reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiesz tu nie chodzi o to, ze ten jeden dzien nie da rady wytrzymac( choc w Polsce akurat jest z tym problem[emoji6]). Chodzi o takie narzucanie ludziom co maja robic w niedziele.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Analogicznie rozumując osobom pracującym w handlu narzuca sie, że w niedzielę mają siedzieć w pracy ;) Ale na ten temat można toczyć długie dyskusje. Syty głodnego nie zrozumie, więc ktoś kto nigdy nie musiał zostawić w domu płaczącego dziecka, które po całym tygodniu w przedszkolu marzyło o spędzeniu choć jednego dnia z mamą nie zrozumie jak to jest.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Analogicznie rozumując osobom pracującym w handlu narzuca sie, że w niedzielę mają siedzieć w pracy ;) Ale na ten temat można toczyć długie dyskusje. Syty głodnego nie zrozumie, więc ktoś kto nigdy nie musiał zostawić w domu płaczącego dziecka, które po całym tygodniu w przedszkolu marzyło o spędzeniu choć jednego dnia z mamą nie zrozumie jak to jest.

Jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Ja akurat nie pracowałam w sklepie, tylko w salonie operatora komórkowego i niedziela i tak była dniem, w którym rzadko podpisywało się umowy. Ludzie nie przychodzili tam nic załatwiać tylko całymi rodzinami popatrzeć sobie na atrapy telefonów. Dlatego mówiliśmy na nich "Apacze" ;)

Ja akurat nie pracowałam w sklepie, tylko w salonie operatora komórkowego i niedziela i tak była dniem, w którym rzadko podpisywało się umowy. Ludzie nie przychodzili tam nic załatwiać tylko całymi rodzinami popatrzeć sobie na atrapy telefonów. Dlatego mówiliśmy na nich "Apacze" ;)

Dużo takich Apaczów chodzi w niedzielę po galeriach☺️ My się zawsze śmiejemy jak jest dużo samochodów pod galerią, że na spacer przyjechali ☺️ pewnie, że nie wszyscy ale znam takich co lubia niedzielne spacery po galerii żeby wyjechać gdzieś z domu☺️

Dużo takich Apaczów chodzi w niedzielę po galeriach[emoji5] My się zawsze śmiejemy jak jest dużo samochodów pod galerią, że na spacer przyjechali [emoji5] pewnie, że nie wszyscy ale znam takich co lubia niedzielne spacery po galerii żeby wyjechać gdzieś z domu[emoji5]
Nigdy przenigdy tego nie zrozumiem :)

Ludzie to generalnie teraz od sklepów uzależnieni. Czasami mam wrażenie że niektorzy nie potrafią inaczej czasu wolnego spędzać stąd panika przed zamknięciem . W dzisiejszych czasach nawet babcie prosto z kościoła do biedry walą jak mają blisko..

hchygzu3k7rw3nxc.png
No masz rację my akurat mamy na przeciwko kościoła to widać ☺️

reklama
Ja się bardzo cieszę że niedziele będą wolne moja mama pracuje w sklepie i bardzo mi jej szkoda było jak wszyscy siedzieli razem w domu a ona musiała iść do pracy
A moja mama pracuje w restauracji i dalej musi pracować w niedzielę, Wigilię, sylwestra itp :( szkoda , że u prywaciarzy nic się nie zmienia

Do góry