reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak komuś się dłuży czas między wizytami to zapraszam do mojego remontu, nie mam w co rąk włożyć :) A wizyta już we wtorek :) Nawet nie wiem kiedy przeleciały 4 tyg. Ale ja już się i tak nie zamartwiam :) Jestem spokojna, a odkąd czuję ruchy to już całkiem :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Na pewno nie jest tak źle jak mówisz..
W ciąży wygląda się dobrze, dzięki właśnie tym kształtom które nam przybywają. A skoro swojemu facetowi się podobasz to nie marudź :* i myśl sobie, że to domek i ciepelko dla waszego dziecka :)
Jeśli masz taką potrzebę to jedz, ja bym się cieszyła z apetytu bo niestety u mnie na minusie..
Apetyt ci przyjdzie na pewno. Ja tez sie martwilam ze nic nie jem a od tygodnia co chwile burczy w brzuchu i jesc sie chce. Z jednej strony sie ciesze a z drugiej boje ze sie szybko przytyje

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Coś też Ci się dzieje? Zle się czujesz?

Czuje skurcz lewej strony. Źle mi nawet chodzić.. już tak raz miałam , z trzy tygodnie temu. To nie mogłam się ruszyć z podłogi. Ale na wizycie okazało się , że wszystko wporzadku. A dzisiaj powtórka tyle, że nie tak mocna jak wtedy. Wzięłam nospe , zjadłam śniadanie i zaraz wezmę magnez. Mam nadzieję, że to dziecko się tak ułożyło i uciska gdzie nie trzeba. A Ty lepiej sie czujesz ? Robili Ci USG dzisiaj ? Czy czekają do jutra ?

Jak komuś się dłuży czas między wizytami to zapraszam do mojego remontu, nie mam w co rąk włożyć :) A wizyta już we wtorek :) Nawet nie wiem kiedy przeleciały 4 tyg. Ale ja już się i tak nie zamartwiam :) Jestem spokojna, a odkąd czuję ruchy to już całkiem :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja poki co mam zastój w remoncie. Maz wyjechał na poligon i dopiero wroci 23 wiec kwiecień bedzie pracowity. A ruchow nadal nie czuje [emoji53]

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Ja moge powiedzieć jakie dla mnie bóle nie są normalne bo źle mi się kojarzą chociaż każda z nas jest inna bóle brzucha jak na @ u mnie to były skurcze, bóle pleców ale tak na dole u mnie to były bóle krzyżowe, bóle bioder ale takie ciągnące na dół jak by dziecko chciało wyjsc. Teraz jeszcze mnie martwi ból blizny, i spojenie łonowe jak by za mocno to też bym alarmowala

Ja też Broń Boże nie chce nikogo straszyć i nakręcac, ale mam właśnie takie bóle wszystko na dole co możliwe to mnie boli zaczynajac od dołu kręgosłupa , bolu jak na @, pachwin , bioder właśnie ciśnienia jakby chciało mi coś wyskoczyć dokładnie tak jak pisałaś i aż idzie do nóg . Może spróbuj nogi do góry ja teraz muszę tak lezec właśnie a jak nieprzejdzie to może podjedź na IP zanim O jest w domu bo jednak później jesteś sama cały tydzień :*. Mam nadzieję , że to tylko zwykłe rozciąganie bo tak też może być miałam to wcześniej tylko nie aż w takim stopniu jak teraz i wtedy nic się nie działo a teraz już jest akcja . Oby to nic poważnego :*

Probowalam. Zrobilam cala miske salatki owocowej w 2 dni poszla [emoji13] czasami sie zastanawiam czy aby na pewno tam jest Michalek [emoji13]

0d1ysek2tzj8m0q3.png
Micha owoców się nie martw , dużo zdrowsze niż czekolada. Ale pewnie już Ci się znudziła taka sałatka i zjadłabys coś innego ? A może chce Ci się słodkiego jak robisz się głodna ? Spróbuj wtedy zjeść kanapkę. Może odechce Ci się nie zdrowego ? Zrób sobie kisiel, budyń, galaretkę ?

Czuje skurcz lewej strony. Źle mi nawet chodzić.. już tak raz miałam , z trzy tygodnie temu. To nie mogłam się ruszyć z podłogi. Ale na wizycie okazało się , że wszystko wporzadku. A dzisiaj powtórka tyle, że nie tak mocna jak wtedy. Wzięłam nospe , zjadłam śniadanie i zaraz wezmę magnez. Mam nadzieję, że to dziecko się tak ułożyło i uciska gdzie nie trzeba. A Ty lepiej sie czujesz ? Robili Ci USG dzisiaj ? Czy czekają do jutra ?
Te skurcze sa normalne na tym etapie ciazy. Ja tez czesto mam takie bole a zdarza sie ze chodzić nie moge z bolu.. Az cale krocze rozrywa

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Dwa dni mnie brzuch pobolewal jak na miesiaczke, a dzisiaj w nocy nie wiedziałam jak spać. I leżę tak do teraz jak się położyłam krzywo. Czuje taki skurcz , ból . Na samym dole, jak jajnik . Zachodzi mi na lewe biodro, kręgosłup , kość ogonowa( gdzieś te miejsca ) wzięłam nospe ale nic nie daje. Do tego 3dni nie czułam nawet jednego najmniejszego ruchu. A bóle mam od tej sytuacji z bólem głowy i zaburzeniem widzenia.

No to udaj się na IP. Lepiej sprawdzić i może też znajdą przyczynę tego bolu głowy albo poradzą jakiś sposób jak sobie z tym radzić:*

reklama
Micha owoców się nie martw , dużo zdrowsze niż czekolada. Ale pewnie już Ci się znudziła taka sałatka i zjadłabys coś innego ? A może chce Ci się słodkiego jak robisz się głodna ? Spróbuj wtedy zjeść kanapkę. Może odechce Ci się nie zdrowego ? Zrób sobie kisiel, budyń, galaretkę ?
No właśnie najgorsze jest to ze ciagnie do niezdrowych rzeczy.. I najgorsze sa wieczory.. Zabijam nude jedzeniem

0d1ysek2tzj8m0q3.png

Do góry