reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie chce straszyć, ale u mnie norma dla ciężarnych na czczo to 92...
A u mnie na czczo w ogole nie pobierają, krew pobierają tylko raz po godzinie od wypicia...i przed badaniem mogę zjeść śniadanie. Ciekawe dlaczego są takie różnice w zaleceniach, ja glukozę robię w De.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O jejku :(( przykro mi kochana. Dlatego ja tak bardzo się boję być tylko na tych lekach :( jutro wizyta mam nadzieję że dalej jest wszystko pozamykane i się szyjka nieskraca :( . No 1 cm to już bardzo krótka . Niewyobrazam sobie nawet co przeszlas. Ale teraz jesteś dobrze zabezpieczona i na pewno będzie dobrze :**

Mój przypadek był bardzo rzadki...w szpitalu wszyscy byli zdziwieni, że się nie udało...Nawet teraz jak leżałam to dwóch lekarzy mnie poznało i położne też kojarzyły ;/ Także nie ma co się nakręcać strachem na zapas :) Wysyłam dobre myśli!
U mnie teraz trudno, bo to ten czas, gdy leżałam w pierwszej ciąży w szpitalu i jeszcze była nadzieja...Wizytę mam 13.03 i będzie to dokładnie 23t2d, czyli tak jak musiałam urodzić i stracić Michałka. Bardzo już czekam na to badanie...chce wiedzieć czy dalej mamy szansę tym razem wygrać życie.

A u mnie na czczo w ogole nie pobierają, krew pobierają tylko raz po godzinie od wypicia...i przed badaniem mogę zjeść śniadanie. Ciekawe dlaczego są takie różnice w zaleceniach, ja glukozę robię w De.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jest bardzo restrykcyjnie przy tym badaniu. Wytycznych jeszcze pilnują pielęgniarki. U mnie pije się glukozę przy pielęgniarce, nie można dodać cytryny, trzeba siedzieć w poczekalni przez cały czas. Jedyne co, to pozwalają małymi łykami pić wodę mineralną.

Ufff super , że już jest jakaś poprawa oby tak dalej :)
Dzięki :)
Dzisiaj pewnie sporą część dnia prześpię, ale tak chyba najlepiej... Przerwa na coś do zjedzenia, syrop i inhalacje (i forum :p), i znowu najlepiej zamknąć oczy - wtedy jakoś lepiej się zdrowieje ;)
Najbardziej bałam się, że bardziej zejdzie na oskrzela, ale już oddycham prawie normalnie, trochę kaszle, ale jest zdecydowanie lepiej pod tym względem

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mój przypadek był bardzo rzadki...w szpitalu wszyscy byli zdziwieni, że się nie udało...Nawet teraz jak leżałam to dwóch lekarzy mnie poznało i położne też kojarzyły ;/ Także nie ma co się nakręcać strachem na zapas :) Wysyłam dobre myśli!
U mnie teraz trudno, bo to ten czas, gdy leżałam w pierwszej ciąży w szpitalu i jeszcze była nadzieja...Wizytę mam 13.03 i będzie to dokładnie 23t2d, czyli tak jak musiałam urodzić i stracić Michałka. Bardzo już czekam na to badanie...chce wiedzieć czy dalej mamy szansę tym razem wygrać życie.
Tym razem napewno bedzie dobrze!!! Jesteś od piczatku zabezpieczona !

Czytalam właśnie, że to mogą być ruchy dziecka , ale niektórzy pisali też, że lepiej się zwrócić do lekarza... I tez właśnie nie wiem co myśleć :) jeśli się powtórzy to zadzwonię do gibekologa ... Czasem się boję, że przez to, że nie jestem panikara mogę coś przegapić i nie zareagowac bo to zbagatelizuje :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja straszna Panikara czasami sama jestem na siebie za to zła, a w takiej sytuacji jak ostatnio dziękuję Bogu że mam takiego swira stres znów mnie też łapie przed jutrzejszą wizyta aaaaa:(

reklama
Do góry