reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Raz, że podejrzewaliśmy a dwa, że wykorzystaliśmy wszystkie znalezione na internecie sposoby na chłopca ;-)
Łącznie ze zmianą diety pół roku wcześniej, odpowiednimi pozycjami, sex w dniu owulacji, oraz miesiąc zapłodnienia z kalendarza chińskiego ;-) ale przeznaczenia nie oszukasz, hahaha

A mogę zapytać serio wierzyliście ze można zaplanować płeć???

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Mogły od koszulki. Jak jesteś bez stanika to zawsze ten materiał trochę przesuwa się po sutkach. Może spróbuj zakładać biustonosz sportowy lub koszulkę na ramiączkach taką blisko ciała. W H&M mają takie ciążowe.
Muszę coś kupić, bo stanik każdy jeden mnie tak uwiera że nie mogę chodzić. Czuje jak bym się miała za chwilę udusić. :/ A plus taki że z domu wychodzę z dwa razy na tydzień do tego w kurtce to nic nie widać. Więc chodzę sobie luźno, ale dzisiaj nie mogłam sobie poradzić, skórę mam strasznie wyschnięta i okropnie siedziało. Posmarowałam kremem i chwila ulgi..

A mogę zapytać serio wierzyliście ze można zaplanować płeć???

16udyx8di9hvrs5t.png
Nie, No co Ty! :-) To miała być „ewentualna pomoc” z przymróżeniem oka i taki eksperyment bardziej. A, że ja chciałam bardzo drugiego chłopczyka to spisałam wszystkie metody i wcieliliśmy je w życie w razie czego. ;-) Dla P. było obojętne, ja z dziewczynki też się cieszę tyle, że muszę jakoś sobie później wszystko poukładać, aby nie dostawać ataków paniki jak zacznie sama wychodzić z domu.

Ja też :) Wygrzebuję tak dokładnie, że skórka jest prawie przezroczysta :D Jak obierałam to wiecej kiwi na skórce zostaje :(

Hahahhaah no ja tak samo, ale stwierdziłam że nie będę ciągnąć tematu jak jeść kiwi bo sumie bezsensu :-D:-D Ale jak już tu jednak jesteśmy, to ogłaszam zabawę na poniedziałek:

CO DZIWNEGO JECIE ALBO JAK JECIE?

W sensie- że ja np. lubię jajecznicę z musztardą. Ptasie mleczko TYLKO waniliowe obieram z czekolady i tej czekolady nie zjadam. Delicje TYLKO wedla i TYLKO pomarańczowe ogryzam wokół galaretki i galaretka na końcu :) Jak coś mi się przypomni to dopiszę :D

@Sabinaaa81, ten poród Twojej koleżanki to największy koszmar :o masakra....

@klaudiaa975, a regularnie się smarujesz? Mnie mega swędzą plecy, ale też nie smaruję ich za często- chyba muszę zacząć...

Muszę coś kupić, bo stanik każdy jeden mnie tak uwiera że nie mogę chodzić. Czuje jak bym się miała za chwilę udusić. :/ A plus taki że z domu wychodzę z dwa razy na tydzień do tego w kurtce to nic nie widać. Więc chodzę sobie luźno, ale dzisiaj nie mogłam sobie poradzić, skórę mam strasznie wyschnięta i okropnie siedziało. Posmarowałam kremem i chwila ulgi..
Ja smaruję maścią bepanthen codziennie wieczorem i fajnie nawilża. Stosowałam ją też na bolące i popękane sutki w czasie karmienia pierwszego synka. Bardzo polecam, dawała dużą ulgę. Jeśli chodzi o biustonosze, to też miałam wrażenie, że mnie duszą i kupiłam sobie dwie „przedłużki obwodu biustonosza” ( czarną i białą) i teraz nie mam problemu z obwodem. Ja kupiłam w Triumph. Kosztowały niecałe 6 zł za jedną. Na Allegro też jest tego dużo.

Ooo to u mnie to samo. Juz widzę jak określa wagę dziecka przez brzuch :baffled: tutaj i tak duża waga dziecka nie jest wskazaniem do cesarki, koleżanka urodziła SN 5kg dziecko:errr:
Znajoma w Norwegii rodziła dwa razy i położna jej przez brzuch właśnie wymagała wagę dziecka. Pomyliła się o nie więcej niż 200g. Więc błąd pomiaru mniejszy niż usg

Hahahhaah no ja tak samo, ale stwierdziłam że nie będę ciągnąć tematu jak jeść kiwi bo sumie bezsensu :-D:-D Ale jak już tu jednak jesteśmy, to ogłaszam zabawę na poniedziałek:

W sensie- że ja np. lubię jajecznicę z musztardą. Ptasie mleczko TYLKO waniliowe obieram z czekolady i tej czekolady nie zjadam. Delicje TYLKO wedla i TYLKO pomarańczowe ogryzam wokół galaretki i galaretka na końcu :) Jak coś mi się przypomni to dopiszę :D

@Sabinaaa81, ten poród Twojej koleżanki to największy koszmar :o masakra....

@klaudiaa975, a regularnie się smarujesz? Mnie mega swędzą plecy, ale też nie smaruję ich za często- chyba muszę zacząć...
Ja też tak jem delicje :p Najpierw obgryzam brzegi potem jem biszkopt a na końcu galaretka :D

reklama

Mężowie też mogą brać udział?
Bo jeśli tak, to skoro o kiwi mowa, O je ze skórką... Po 15 latach nadal nie rozumiem, jak taką włochatą skórkę można zjeść, ale kto faceta zrozumie [emoji23]
A ja dla odmiany jem brzoskwinie bez skórki, bo mi zbyt włochata [emoji23]

Kiedyś, jak jeszcze jadłam słodycze, to też obierałam ptasie mleczko i michałki, ale potem jadłam tą czekoladę, tzn po obraniu, ale przed zjedzeniem środka ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry