reklama
Nowaja16
Fanka BB :)
Ja od swego lekarza dostałam czyli prywatnieDziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnymi darmowymi jak sie chodzi do lekarza prywatnie? Musialabym pojsc na nfz zeby dostac skierowanie?
Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Chodzę prywatnie a prenatalne mam na nfz ale z racji wady genetycznej u dziecka w poprzej ciąży. Wszystko chyba zależy czy lekarz pracujący prywatnie ma też umowę z NFZem i może takie skierowanie wypisać.Dziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnymi darmowymi jak sie chodzi do lekarza prywatnie? Musialabym pojsc na nfz zeby dostac skierowanie?
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Margana
No wlasnie, musialby miec chyba umowe z jakim laboratorium miec. To moj na pewno nie ma. Czyli musialabym pojsc do niego lub do kogos innego na nfz.Chodzę prywatnie a prenatalne mam na nfz ale z racji wady genetycznej u dziecka w poprzej ciąży. Wszystko chyba zależy czy lekarz pracujący prywatnie ma też umowę z NFZem i może takie skierowanie wypisać.
27.06.17 Anastazja [*]
@Margana i tak jak napisałam są wytyczne aby lekarz skierował cie na BEZPŁATNE badania prenatalne, nie każdej dają skierowanie, możesz oczywiście robić na własną rękę i na własny koszt ale pewnie to nie małe pieniądze, wyżej wypisałam jakie są jakby warunki, chociaż myślę że są i lekarze z dobrym sercem co wypiszą skierowanie na bezpłatne tak o
27.06.17 Anastazja [*]
27.06.17 Anastazja [*]
Margana
Marika tak wiem [emoji5] Ja akurat mam skonczone 35 lat [emoji6] Dlatego pytam. Ale nie wiem czy chcialabym robic, tylko chce byc zorientowana.@Margana i tak jak napisałam są wytyczne aby lekarz skierował cie na BEZPŁATNE badania prenatalne, nie każdej dają skierowanie, możesz oczywiście robić na własną rękę i na własny koszt ale pewnie to nie małe pieniądze, wyżej wypisałam jakie są jakby warunki, chociaż myślę że są i lekarze z dobrym sercem co wypiszą skierowanie na bezpłatne tak o
27.06.17 Anastazja [*]
Ale chodzi tu o test pappa, tak?
Test pappa i usg genetyczne czyli to gdzie robią pomiary kości nosowej, kości udowej, nt jeśli masz możliwość zrób sobie nic cie to nie kosztuje a już na pewno nie boli a masz pomiary dokładne maluszkaMarika tak wiem [emoji5] Ja akurat mam skonczone 35 lat [emoji6] Dlatego pytam. Ale nie wiem czy chcialabym robic, tylko chce byc zorientowana.
Ale chodzi tu o test pappa, tak?
27.06.17 Anastazja [*]
Margana
Ale to usg wykonuje sie przesiewowo u kazdej ciezarnej. A jak wyjdzie zle to robi sie pappa tez darmowo. Czy sie myle?Test pappa i usg genetyczne czyli to gdzie robią pomiary kości nosowej, kości udowej, nt jeśli masz możliwość zrób sobie nic cie to nie kosztuje a już na pewno nie boli a masz pomiary dokładne maluszka
27.06.17 Anastazja [*]
Z tego co ja się orientuję najpierw robi się test pappa z krwi a później jakoś tydzień po usg, ale wiesz co.. Pewności nie mam, może jakaś mama coś więcej wie są tu takie której mają już dzieciAle to usg wykonuje sie przesiewowo u kazdej ciezarnej. A jak wyjdzie zle to robi sie pappa tez darmowo. Czy sie myle?
27.06.17 Anastazja [*]
reklama
Margana
No ja wlasnie mam[emoji5] Jak bylam w ciazy 6 lat temu to tak wlasnie bylo, ze usg bylo badaniem przesiewowym dla wszystkich, a jak wynik NT ( przeziernosc karkowa) byl nieprawidlowy to kierowali na pappa. A jak ktos chcial zrobic pappa przy prawidlowym NT to musial zaplacic (chyba ze spelnial kryteria, o ktorych pisalas).Z tego co ja się orientuję najpierw robi się test pappa z krwi a później jakoś tydzień po usg, ale wiesz co.. Pewności nie mam, może jakaś mama coś więcej wie są tu takie której mają już dzieci
27.06.17 Anastazja [*]
Moze przez ten czas cos sie zmienilo.
Podziel się: