reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wcale nie musi być większa. Moja przyjaciółka pierwszego synka miała 4150g i bardzo się bała drugiego porodu, bo nasłuchała się, że często drugie dziecko jest większe a tu wyszedł maluch 3600g. Ja rzeczywiście zauważyłam rozmawiając z koleżankami, czy znajomymi, że w ok. 80% przypadków drugie dziecko jest trochę większe, ale to są różnice 20g-150g przeważnie, więc nie tak ekstremalne jak w przypadku tych dwóch sióstr. (3700g i 5200g) A jak porównujesz USG tej ciąży z poprzednią ciążą to wychodzą Ci duże różnice między dzieciakami?
No wlasnie ciezko mi porownac, bo teraz mialam polowkowe w 21t0d i corka wazyla 457g, a starsza w 23t5d 630g. Nie wiem jak sie do yego odniesc, bo jednak na tym etapie juz dzieci szybko rosna i w swoim tempie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Mogłabym, ale z czasem i organizacyjnie u mnie ciężko. Mój długo w pracy, ja mam dwójkę małych dzieciaczków i tutaj blisko nie mam nikogo żeby ich zostawić. Ale ten lekarz nie robi problemu jak przychodzę tak raz na jakiś czas, zawsze przyjmie w tym samym dniu co zadzwonię, jak trzeba to po godz pracy zostaje.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
A...to rozumiem. Ale swietny lekarz Ci sie trafil, se tak cie zawsze przyjmie. Mozesz byc chociaz spokojna, ze masz gdzie sie zglosic jak by co.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Przed ciążą około 4 lat temu zdarzyło się coś podobnego ale trwało max 5 minut i nie było ani zaburzeń mowy ani przestrzeni. Byłam nawet z tym u lekarza, ale powiedział że czasami kazdemu robi sie gorzej. Jak zobaczył wyniki krwi stwierdził, że to wina anemii. Teraz anemii nie mam, wszystkie wyniki wzorowe
Bo moze to faktycznie rodzaj epilepsji. Oby nie, ale bywa tak, ze rozne choroby ujawniaja sie w ciazy. A eeg Ci robili w szpitalu? Bo tu chyba ciaza nie jest przeciwwskazaniem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

tak
A nie moze byc z Toba ktos inny? Albo z synkiem?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Muszę to jeszcze przemyśleć, chcieliśmy, żeby z synem ktoś został, ale jeśli zacznę rodzić wcześniej, to rodzina może nie zdążyć dojechać. Nastawiam się na szybką akcję, poprzednio rodziłam 8h od pierwszego skurczu, byłoby jeszcze szybciej, gdyby mnie nie przetrzymali pod KTG na izbie przyjęć.

Moje przyjacióły nie rodziły i raczej się boją, ale może którąś przekonam awaryjnie, żeby mi chociaż muzykę włączyła i zapaliła świeczki w sali porodowej :p

reklama
Ładne :)
Moja mama tak je!! Nikt w domu nigdy tego nie rozumiał :p haha
Dziwne :D ja znowu nie rozumiem jak moja mama je makaron z truskawkami :p
My nie planujemy sesji brzuszkowej :)
Czemu ? Super pamiątka :)
My też nie po pierwsze mój R nielubi zdjęć ale myślę że jakbym mu trula to by się poświęcił, ale ze mam nakaz leżenia do samego lipca więc odpada :)
Mój też nie lubi, ale sesji by nie odpuścił brzuszkowej lub po porodzie. Chcemy duże zdjęcie za szkłem z brzuchem i po . W sypialni nad łóżkiem :)

Do góry