reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

O dobry pomysl ale to ju jutro [emoji13][emoji13] mam ochote jeszcze na racuchy mam jabłka wiec cos wykombinuje

0d1ysek2tzj8m0q3.png
Nooo, racuchy z jabłkami to też dobry pomysł :D
Jak mi trochę ciasta drożdżowego zostanie, to zrobię choć parę [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Na naleśniki?
Trudno o sensowny przepis... [emoji15]
Ciasto drożdżowe (zwykłe, jak do czegokolwiek innego, u mnie akurat razowe ;))
Bierzesz trochę ciasta, formujesz w miarę cienkie kółko i na patelnię z niewielką ilością oleju ;) odwracasz, pieczesz z drugiej strony, zdejmujesz pięknego, dużego placka, na górę co lubisz, u mnie będą jagody i śmietana ;)
I tyle ;)

Tak wyglądał mały w Wetlinie, duży był na cały talerz (ale wtedy po obiedzie byłam ;))
1dc2c7259a8319c19e6cfc9726b9d88c.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziekuje zobaczę co mam w lodowce może zrobię jeszcze dziś a zdj zachęca [emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png

@Onaszczesliwa 2018 a może to od tego zęba ktory leczylas. Znieczulenie moze wywołać skurcze i bóle dlatego nie chca leczyc ciężarnych w 3 trymestrze. I moze lekki stan zapalny sie zrobił (czesto po leczeniu i rwaniu tak jest) i stad ta temperatura.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No to dobrze, ze przeszlo. Moze faktycznie lepiej magnez brac na stale, po co sie tak denetwowac tymi bolami. Ja az takich nie mam i podejzewam, ze przez to, ze od poczatku biore magnez regularnie. Zwiekszylam teraz spowrotem dawke to zobacze czy te skurcze mi zmaleja.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
A jaką bierzesz dawke? Ja biorę magne b6 3*1.
Oki pokonamy też czas wszystkie wspólnie byle do lipca :**

@Onaszczesliwa 2018 a może to od tego zęba ktory leczylas. Znieczulenie moze wywołać skurcze i bóle dlatego nie chca leczyc ciężarnych w 3 trymestrze. I moze lekki stan zapalny sie zrobił (czesto po leczeniu i rwaniu tak jest) i stad ta temperatura.

Nie mam pojęcia , ale mam nadzieję że to wszystko się uspokoji i że dentysty do końca ciąży też już nieodwiedze :*

Oby charakterku ostrego nie miala [emoji13][emoji13]

0d1ysek2tzj8m0q3.png
Boję się, że charakter może mieć po mamusi [emoji23][emoji23][emoji23]
O na taką sugestię zapowiedział wykorzystanie smyczy [emoji23]
Wszędzie wychodziłam, wspinałam się, i dużo ciekawych pomysłów miałam... I tak jakby do dzisiaj mi zostało [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Boję się, że charakter może mieć po mamusi [emoji23][emoji23][emoji23]
O na taką sugestię zapowiedział wykorzystanie smyczy [emoji23]
Wszędzie wychodziłam, wspinałam się, i dużo ciekawych pomysłów miałam... I tak jakby do dzisiaj mi zostało [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png
No ja mam nadzieje ze synek odziedziczy charakter po tatusiu [emoji13][emoji13]

0d1ysek2tzj8m0q3.png

reklama
Na naleśniki?
Trudno o sensowny przepis... [emoji15]
Ciasto drożdżowe (zwykłe, jak do czegokolwiek innego, u mnie akurat razowe ;))
Bierzesz trochę ciasta, formujesz w miarę cienkie kółko i na patelnię z niewielką ilością oleju ;) odwracasz, pieczesz z drugiej strony, zdejmujesz pięknego, dużego placka, na górę co lubisz, u mnie będą jagody i śmietana ;)
I tyle ;)

Tak wyglądał mały w Wetlinie, duży był na cały talerz (ale wtedy po obiedzie byłam ;))
1dc2c7259a8319c19e6cfc9726b9d88c.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ale wygląda mniammm

Do góry