reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam wszystkie mamusie.

Jak wszystko będzie dobrze dołączę do Was z wstępnym terminem 25.07 z om.

Do obecnej ciąży podchodzę dość ostrożnie ponieważ w maju zaszłam w ciążę biochemiczną, w połowie czerwca już było po wszystkim...

Mam już synka 18 miesięcy.
Ja lat 27, w lutym 28 [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj :-) razem z nami raźniej :-) fajnie że coraz więcej nas się robi.

Dziewczyny a tak z innej beczki. Co do tematu z wizytami. Czy robic aktualizacje w pierwzzym poście i w nim zbiorczo wpisywac terminy wizyt? Czy wystarczy tak jak jest obecnie?

f2wlk6nllyt56xuu.png

3jgxskjohplcokwj.png

Czyli jak jutro dostanę kartkę z wypisanymi badaniami do zrobienia, bo skierowanie raczej nie dostanę jeśli idę prywatnie?, to najlepiej je zrobić przed kolejną wizytą czy można już?
Ja dostałam zestaw badań dwa tyg temu jak byłam na pierwszej wizycie, wczoraj je zrobiłam a dziś odbiorę i do lekarza że świeżymi :) jak idziesz prywatnie to i badania prywatnie, te pierwsze są najdroższe bo ich najwięcej jest,

Czyli jak jutro dostanę kartkę z wypisanymi badaniami do zrobienia, bo skierowanie raczej nie dostanę jeśli idę prywatnie?, to najlepiej je zrobić przed kolejną wizytą czy można już?
Ola lekarz mi mowil ze najlepiej kilka dni przed kolejna wizyta zeby wyniki byly jak naswiezsze. A ty teraz idziesz prywatnie a pozniej na fundusz do tego samego z tego co pamietam. To moze niech ci wpisze nadania na nfz . Powiedz ze przyszlas teraz prywatnie a zapisana jestes na fundusz. Moze wypisze ci wtedy na nfz

Ola lekarz mi mowil ze najlepiej kilka dni przed kolejna wizyta zeby wyniki byly jak naswiezsze. A ty teraz idziesz prywatnie a pozniej na fundusz do tego samego z tego co pamietam. To moze niech ci wpisze nadania na nfz . Powiedz ze przyszlas teraz prywatnie a zapisana jestes na fundusz. Moze wypisze ci wtedy na nfz
Nie, ja idę teraz prywatnie i później już też. Wybrałam lekarza, który jest ordynatorem w moim szpitalu i przyjmuje tylko prywatnie. Co prawda nigdy nie planowałam rodzić u siebie w mieście bo uważam, że szpital ma kiepskie opinie jeśli chodzi właśnie o lekarzy, ale podobno jeśli jest się pacjentką ordynatora to jest się zupełnie inaczej traktowanym, więc jeszcze tej opcji tak całkowicie nie odrzucam. Jednak chyba fajnie mieć lekarza, który jest na miejscu i do którego można zadzwonić w razie potrzeby.

Zlecenie dostałam dwa tyg temu,miałam mieć wizytę 21.11ale bedzie dopiero 27.11 niestety chciałam byc dobra i pracowałam tak jak przed ciąża tempo szybkie i bach plamienia. A teraz siedzę w domu na l4bo lekarz mnie tak ofukał z wzięłam zwolnienie i nawet nic si n odezwałam.

reklama
Nie, ja idę teraz prywatnie i później już też. Wybrałam lekarza, który jest ordynatorem w moim szpitalu i przyjmuje tylko prywatnie. Co prawda nigdy nie planowałam rodzić u siebie w mieście bo uważam, że szpital ma kiepskie opinie jeśli chodzi właśnie o lekarzy, ale podobno jeśli jest się pacjentką ordynatora to jest się zupełnie inaczej traktowanym, więc jeszcze tej opcji tak całkowicie nie odrzucam. Jednak chyba fajnie mieć lekarza, który jest na miejscu i do którego można zadzwonić w razie potrzeby.
Ja niestety mam zawsze tak ze mnie odsylaja na wwe. Jestem za nich za trudnym przypadkiem.... nie maja patologi noworodka. Wiec ciaze prowadze u siebie bo dojazdy do wwy dobijaja mnie ,jedynie na konsultacje musze jechac zeby moj lekarz mial jasnosc jak ze mna postepowac

Do góry