reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam nowe Mamusie
@Marika92 super wiedzialam, ze bedzie dobrze.
ze mnie po wizycie powoli schodzil stres az wkoncu zasnelam. ginelokog okazal sie super. empatyczny, serdeczny, dokladny. az bylam w szoku. normlanie meska wersja mojej fantastycznej poloznej. badanie mialam przez brzuch i bylo pieknie widac wiec nie bylo potrzeby robic inaczej. kilka razy nas pytal czy na pewno wsyztsko dobrze widzimy. pokazywal serduszko. pytal czy jestesmy zadowoleni. na koniec spytalam o luteine i bez problemu przepisal. sam tego co lraeda nie zaproponowal, ale nie stawil tez najmniejszego oporu.
@Sabinaaa81 no to zyjemy po tej samej stronie morza
Masz zdjęcie??? :)

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Tak tak mam darmowe bo wyszła mi mutacja jednego genu MTHFC677T heterozygota nie wiem czy dobrze napisałam :/
A to nie wiedziałam że to wpływa na refundację badania, wiedziałam tylko o takich wytycznych
-wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego

3jgx43r8fepxgwfi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Tez to miałam wypisane na skierowaniu ale dostałam od lekarza właśnie pokazałam później w rejestracji wynik badania i przyjęli także dla mnie to lepiej :)

Jej... od piątku mnie tu nie było... nie nadrobię chyba [emoji12]
Mnie mega męczą mdłości. Wymiotuje parę razy dziennie. Jestem przez to słaba, ciągle śpię. Jeszcze starszak wieczorami nade mną wisi, a ja nad kiblem... "mamusiu rzygasz? Mogę zobaczyc? Nie martw się będzie dobrze" [emoji12]
Nie mam siły nawet czytać nic. Jak sobie coś w tv włączę to zaraz zasypiam...
Dziś miałam iść na badania krwi... nie byłam w stanie na czczo bo rzygłam. Jutro drugie podejście.
Wszystko mi śmierdzi. Dosłownie wszystko. Nawet zapach ciasta z piekarnika.
No i żeby tego było mało to... od soboty nie byłam w kibelku na dwójce. Zaparcia ze hej. Brzuch przez to boli.

Także mam powtórkę z rozrywki... identycznie jak w pierwszej ciąży. Haha... trzeci raz się w to nie dam wrobić [emoji23]

[emoji173]Styczniówka 2013[emoji173]Lipcóweczka 2018[emoji173]
O jejku, wspolczuje [emoji45] Ja tez sie kiepsko czuje, ale nie az tak. Oby szybko przeszlo!

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe Mamusie
@Marika92 super wiedzialam, ze bedzie dobrze.
ze mnie po wizycie powoli schodzil stres az wkoncu zasnelam. ginelokog okazal sie super. empatyczny, serdeczny, dokladny. az bylam w szoku. normlanie meska wersja mojej fantastycznej poloznej. badanie mialam przez brzuch i bylo pieknie widac wiec nie bylo potrzeby robic inaczej. kilka razy nas pytal czy na pewno wsyztsko dobrze widzimy. pokazywal serduszko. pytal czy jestesmy zadowoleni. na koniec spytalam o luteine i bez problemu przepisal. sam tego co lraeda nie zaproponowal, ale nie stawil tez najmniejszego oporu.
@Sabinaaa81 no to zyjemy po tej samej stronie morza
Super[emoji5] Ciesze sie, ze wizyta udana.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Jej... od piątku mnie tu nie było... nie nadrobię chyba [emoji12]
Mnie mega męczą mdłości. Wymiotuje parę razy dziennie. Jestem przez to słaba, ciągle śpię. Jeszcze starszak wieczorami nade mną wisi, a ja nad kiblem... "mamusiu rzygasz? Mogę zobaczyc? Nie martw się będzie dobrze" [emoji12]
Nie mam siły nawet czytać nic. Jak sobie coś w tv włączę to zaraz zasypiam...
Dziś miałam iść na badania krwi... nie byłam w stanie na czczo bo rzygłam. Jutro drugie podejście.
Wszystko mi śmierdzi. Dosłownie wszystko. Nawet zapach ciasta z piekarnika.
No i żeby tego było mało to... od soboty nie byłam w kibelku na dwójce. Zaparcia ze hej. Brzuch przez to boli.

Także mam powtórkę z rozrywki... identycznie jak w pierwszej ciąży. Haha... trzeci raz się w to nie dam wrobić [emoji23]

[emoji173]Styczniówka 2013[emoji173]Lipcóweczka 2018[emoji173]
Jej oby Ci przeszło i żebyś się lepiej poczuła :* ja mam calodniowe mdlosci ale nie wymiotuje przed wstaniem z łóżka zjadam sucha bułkę i jakoś daje rade ale okropne uczucie :( trzymaj się :*

Nie, ja idę teraz prywatnie i później już też. Wybrałam lekarza, który jest ordynatorem w moim szpitalu i przyjmuje tylko prywatnie. Co prawda nigdy nie planowałam rodzić u siebie w mieście bo uważam, że szpital ma kiepskie opinie jeśli chodzi właśnie o lekarzy, ale podobno jeśli jest się pacjentką ordynatora to jest się zupełnie inaczej traktowanym, więc jeszcze tej opcji tak całkowicie nie odrzucam. Jednak chyba fajnie mieć lekarza, który jest na miejscu i do którego można zadzwonić w razie potrzeby.
Ola a z jakiego ty miasta jesteś?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry