reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cale szczescie, ze sie zamknela!
Kurcze ja to troche tego nie rozumiem. Moj lekarz od razu zakladal pessar jak tylko zaczela sie skracac. I cale szczescie, bo przez tydzien jeszczecsie skrocila. I dzieki temu moge jakos w miare funkcjonowac dopoki nic wiecej sie nie dzieje.
No ale miejmy nadzieje, ze u Ciebie podejma dobra dezyzje. Trzymam kciuki!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No nie wiem może oni tu jakieś takie inne zasady mają , może będą zakładać jutro się okaże co dalej robimy . Najważniejsze że nieskraca się dalej i się zamknęła:*

reklama
No właśnie najgorsze jest to ze ciagnie do niezdrowych rzeczy.. I najgorsze sa wieczory.. Zabijam nude jedzeniem

0d1ysek2tzj8m0q3.png
To jest najgorsze, takie jedzenie "mechaniczne"...

Umiesz robić na szydełku? [emoji6]
Jeśli nie, to łatwo się nauczyć, a sweterek niemowlecy jest bardzo prosty (nie musi mieć podkroju na rękawy itd, tylko 5 prostokątów - plecy, rękawy, i dwa przody)
Zajmiesz ręce, nie będziesz myśleć o jedzeniu, i jaką satysfakcję będziesz miała z gotowego sweterka [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Musi musi niewidze innej opcji . Niewypuszcze Synusia wcześniej mówię mu cały czas że ma być grzeczny to czeka go nagroda jak się urodzi :D . Tylko że mam stan pod gorączkowy i niewiedza od czego . No i nadal takie silne bóle wszystkiego na dole od kręgosłupa po nogi aż ciągnie . Ale musi by dobrze , szyjka się zamknęła bardziej nieskrocila to najważniejsze:*
Kurcze a moze jakas infekcja sie gdzies rozwija i dlatego tak sie zadzialo. Sprawdzali Ci crp?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No to udaj się na IP. Lepiej sprawdzić i może też znajdą przyczynę tego bolu głowy albo poradzą jakiś sposób jak sobie z tym radzić:*

Aaa no to może też tak być. Jak przeszło po magnesie to myślę , że to nic poważnego ale lekarzem nie jestem i jak będzie Cię coś niepokojic to to sprawdź:*

Usnęłam [emoji23]
Już jak się położyłam to praktycznie nie czułam, a jak się obudziłam, to już przeszło zupełnie - wzięłam się za obiad ;)
Ale we wtorek na wizycie zapytam... ;)

A Ty jak się czujesz? Jak sytuacja dzisiaj?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Przez to wszystko zapomniałam Wam powiedzieć, że wózek juz mam ale maz wczoraj przywiózł pozno także jest schowany zlozy mi go dopiero za 2 tygodnie i zobaczę w całej okazałości ☺️ także fotki tez dopiero za 2 tygodnie

Tak wysoka. Diety nie potrzebuje dopoero 2 kg na plusie. Musze po prostu ograniczyc slodkie chociaz mam nadzieje ze samo minie [emoji13] kupilam platki kukurydziane i bede je podjadac zamiast słodkiego zobaczymy co z tego wyjdzie

0d1ysek2tzj8m0q3.png
Płatki kukurydziane mogą nie pomoc, ale jak zjesz kilka bakalii, suszonych moreli, itd, to ochota na słodkie powinna zostać zaspokojona ;)

No a ja ze swojej strony polecam też wszelakie koktajle, owsianki itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak wysoka. Diety nie potrzebuje dopoero 2 kg na plusie. Musze po prostu ograniczyc slodkie chociaz mam nadzieje ze samo minie [emoji13] kupilam platki kukurydziane i bede je podjadac zamiast słodkiego zobaczymy co z tego wyjdzie

0d1ysek2tzj8m0q3.png
Skoro jesteś wysoka, to też więcej miejsca masz w brzuszku, i maluch aż tak się rozpychać nie musi ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Chodzi mi o to, czy wcześniej był jakiś czynnik który mogl spowodować skurcze i skracanie szyjki. Bo mi pamiętam jak wcześniej urodziłam Kacpra to robili wyniki czy nie było zakażenia wewnątrz macicznego a mowilas o tym stanie podgorączkowym i tak mi się przypomniało. Najważniejsze, że zrobili wszystkie wyniki, jesteś pod dobra opieka i wiedza co robią

Aaa no to nie wiem Kiniu czułam się ok a czy coś mogło na to wpłynąć to nie wiem , ale tak mocno chora jakoś nie byłam i żadnej infekcji też niemialam bo moja gin co wizytę bada mi ph i wymaz pod mikroskopem :*

reklama
Do góry