reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@Margana @Marika92 tak mi jakoś od początku nie pasuje, ale że nie znalazłam tu nikogo lepszego to nie zmieniłam. Jak coś mnie niepokoi czy są te ważniejsze badania, to konsultuje się prywatnie u dobrego lekarza w Pl

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Ah...bo Ty nie jestes w Polsce. To dobrze, ze chociaz masz taka mozliwosc konsultacji w razie potrzeby.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
W tą stronę to jeszcze ok. ;-) U mnie waga zawyżona o 700g (!) miałobyć 3500g a za trzy dni urodził się syn z wagą 2800g.
Gorzej miała moja koleżanka, której Usg zaniżyło wagę o ponad kilkogram. Miała mieć dziewczynkę 3900-4100 i psychicznie przygotowywała się na taki poród SN a tu córka wychodzi 5200g. ;-)
Kurde, 4200 ledwo przezylam. Nie wyobrazam sobie tego[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To, ze polozenie dziecka mozna ocenic chwytami to wiem. Ale z ta waga to bym sie nie spodziewala[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Podpytałam koleżanki, która rodziła kilka miesięcy temu i jej wychodziło z „macanek”, że mała ma ok 3600g a urodziła się 4150g tak, że ten... ;-) Margines błędu jak na USG ;-)

Tez bym chciała zeby maz przy mnie byl. Kazdy mi mowi że wtedy nawet lekarze maja inne podejscie jeśli nie jesteśmy same

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Też bym nie chciała być sama,b ale może się zdarzyć, że mój facet będzie musiał zostać z naszym synem.

Ah...bo Ty nie jestes w Polsce. To dobrze, ze chociaz masz taka mozliwosc konsultacji w razie potrzeby.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Teraz mam całe 5 km do Pl. Ale ciążę muszę prowadzić w De, bo tam będę rodzić. Gdyby nie to to przeniosłabym prowadzenie ciąży do tego lekarza u którego się konsultuje

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurde, 4200 ledwo przezylam. Nie wyobrazam sobie tego[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja jak z nią rozmawiałam, to mówiła, że drugi poród poszedł jej sprawniej i ogólnie wspomina go dobrze, pomimo wagi córeczki. Pierwszą urodziła ponad 2 lata wcześniej z wagą 3700g i było jej ciężej przez większy obwód główki. Przy tej drugiej przeżyła szok jak zobaczyła babasa wielkości jej 3 miesięcznego bratanka ;-) No i mała miała ponad 60 cm!

Do góry