reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To u mnie niestety w odwrotna strone[emoji53] Przy przyjeciu do porodu 3800g, a wysxla 4200g. Boje sie zeby teraz nie byla wieksza[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Wcale nie musi być większa. Moja przyjaciółka pierwszego synka miała 4150g i bardzo się bała drugiego porodu, bo nasłuchała się, że często drugie dziecko jest większe a tu wyszedł maluch 3600g. Ja rzeczywiście zauważyłam rozmawiając z koleżankami, czy znajomymi, że w ok. 80% przypadków drugie dziecko jest trochę większe, ale to są różnice 20g-150g przeważnie, więc nie tak ekstremalne jak w przypadku tych dwóch sióstr. (3700g i 5200g) A jak porównujesz USG tej ciąży z poprzednią ciążą to wychodzą Ci duże różnice między dzieciakami?

reklama
No naprawdę, podziwiam. Moja ciocia czyli córka ☺️ też syna urodziła 5200 a córkę 4700. Więc to chyba rodzinne☺️ a moja ciocia taka niska i drobna mimo, że się dużą urodziła i jej syn co się urodził z tą waga 5200 też patrząc teraz na niego nikt by nie powiedział że taki duży się urodził niski i drobny
A za czasów Twojej babci sprawdzali cukier w ciąży? Może miała cukrzycę ciążową? Wtedy dzieci są często dużo większe niż w ciąży bez tej przypadłości.

No i tak dobrze, ze masz gdzie konsultowac. A nie mozesz prowadzic to i tu?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Mogłabym, ale z czasem i organizacyjnie u mnie ciężko. Mój długo w pracy, ja mam dwójkę małych dzieciaczków i tutaj blisko nie mam nikogo żeby ich zostawić. Ale ten lekarz nie robi problemu jak przychodzę tak raz na jakiś czas, zawsze przyjmie w tym samym dniu co zadzwonię, jak trzeba to po godz pracy zostaje.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

[QUOT
A za czasów Twojej babci sprawdzali cukier w ciąży? Może miała cukrzycę ciążową? Wtedy dzieci są często dużo większe niż w ciąży bez tej przypadłości.
Wtedy jeszcze nie miała dostała cukrzycę ale niby później, czy sprawdzali watpie babcia już nie żyje była rocznik 34 może już wcześniej miala cukrzycę tylko nie wiedziala

Hej, a u mnie już lepiej, na szczęście herbata miętowa pomogła! Za tydzień drugie prenatalne, gin obiecała, że nagra film na płytę już nie mogę się doczekać!!! :yes::-) :):-D:rolleyes2:
Dobrze, że herbata pomogła☺️ super. Ja za tydzień też wizyta ale ja już jestem po połówkowych ☺️

@Jola92 a czy przed ciaza Ci sie zdarzaly takie sytuacje czy to dopiero w ciazy sie pojawilo?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Przed ciążą około 4 lat temu zdarzyło się coś podobnego ale trwało max 5 minut i nie było ani zaburzeń mowy ani przestrzeni. Byłam nawet z tym u lekarza, ale powiedział że czasami kazdemu robi sie gorzej. Jak zobaczył wyniki krwi stwierdził, że to wina anemii. Teraz anemii nie mam, wszystkie wyniki wzorowe

Moja koleżanka dziś ur właśnie dostałam zdj Jasia
4 kg chłop miała cc właśnie przez wzgląd na wagę piersze cc tez córka ponad 4 kg a napisała cytując : „hardcore w hu..”
Boli ja strasznie i powiedziała ze gorzej niż z pierwszym cc
Ciekawe od czego to zależy

Moja ciocia siostra mamy naturalnie ur kuzyna 5400 rodziła 29lat temu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mi obstawiali na usg orzed porodem 3800 a mała urodziła się 3650g ale główka mała woec szybko poszło bez nacięcia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry