reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Surowe ciasto jadłam
Jedyne co, to pewnie były w nim surowe jajka - myjesz jajka przed wybiciem?

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
O jeszcze w pracy, a ja leżę z katarem, zatokami itd, i do niedzieli na pewno z domu nie wyjdę... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

No faktycznie, zapomniałam że się kurujesz...

Co do wolnych niedziel...wg mnie i podkreślam jest to moje subiektywne odczucie..to ludzie trochę powariowali..jeden dzień beda w tygodniu sklepy zamknięte a panika jakby wojna szła...to tylko jeden dzień. Uważam że mozna te zakupy zrobić w inny dzień zamiast się spinać:)

hchygzu3k7rw3nxc.png

Szczerze, to ja np. nie mam jak zrobić zakupów, lub wiąże się to z ciągnięciem dziecka razem późnym wieczorem... Pracuję do 17.00, potem muszę odebrać młodego- w domu jestem o 18.00. Chciałabym żeby coś zjadł, miał chwilę dla siebie itp i jednocześnie nie szedł spać o 22.00 wiec szczerze? Nie mam kiedy w tygodniu zrobić zakupów w ogóle... Faktycznie może w mniejszych miastach pracę zaczyna sie i kończy wcześniej i jest inny tryb życia.. ale przy moim to zmienia bardzo dużo.

Dziewczyny ile dni trzyma takie przeziębienie ??
Przy całodniowym leżanki inhalacjach itd..

Powiem Ci że ja ponad tydz. dochodziłam do siebie bez standardowych leków :( Niestety, przyzwyczaił się człowiek że weźmie się gripexy i inne przyspieszacze i po 2-3 dniach jesteś jak nowa, a mi to dało do myślenia, że jednak naturalnie nasze ciało potrzebuje wiecej czasu chyba...

To była ironia ;) Ja akurat nie miałam weekendów wolnych, mój mąż kiedyś też nie i był problem z dzieckiem bo przedszkola są tylko dla ludzi co mają weekend wolny ;) Ja tylko nie rozumiem tej paniki niektórych i tłumaczenia, że w tygodniu nie ma czasu na zakupy. A na załatwianie spraw urzędowych, wizytę u lekarza jest? Tak się sklada, że uwielbiam Czechy i jeżdżę tam często jak jest wolne. I zawsze jak jest w Pl jakieś święto to niedaleko granicy w Czechach markety przepełnione Polakami, którym w tej jeden dzień zabrakło dosłownie wszystkiego ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem Ci że ja dziękuję losowi, że mam abonament prywatny i mogę iść do lekarza po pracy- do 21 nawet. Albo w weekend właśnie. Inaczej musiałabym się zwalniać z pracy- tak jak przy sprawach urzędowych bo tego już nie przeskoczę. I o ile urząd czy lekarza myślę że pracodawca zrozumie, to już zwalnianie się żeby zrobić zakupy na weekend raczej niebardzo ;)

Ludzie panikuja strasznie :) wiadomo, że jest to niedogodnosc, ale tak naprawdę i tak gospodarka nie ucierpi tylko jeszcze zyska bo są statystyki i widać, że jak np. Sa sklepy zamknięte z powodu święta to dzień wcześniej ludzie tyle kupuja co by nie kupili gdyby niedziela była otwarta [emoji39] przygotowujemy się jak na wojne

f2w39n7303c24ozn.png

No wręcz przeciwnie, gospodarka nie skorzysta, ale o tym już wczesniej pisałam...

