ja to najważniejsze co muszę spakować do torby to ładowarka do telefonu :D [emoji28]

Z takich bzdetów pamiętaj jeszcze o gumkach do włosów (serio, zawsze się przecież gubią albo umyka z pamięci a podczas porodu mega ważne) i klapkach. Co do majtek to myślę że najlepsze są jednak na te pierwsze dni jednorazowe (takie jak wrzucała @Agatka29), bo niestety nie panujesz nad tym ile z Ciebie leci, więc zmieniasz wszystko i zakładasz nowe..

przerażacie mnie z tym torbami do szpitala spakowanymi naprawę przeraziłyście mnie

Hhahahaha :D Peszek, faktycznie jak niektóre dziewczyny miały już przejścia ze szpitalem to się nie dziwię, ale myślę że jeśli do tej pory wszystko jest ok można też zaczekać z torbą do maja... albo pójść w ich ślady i już mieć wszystko, schować w szafie i więcej nie myśleć ;)

Kochany jest [emoji16] a przez to umilowanie do kaczuszki bujaczka to sobie pomyślałam, że i do dziecka malutkiego fajnie tak mówić "kaczuszko" lub "kaczorku" [emoji16] powodzenia na dzisiejszej już wizycie [emoji16] i oby pleeeec było widać [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Nic nie mów... jak byłam mała, bardzo szybko podobno zaczęłam chodzić i często chodziłam na spacery z dziadkiem- więc dreptałam za nim żeby nadążyć... i mój dziadek na mnie mówił "kaczka"... tak mniej więcej do studiów :-D:-D:-D Wybitnie zabawnie jak np. byliśmy w sklepie ;)

Do góry