reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnymi darmowymi jak sie chodzi do lekarza prywatnie? Musialabym pojsc na nfz zeby dostac skierowanie?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnymi darmowymi jak sie chodzi do lekarza prywatnie? Musialabym pojsc na nfz zeby dostac skierowanie?

Chodzę prywatnie a prenatalne mam na nfz ale z racji wady genetycznej u dziecka w poprzej ciąży. Wszystko chyba zależy czy lekarz pracujący prywatnie ma też umowę z NFZem i może takie skierowanie wypisać.

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Chodzę prywatnie a prenatalne mam na nfz ale z racji wady genetycznej u dziecka w poprzej ciąży. Wszystko chyba zależy czy lekarz pracujący prywatnie ma też umowę z NFZem i może takie skierowanie wypisać.

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
No wlasnie, musialby miec chyba umowe z jakim laboratorium miec. To moj na pewno nie ma. Czyli musialabym pojsc do niego lub do kogos innego na nfz.

@Margana i tak jak napisałam są wytyczne aby lekarz skierował cie na BEZPŁATNE badania prenatalne, nie każdej dają skierowanie, możesz oczywiście robić na własną rękę i na własny koszt ale pewnie to nie małe pieniądze, wyżej wypisałam jakie są jakby warunki, chociaż myślę że są i lekarze z dobrym sercem co wypiszą skierowanie na bezpłatne tak o

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]

@Margana i tak jak napisałam są wytyczne aby lekarz skierował cie na BEZPŁATNE badania prenatalne, nie każdej dają skierowanie, możesz oczywiście robić na własną rękę i na własny koszt ale pewnie to nie małe pieniądze, wyżej wypisałam jakie są jakby warunki, chociaż myślę że są i lekarze z dobrym sercem co wypiszą skierowanie na bezpłatne tak o

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Marika tak wiem [emoji5] Ja akurat mam skonczone 35 lat [emoji6] Dlatego pytam. Ale nie wiem czy chcialabym robic, tylko chce byc zorientowana.

Ale chodzi tu o test pappa, tak?

Marika tak wiem [emoji5] Ja akurat mam skonczone 35 lat [emoji6] Dlatego pytam. Ale nie wiem czy chcialabym robic, tylko chce byc zorientowana.

Ale chodzi tu o test pappa, tak?

Test pappa i usg genetyczne czyli to gdzie robią pomiary kości nosowej, kości udowej, nt :) jeśli masz możliwość zrób sobie :) nic cie to nie kosztuje a już na pewno nie boli a masz pomiary dokładne maluszka :)

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]

Test pappa i usg genetyczne czyli to gdzie robią pomiary kości nosowej, kości udowej, nt :) jeśli masz możliwość zrób sobie :) nic cie to nie kosztuje a już na pewno nie boli a masz pomiary dokładne maluszka :)

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Ale to usg wykonuje sie przesiewowo u kazdej ciezarnej. A jak wyjdzie zle to robi sie pappa tez darmowo. Czy sie myle?

Ale to usg wykonuje sie przesiewowo u kazdej ciezarnej. A jak wyjdzie zle to robi sie pappa tez darmowo. Czy sie myle?

Z tego co ja się orientuję najpierw robi się test pappa z krwi a później jakoś tydzień po usg, ale wiesz co.. Pewności nie mam, może jakaś mama coś więcej wie :) są tu takie której mają już dzieci :)

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
Z tego co ja się orientuję najpierw robi się test pappa z krwi a później jakoś tydzień po usg, ale wiesz co.. Pewności nie mam, może jakaś mama coś więcej wie :) są tu takie której mają już dzieci :)

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
No ja wlasnie mam[emoji5] Jak bylam w ciazy 6 lat temu to tak wlasnie bylo, ze usg bylo badaniem przesiewowym dla wszystkich, a jak wynik NT ( przeziernosc karkowa) byl nieprawidlowy to kierowali na pappa. A jak ktos chcial zrobic pappa przy prawidlowym NT to musial zaplacic (chyba ze spelnial kryteria, o ktorych pisalas).
Moze przez ten czas cos sie zmienilo.

Do góry