reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No bujaczka wiadomo, ze za dlugo nie mozna uzywac.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak wiem, ale tu mają jakieś nowe badania i uważają bujaczki za szkodliwe. Dziecko może w nich przebywać podobno max. 20 minut.
Podobnie jak wyjaśniał mi to lekarz tutaj w Szwecji, wszystko jest opisane na tej stronie.
Sama planowałam bujaczek i teraz się zastanawiam, czy kupić.
Link do: Czy leżaczki szkodzą dzieciom? - nebule.pl

reklama
A to będę kupować na jesien zimę dopiero raczej nie robię aż takich zapasów

Kocyk cienki i pieluszka to jak urodzimy

Pościel mam wiec na jesien zimę już jest
I mam 2 kocyk taki miękki grubszy

Do wózka i tak śpiworek będę musiała kupić na jesien zimę ale to będę później myśleć

16udyx8di9hvrs5t.png
Odpisałam jesień zima bo @Margana napisała , że na lato i na jesień nie byla jej kołderka potrzebna. Też na początek kupię tyle co na lato :)

Nie no pewnie, ze lepiej teraz. Ja tylko tak porownalam do siebie, ze rozka uzywalam przez miesiac wiec szkoda bylo kupowac wiecej. Ale faktycznie jak sama szyjesz to koszta sa duzo mniejsze[emoji5]

Rożek planuję używać też jako kocyk, więc myślę, że się nie zmarnuje ;)
A co do kosztów - rożek bawełna+minky, to koszt ok 15zł ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A ja mam dzisiaj gorszy dzień.
Dziecko się rozchorowało (tydzień po poprzedniej chorobie) i nie poszło do żłobka, cały dzień marudzące i na rękach, a ja mam tyle pracy, że nie wiem, w co ręce włożyć, chyba nie będę już wcale spać, jak on się na dłużej rozchoruje.
Na dodatek zepsuła się pralka, no i brzuch zaczął mi twardnieć, w poprzedniej ciąży też na tym etapie się zaczęło. Ech, a jak już z ryczącym niemowlęciem próbowałam dodzwonić się do serwisu AGD, to jeszcze kot postanowił zrzygać się na środek przedpokoju... nie lubię marudzić, ale mam dziś dość, i wcale nie mam siły siąść do pracy, a nie mogę już sobie pozwolić na odpuszczenie, bo terminy gonią.
Oj, to faktycznie ciężki dzień... Mam nadzieję, maluch szybko wyjdzie z choroby! :-*

A ja mam dzisiaj gorszy dzień.
Dziecko się rozchorowało (tydzień po poprzedniej chorobie) i nie poszło do żłobka, cały dzień marudzące i na rękach, a ja mam tyle pracy, że nie wiem, w co ręce włożyć, chyba nie będę już wcale spać, jak on się na dłużej rozchoruje.
Na dodatek zepsuła się pralka, no i brzuch zaczął mi twardnieć, w poprzedniej ciąży też na tym etapie się zaczęło. Ech, a jak już z ryczącym niemowlęciem próbowałam dodzwonić się do serwisu AGD, to jeszcze kot postanowił zrzygać się na środek przedpokoju... nie lubię marudzić, ale mam dziś dość, i wcale nie mam siły siąść do pracy, a nie mogę już sobie pozwolić na odpuszczenie, bo terminy gonią.
Ojej faktycznie fatalny dzien, wspolczuje. Mam nadzieje, ze mlode szybko dojdzie do siebie, a pralke szybko naprawia!
Trzymaj sie jakos, bo wiem ze jest ciezko.

Tak wiem, ale tu mają jakieś nowe badania i uważają bujaczki za szkodliwe. Dziecko może w nich przebywać podobno max. 20 minut.
Podobnie jak wyjaśniał mi to lekarz tutaj w Szwecji, wszystko jest opisane na tej stronie.
Sama planowałam bujaczek i teraz się zastanawiam, czy kupić.
Link do: Czy leżaczki szkodzą dzieciom? - nebule.pl
Tak to wszystko zalezy od rodzaju bujaczka, czy ma twarde i mocno odchylane oparcie. To tak jak z wozkiem spacerowym. Powinien miec oparcie sztywne i rozklafane do pozycji lezacej.

Chodzi mi o jesień heh [emoji14] z resztą nie ważne, dopytuje bo tyle tego jest, że nie wiem co w końcu kupować . W końcu się okaże ,że nakupie za dużo i będzie leżeć. :/
Jesienia tez przykrywalam kocykiem, a zima grubszym kocykiem. Mi jakos kolderka nie pasuje do wozka.

reklama
Do góry