reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale dlaczego chce ciągnąć dziecko po psychologach skoro w szkole wszystko Ok i opinia nauczyciela tez wporzadku??

16udyx8di9hvrs5t.png
Myślę, że nie o dziecko mu chodzi....

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
To śmigaj do butiku Karli! MA mega dużo ślicznych ubrań, aż szkoda że nie można pojechać i przymierzyć...
Kurde ja już narzekam że w tym miesiącu koniec zakupów ale chyba przez Ciebie zaraz wykupię pół sklepu u @Karla88 :D Dobrze ze nie jestem szczuplutka to w sumie moge tylko swetry hahaha :D

Zjadłam, wypiłam litr herbaty i.... położyłam się spać [emoji23]
Ale już mi dużo lepiej [emoji5]
I właśnie jem obiad :)

@Margana współczuję bólu głowy :(

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja własnie też tak sobie siedziałam, głowa zrobiła sie cieżka więc się położyłam i zasnęłam. Obudziłam się 2h później :D

Z tym bolem to pewnie masz racje. Juz po woli nie daje rady psychicznie z tymi problemami, a jeszcze wszyscy w kolo mnie doluja, ze tak wyglada zycie i mam sie nie denerwowac, bo w ciazy jestem. Jak slysze takie teksty to mi cisnienie jeszcze bardziej wzrasta.

Czyli nie tylko ja taki leniuszek sie zrobilam? Nie wiem co jest. Pracowalam na zmiany i tyle rzeczyjeszcze ogarnialam, a tetaz to najchetniej bym lezala. Nawet ciasteczek mi sie nie chce zrobic, a mam na nie ochote[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Wez te teksty... Serio. "Najważniejsze to sie nie stresować i nie przejmować" No ale sorry, jak sie coś dzieje w moim zyciu to mam stac z założonymi rękami bo jestem w ciaży? Jak się nie stresowac? Nie rozumiem, przecież nie mamy wpływu na wiele rzeczy. Ale mam je wyprzeć ze swiadomości i "niech się dzieje co chce"? Też mnie wkurza takie gadanie.

Takie teksty są najgorsze...

Mnie też się nie chce - wcześniej praca po sporo więcej niż 40h tygodniowo, dom, bieganie, budowa, a teraz jakoś po prostu odpuściłam i chyba pierwszy raz w życiu odpoczywam ;)
Czasem szyję, piekę itd, a czasem mi się nie chce, to leżę sobie z książką..
Ale najważniejsze - robię to bez wyrzutów sumienia - całe życie zap...ałam, pl porodzie też nie mam co liczyć na odpoczynek, więc raz w życiu przez kilka miesięcy mogę być leniem ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
właśnie mi też sie nie chce, tylko co któryś dzień mam napad energii :D Ale jak czasami tak marudzę Ł że mogłabym wiecej coś robić to mówi że teraz mogę odpoczywać. Przez ciażą wszędzie musiałam dawać z siebie 200 %. Brak czasu na nic. W lipcu przez 4 tygodnie chodziłam z odrostami na paznokciach bo nawet nie miałam czasu ich zmyć.

patrzcie jaka ironia losu- jak lekarka zniosła celibat, to mąż po dwóch razach stwierdził, że się boi i małego nie chce po głowie bić :p a ja bym go wykorzystała w każdej sekundzie :p
Nam na ostatniej wizycie powiedziała, że już nie musimy się ograniczać do zblizen raz w tygodniu więć YUPI! Moje libido jest meeeeega wysoko a Ł się rozchorował :(

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, to naprawdę wiele dla mnie znaczy. Taki pozytywny zastrzyk energii się przyda tym bardziej po zajściu z ojcem Laury, jakie miałam dzisiaj.

W skrócie. Wszedł nieproszony do mieszkania, a akirat jego weekend przypada no to po młodą przyjechał. Od progu mi zacząl pierdzielić, że jeśli młodej do żadnych psychologów nie poumawiam i dzisiaj mu nie dam znać o terminach, to młodą bierze do siebie i mi ją odbierze :-( jak już się fajnie w nowej szkole zaaklimatyzowała. Nawet na opinii od wychowawcy jest napisane że wszystkie bariwry zostały już przełamane. Nie chcial opuscic mieszkania nawet po tym jak trzymalam wlaczony telefon w reku i wybieralam numer na policję. Na szczescie jak tylko zobaczyl gdzie chce zadzwonic i jak go z mieszkania wypchnelam to spokoj. Ale co sie naplakalam to naplakalam. Musze zainwestowac w jakis monitoring zwby talie zajscia nagrywac bo nie wiem, czy mi się nie szykuje kolejna sprawa w sadzie. Jak tak bedzie odwalam to zaloze mu sprawe o nękanie i ograniczenie wizyt z dzieckiem.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
NAstępnym razem dzwoń od razu na policję. Ogólnie jakby co możesz zgłosić naruszenie miru domowego. Tylko potem jest wycieczka po sądach... Współczuję przeżyć. Trzymaj się :*

Powrocilam. Padam na twarz ale zakupy udane. Kupilam maluchowi kilka pajacy w. Smyki, dres, body. Zamowilismy też wózek. Dla córki dwie koszule, bluzę i maskotkę z brokatowymi oczami ktore kolekcjonuje. A dla siebie palete w sephorze, podklad, dwa lakiert hybrydowe, spodnie ciazowe, leginsy i dwie tuniki. O zjdlam Big Maca[emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Elodia następnym razem nie cackaj się z nim tylko.od razu na policję jak choćby głos podniesie. Z takimi to trzeba krótko.

@Margana po to masz nas. Cierpliwie wysluchamy, poradzimy, pocieszymy. Jest w kobietach taka moc[emoji3]

@Jola92 jeśli mi jej w niedzielę do 19 nie przywieziw to od razu policja. I zgłoszę uprowadzenie. Tylko tej wycieczki po sądach boję się najbardziej,bo wiem ile nerwów mnie kosztowala ta roczna walka w sądzie o opiekę nad młodą

f2wlk6nllyt56xuu.png

Powrocilam. Padam na twarz ale zakupy udane. Kupilam maluchowi kilka pajacy w. Smyki, dres, body. Zamowilismy też wózek. Dla córki dwie koszule, bluzę i maskotkę z brokatowymi oczami ktore kolekcjonuje. A dla siebie palete w sephorze, podklad, dwa lakiert hybrydowe, spodnie ciazowe, leginsy i dwie tuniki. O zjdlam Big Maca[emoji3][emoji3][emoji3]

Kobieta.....wolę nie wiedziec ile wydałaś :-)

Ja powoli splacam moja karte kredytową. Jak ja splace to od razu oddam do banku bo to jest zle narzedzie w moich rekach hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

A o co? O pieniądze? Wybacz że pytam ale od placzu glowa mi pęka i muszę najpierw się uspokoić.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Z tego co czytałam co pisałaś, to odniosłam wrażenie, że raczej chce być postrzegany jako "troskliwy", na pokaz, żeby to było widać i ewentualnie żeby też trochę Tobie utrudnić życie czy "popsuć humor"... No bo jak to tak, żebyś była taka szczęśliwa bez niego....?

Spokojnie.... Przytulam mocno....

0d1yrjjgtd95fou3.png

@Jola92 jeśli mi jej w niedzielę do 19 nie przywieziw to od razu policja. I zgłoszę uprowadzenie. Tylko tej wycieczki po sądach boję się najbardziej,bo wiem ile nerwów mnie kosztowala ta roczna walka w sądzie o opiekę nad młodą

f2wlk6nllyt56xuu.png

Pamiętaj ze w pl żeby odebrać matce dziecko to musi być cud wiec on może ci grozić i robić co chce ..

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Pamiętaj ze w pl żeby odebrać matce dziecko to musi być cud wiec on może ci grozić i robić co chce ..

16udyx8di9hvrs5t.png
Aaa to akirat plus życia w naszym kraju. Musialabym byc alkoholiczką narkomanką dziecko musialoby bez sniadania, a najlepiwj brudne do szkoly przychodzic a ona zawsze ma sniadanie, czasami cos slodkiego dorzuce np jakis zbożowy batonik,ubieram ją czysto i schludnie, glodna nie chodzi, psychologa to zalatwie jej ale prywatnego a nie tego co czub wymyslil. I zainwestuje monitoring. Ruszymy najwyzej karte kredytowa zeby jakas mala kamerke ogarnąć.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Do góry