reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas jest bardzo restrykcyjnie przy tym badaniu. Wytycznych jeszcze pilnują pielęgniarki. U mnie pije się glukozę przy pielęgniarce, nie można dodać cytryny, trzeba siedzieć w poczekalni przez cały czas. Jedyne co, to pozwalają małymi łykami pić wodę mineralną.
No właśnie u mnie pije się bezpośrednio przed wizytą u lekarza, położne przygotowują, nie można mieć swojej smakowej itp, pilnują żeby wypić, ale ani przed ani po wypiciu nie ma problemu żeby coś zjeść czy gdzieś się przejść. I jak pytałam skąd takie różnice w porównaniu do Pl to mówi, że jak coś ma wyjść to i tak wyjdzie, a badania w ciąży na czczo są ryzykowne, bo w ciąży nie powinno się do uczucia głodu dopuszczać...

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki :)
Dzisiaj pewnie sporą część dnia prześpię, ale tak chyba najlepiej... Przerwa na coś do zjedzenia, syrop i inhalacje (i forum :p), i znowu najlepiej zamknąć oczy - wtedy jakoś lepiej się zdrowieje ;)
Najbardziej bałam się, że bardziej zejdzie na oskrzela, ale już oddycham prawie normalnie, trochę kaszle, ale jest zdecydowanie lepiej pod tym względem

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super, że już lepiej się czujesz

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Az ciekawa jestem jak u mnie będzie? A dopiero pojadę 25.03 żebym miała świeże badania, bo oprócz glukozy muszę jeszcze powtórzyć toksoplazmoze, i standard mocz krew

reklama
dzien dobry :)

ja dzis sie juz czuje lepiej tylko katar lekki ale do przezycia

opowiem wam dzien typowej blondynki: (pamietaciee akcję ze polozna przynosi wage nawet u ktores z was po porodzie a ja myslalam ze wage dla matki :) tak wiem .. wstyd mi do dzis hahah

godz 6:30 rano wstaje zeby zrobic siku do kubeczka na posiew i zrobic badania wszystkie bo w pon mam wizyte no wiec leze i mysle o ktorej wyjade itd.. po czym wstaje ide do lazienki siadam na wc i cooooo sikam... wstaje i mysle fuck mialam do kubka nasikac kurtyna tyle z moich badan na dzis ... musze znow jutro szybciej wstac...i kubek postawic na wc jak wstane rano zeby od razu widziec ...

pozatym trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze :)
Ja właśnie tak stawiam - na wc albo na pralce zaraz przed wc, żebym nie przeoczyła [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry