reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny pomocy Łukasz kupił mi ta mgiełkę solankowa zablockiej jak to rozcieńczyć do inhalatora na krople / łyżeczki czy jak

Dajcie mi przepis bo z tego co pisze na opakowaniu to nic nie rozumiem

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wlej sobie troszkę, jak zostanie to zrobisz kolejną inhalacje później lub jutro. Ja wlewalam na oko :)

reklama
Już wiem dzięki :) a skoro najwcześniej za 2 tygodnie to zrobię z badaniami przed kolejna wizyta i pewnie z krzywa cukrowa :p
Ale przecież Ty nic takiego nie zjadłaś więc badań na toxo nie masz co robić :)

f2w39n7303c24ozn.png

Nie przesadzajmy [emoji39] ja pracuje 5 dni w tygodniu i zawsze przed południem, ale zawsze daje radę wszystko załatwić [emoji39] wcale nie potrzebuje aby wszystko było w weekend otwarte :) weekendy są super i fajne jest to, że można się spotkać o każdej godzinie z rodzina, zbajonymi :) bo każdy ma wolne

f2w39n7303c24ozn.png
To była ironia ;) Ja akurat nie miałam weekendów wolnych, mój mąż kiedyś też nie i był problem z dzieckiem bo przedszkola są tylko dla ludzi co mają weekend wolny ;) Ja tylko nie rozumiem tej paniki niektórych i tłumaczenia, że w tygodniu nie ma czasu na zakupy. A na załatwianie spraw urzędowych, wizytę u lekarza jest? Tak się sklada, że uwielbiam Czechy i jeżdżę tam często jak jest wolne. I zawsze jak jest w Pl jakieś święto to niedaleko granicy w Czechach markety przepełnione Polakami, którym w tej jeden dzień zabrakło dosłownie wszystkiego ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pomocy Łukasz kupił mi ta mgiełkę solankowa zablockiej jak to rozcieńczyć do inhalatora na krople / łyżeczki czy jak

Dajcie mi przepis bo z tego co pisze na opakowaniu to nic nie rozumiem

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja nie rozcieńczam - do inhalatora wchodzi 6ml, i tyle leję (przelałam do buteleczki po wodzie utlenionej, żeby łatwiej się lało)

0d1yrjjgtd95fou3.png

To była ironia ;) Ja akurat nie miałam weekendów wolnych, mój mąż kiedyś też nie i był problem z dzieckiem bo przedszkola są tylko dla ludzi co mają weekend wolny ;) Ja tylko nie rozumiem tej paniki niektórych i tłumaczenia, że w tygodniu nie ma czasu na zakupy. A na załatwianie spraw urzędowych, wizytę u lekarza jest? Tak się sklada, że uwielbiam Czechy i jeżdżę tam często jak jest wolne. I zawsze jak jest w Pl jakieś święto to niedaleko granicy w Czechach markety przepełnione Polakami, którym w tej jeden dzień zabrakło dosłownie wszystkiego ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ludzie panikuja strasznie :) wiadomo, że jest to niedogodnosc, ale tak naprawdę i tak gospodarka nie ucierpi tylko jeszcze zyska bo są statystyki i widać, że jak np. Sa sklepy zamknięte z powodu święta to dzień wcześniej ludzie tyle kupuja co by nie kupili gdyby niedziela była otwarta [emoji39] przygotowujemy się jak na wojne

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Surowe ciasto jadłam
Na salomonelle chyba tylko z kał zrobisz ;) moj syn walczy od sierpnia z salmonella (zlapal na lodach w parku), i dziadostwa sie nie mozemy pozbyc, a sanepid pilnuje by robić badania. Jak pytałam ginekolog co by było jak bym sie zarazila od niego, to mowi ze to nie jest za bardzo grozne, bo najwyzej by mnie przeczyscilo, a dorosli szybciej sie tego pozbywają niż dzieci.

Do góry