reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

O kurcze, czemu nie takie proste? Nie mozna po prostu isc prywatnie? Albo na fundusz( czy co yam takiego jest) do psychiatry?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Może do lipca bym się doczekała na jakąś konsultację..czy to prywatnie czy na krankenkasse , kumpela się rozwodzila była w rozsypce i niestety nikogo konkretnego nieumialysmy znaleźć była gdzieś tam ale to okazało się całkowitym niewypałem.. po za tym teraz jest to troszkę utrudnione bo mam lezec . Zawsze byłam twarda osoba , muszę jakos się ogarnąć, tylko muszę znaleźć jakiś "złoty srodek " do lipca żeby nieoszalec i skończyć stresowac

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No mama boji się, że to początki jakiejś depresji właśnie i żebym całkiem w nią niewpadla , ale musi jakos być.. :*

Jak bym bliżej mieszkała to bym wypędziła złe myśli z głowy, odwiedzała :/ szkoda mi Cię na prawdę.. raz na jakiś czas też mam takie dni , że tylko bym płakała. Ale ty nawet wyjść nie możesz ,na spacer, zakupy..ale bądź dzielna , to dla dziecka. A od lipca będziesz biegać z wózkiem :***
Jak to, juz?[emoji6]

Ja chyba też zaraz się kładę spać :D wyciągnęłam mamę do piwnicy, zrobiłyśmy porządki , duuuuuze porzadki. I trochę mnie to umeczylo. Ale plus taki , że znalazłam bujaczek :D mam nadzieję , że działa :)

Jak bym bliżej mieszkała to bym wypędziła złe myśli z głowy, odwiedzała :/ szkoda mi Cię na prawdę.. raz na jakiś czas też mam takie dni , że tylko bym płakała. Ale ty nawet wyjść nie możesz ,na spacer, zakupy..ale bądź dzielna , to dla dziecka. A od lipca będziesz biegać z wózkiem :***

Ja chyba też zaraz się kładę spać :D wyciągnęłam mamę do piwnicy, zrobiłyśmy porządki , duuuuuze porzadki. I trochę mnie to umeczylo. Ale plus taki , że znalazłam bujaczek :D mam nadzieję , że działa :)

Dokładnie muszę być silna dla małego On też wkoncu odczuwa moje samopoczucie . Jakoś się pozbieram wkoncu

Może do lipca bym się doczekała na jakąś konsultację..czy to prywatnie czy na krankenkasse , kumpela się rozwodzila była w rozsypce i niestety nikogo konkretnego nieumialysmy znaleźć była gdzieś tam ale to okazało się całkowitym niewypałem.. po za tym teraz jest to troszkę utrudnione bo mam lezec . Zawsze byłam twarda osoba , muszę jakos się ogarnąć, tylko muszę znaleźć jakiś "złoty srodek " do lipca żeby nieoszalec i skończyć stresowac

Kurcze to fatalnie, ze to takie trudne[emoji53]
To sprobuj moze znalezc cos przyjemnego dla siebie, jakies zajecie w pozycji lezacej. No i masz nas i zawsze mozesz popisac, poczytac. Jutro weekend sie konczy i juz bedziesz miala tu duzo roboty[emoji23]
A jak z wyprawka u Ciebie? Moze na tym sie skup, co?

O to fajne znalezisko[emoji5]

Już o tym myślałam, ale niestety za granicą nie jest to taka łatwa sprawa, jedyne nad czym myślałam to ewentualnie taki przez Internet:*

Online też można dostać fajna pomoc psychologa. Warto o siebie zadbać, bo teraz jest szczególny czas i wyjątkowy stres.

Rozumiem. Ja myślę, że ogolnie samo leżenie trochę w depresję wpędza. Człowiek wie, że musi ale jednak jest to dobijające. Z jednej strony strach o dzieciątko z drugiej jesteś uwiazana i nigdzie nie możesz wyjść nic zrobić. Ja jak tak lezalam i np mi mama mylą włosy to wierz mi, że ryczalam, że taka bezsilna jestem, że nawet się umyć nie mogę, chocoaz wiedziałam, że to dla dobra dziecka. U mnie było jeszcze o tyle do kitu, że nikt oprocz meza się z tego dziecka nie cieszył i wszyscy mi jeszcze powtarzali po co mi to.

O kurcze... to faktycznie musiało być strasznie dołujące :/ @Onaszczesliwa2018 wiem że Ty masz w tej sytuacji najciężej ale masz też mega wsparcie bliskich i to jest bardzo ważne :*

reklama
Do góry