reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do wolnych niedziel...wg mnie i podkreślam jest to moje subiektywne odczucie..to ludzie trochę powariowali..jeden dzień beda w tygodniu sklepy zamknięte a panika jakby wojna szła...to tylko jeden dzień. Uważam że mozna te zakupy zrobić w inny dzień zamiast się spinać:)

hchygzu3k7rw3nxc.png

W de ndz wszy zamkniete jakby zombie przeszlo[emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dużo takich Apaczów chodzi w niedzielę po galeriach☺️ My się zawsze śmiejemy jak jest dużo samochodów pod galerią, że na spacer przyjechali ☺️ pewnie, że nie wszyscy ale znam takich co lubia niedzielne spacery po galerii żeby wyjechać gdzieś z domu☺️
W niedzielę będzie wolne w w marketach, a np. w dużych galeriach z ubraniami itp ?

Nie przesadzajmy [emoji39] ja pracuje 5 dni w tygodniu i zawsze przed południem, ale zawsze daje radę wszystko załatwić [emoji39] wcale nie potrzebuje aby wszystko było w weekend otwarte :) weekendy są super i fajne jest to, że można się spotkać o każdej godzinie z rodzina, zbajonymi :) bo każdy ma wolne

f2w39n7303c24ozn.png
Haha no pod warunkiem, ze kazdy ma to wolne[emoji6]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pomocy Łukasz kupił mi ta mgiełkę solankowa zablockiej jak to rozcieńczyć do inhalatora na krople / łyżeczki czy jak

Dajcie mi przepis bo z tego co pisze na opakowaniu to nic nie rozumiem

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie musisz w ogole rozpuszczac, ja tak robie. Ale mozna rozpuscic 1:2, a w jakich ilosciach to juz od Ciebie zalezy.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale...
- nie lubię, jak ktoś podejmuje decyzję za mnie...
- ok,sporo osób pracujących w handlu nie ma za dużego wyboru pracy, ale - jeśli by się ustawodawca tak bardzo troszczył o pracowników, to wystarczyłoby wymusić wyższe (2-3krotnie) stawki za niedzielę (niezależnie od dnia wolnego w innym terminie) - dość szybko by się okazało, że niektóre punkty byłyby zamknięte bądź z naprawdę minimalną obsługą, a jeśli ktoś by pracował w niedzielę, to miałby za to godnie zapłacone, i pewnie w większości firm byliby tacy, którzy woleliby pracować w niedzielę i dorobić, i tacy, którzy woleliby czas dla rodziny - przy dużo lepszych stawkach nie powinno być problemu z dostosowaniem grafiku
- ok, nie pracuję w handlu, ale gro osób w mojej rodzinie pracuje w niedzielę - jestem córką pielęgniarki (mama była ze mną sama) - pracownicy służby zdrowia też mają dzieci... zdarzało nam się jeść np wigilię o 10 rano, bo potem dyżur, odbieranie mnie z przedszkola - pewnie każdy pracujący na zmiany coś może o tym powiedzieć, a jak jest tylko jeden rodzić, to jest jeszcze "ciekawiej", itd.
- zakaz dotyczy tylko stricte handlu - wszelakie punkty usługowe i tak będą czynne, więc sporo rodziców i tak będzie zostawiać swoje dzieci w domu i tak dalej - nikt nie pomyślał o służbie zdrowia, punktach usługowych (multikina, knajpki, itd), wszystkich "służbach", zakładach produkcyjnych pracujących w trybie zmianowym, i tak dalej - gdyby podwyższyć stawkę za niedzielę, to byłoby moim zdaniem dużo bardziej "sprawiedliwie" - bo czym różni się sprzedaż w punkcie na pasażu galerii, od sprzedaży popcornu w kinie? zwłaszcza w kontekście rodzinnym?
- osobiście zakupów prawie nie robię, raz na jakiś czas uzupełniam zapasy kaszy, soczewicy, itd, a galerii handlowych chronicznie nie znoszę, ale to moje osobiste preferencje

reklama
Do góry