Na salomonelle chyba tylko z kał zrobisz ;) moj syn walczy od sierpnia z salmonella (zlapal na lodach w parku), i dziadostwa sie nie mozemy pozbyc, a sanepid pilnuje by robić badania. Jak pytałam ginekolog co by było jak bym sie zarazila od niego, to mowi ze to nie jest za bardzo grozne, bo najwyzej by mnie przeczyscilo, a dorosli szybciej sie tego pozbywają niż dzieci.
To w takim razie mnie uwpokoilas :) dziękuje :)

Haha 7 dni lub tydzień [emoji16][emoji16][emoji16] a 7 dni to nie jest przypadkiem tydzień ? [emoji16][emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

To zart, stad dodalam ';)'

Zakupy przyjezdzaja do mnie kurierem, juz od jakiegos czasu tak sobie z tym radze. Ale taka np. wizyta w Ikei to tez u nas najczesciej w niedziele, bo w sobote po calym tygodniu pracy nikt nie ma to sily.
A sprawy urzedowe czy lekarza zalatwiamy kosztem pracy-bierzemy urlop w tygodniu lub odpracowujemy godziny jak sie da. Moj lekarz ginekolog czy dentysta tez przyjmuja w soboty, fryzjerka i kosmetyczka to samo.

No faktycznie, zapomniałam że się kurujesz...

Szczerze, to ja np. nie mam jak zrobić zakupów, lub wiąże się to z ciągnięciem dziecka razem późnym wieczorem... Pracuję do 17.00, potem muszę odebrać młodego- w domu jestem o 18.00. Chciałabym żeby coś zjadł, miał chwilę dla siebie itp i jednocześnie nie szedł spać o 22.00 wiec szczerze? Nie mam kiedy w tygodniu zrobić zakupów w ogóle... Faktycznie może w mniejszych miastach pracę zaczyna sie i kończy wcześniej i jest inny tryb życia.. ale przy moim to zmienia bardzo dużo.

Powiem Ci że ja ponad tydz. dochodziłam do siebie bez standardowych leków :( Niestety, przyzwyczaił się człowiek że weźmie się gripexy i inne przyspieszacze i po 2-3 dniach jesteś jak nowa, a mi to dało do myślenia, że jednak naturalnie nasze ciało potrzebuje wiecej czasu chyba...

Powiem Ci że ja dziękuję losowi, że mam abonament prywatny i mogę iść do lekarza po pracy- do 21 nawet. Albo w weekend właśnie. Inaczej musiałabym się zwalniać z pracy- tak jak przy sprawach urzędowych bo tego już nie przeskoczę. I o ile urząd czy lekarza myślę że pracodawca zrozumie, to już zwalnianie się żeby zrobić zakupy na weekend raczej niebardzo ;)

No wręcz przeciwnie, gospodarka nie skorzysta, ale o tym już wczesniej pisałam...
Szczerze to mam to już w 4 literach. I tak nie robię zakupów w niedzielę. Cieszę się, że jestem na L4 i w końcu mogę spędzić niedzielę z rodziną. Do mojej pracy i tak już nie wrócę. Ponadto po odchowaniu małej będę musiała szukać pracy tylko w ewentualnych godzinach pracy żłobka i bez weekendów. O ile moim synem teściowa mogla mi się zająć w weekendy o tyle teraz jej stan zdrowia nie pozwoli już zająć się takim maluchem. Więc na razie wolę o tym nie myśleć jak to będzie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do wolnych niedziel...wg mnie i podkreślam jest to moje subiektywne odczucie..to ludzie trochę powariowali..jeden dzień beda w tygodniu sklepy zamknięte a panika jakby wojna szła...to tylko jeden dzień. Uważam że mozna te zakupy zrobić w inny dzień zamiast się spinać:)

hchygzu3k7rw3nxc.png
Wiesz tu nie chodzi o to, ze ten jeden dzien nie da rady wytrzymac( choc w Polsce akurat jest z tym problem[emoji6]). Chodzi o takie narzucanie ludziom co maja robic w niedziele.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

A mozliwosc zrobienia zakupow w niedziele byla fajna, bo my z kolei pracujemy dlugo w tygodniu i zrobienie zakupow wypadalo na sobote lub niedziele. Przy tym zeby uniknac tlumow (bo oboje nie lubimy) robilismy najczesciej zakupy w niedziele od 9:00...takze bedzie komplikacja.
Sama latami pracowalam w niedziele (cale studia), wiecej wtedy zarabialam i to byl duzy plus. No nic, daje projektowi rok lub dwa i wrocimy do europejskiej normalnosci ;)
No i co to teraz sie bedzie dzialo w soboty[emoji33]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry