reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Moja córka to typowa chlopaciara. Nie bawi się lalkamo, kucykami itp. Gra w minecrafta, uwielbia lego (ale nie te zaestawy dla dziewczynek), kocha dinozaury i ma ogromna wiedzę na ich temat. Nie chodzi na tańce tylko na piłkę nożną i judo. I nienawidzi spodniczek i koloru rozowego.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakbym o sobie czytała [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
I znowu stereotypy.... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
I nie mówię, że tak jest zawsze, ale tak jest najczęściej :) najczęściej kobiety są kobiece a faceci mają swoje zainteresowania... Są faceci, którzy szyja na maszynie, sprzątają w domu, lubią dekorowac dom w zaslony, poduszki, lubią zakupy i mode, ale jest uch tylu co kobiet o męskich zainteresowaniach :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja mam dwie siostry i kontakt mamy równy i z ojcem i z matką. To samo mój K., który ma brata i super kontakt z obojgiem rodziców. Wszystko da się zrobić ;) U nas nie ma podziałów typu córeczki tatusia...itp.
Płeć zawsze była drugorzędna w stosunku do charakteru, temperamentu, zainteresowań itp.

Czytam ponad godzinę wasze poranne pogaduszki i końca nie widziałam :D
Ja mam siostre i dwóch braci, ja zawsze z mamą a siostra z ojcem. I tak jest do dzisiaj. Ja z ojcem nie utrzymuje kontaktu a O z mamą ledwo co.. w szkole zawsze wolałam towarzystwo chłopaków, dziewczyny były zazwyczaj fałszywe. No ale jeśli chodzi o dzieci to chyba bardziej dogaduje się z dziewczynkami, koniki,lalki,księżniczki :D

Ola, my zamawialiśmy od Łazur i są genialne każdemu polecam. Super sprawą jest profil soczewkowy (nie odparza, jak spuchną palce łatwo ściągnąć- mi jak spuchną obrączkę ściągnę, zaręczynowego 3 razy chudszego nie ;) )

Tak mi w ciągu 2-3 dni brzuch wypchało, że aż w szoku jestem P. do mnie wczoraj wieczór ]nie wypychaj brzucha, a ja do niego on taki jest :p
A mi nie rośnie ostatnio wogole. Urósł w ciągu tygodnia jak K był i od kad wyjechał to stoi w miejscu, czasem maleje nawet na kilka dni i stresuje :/ zabawne by było gdyby w przyszły czwartek jak K zjedzie znowu podrósł :D

Ja to muszę powiedzieć, że moja córka jest od początku moja☺️ tzn ona jest podobna do mnie mimo, że nie jest☺️ wszystko robi jak mama i jest mamy☺️ synek też jest mamy ale juz się bardziej interesuje tym co robi tata☺️
Może dlatego że mąż wyjezdza i go nie ma kilka tygodni. U nas będzie pewnie to samo, dziecko się zzyje ze mną bo tata będzie rzadko w domu :/ chociaż w sumie będzie się starał być co dwa tygodnie to dla takiego dziecka i tak kupa czasu.

reklama
Ooo super a gdzie dokładnie robiliście? My raczej też wybierzemy małego jubilera bo nie chcemy za dużo wydać. Niestety ten rok będzie owocny w dużo wydatków i nie możemy sobie pozwolić na szaleństwa. Póki co znalazłam jednego jubilera który ma kilka punktów na śląsku i kilka wzorów wpadło mi oko :) Chcemy żeby były cienki bo nam obojgu grubsze przeszkadzają.Zobacz załącznik 840777
Jakby to powiedzieć, wydaliśmy sporo mniej, niż wydalibyśmy w jakiejś sieci - tzn obrączki są dużo cięższe niż standard (zwłaszcza O), a i tak placiliśmy mniej... ;)
Do tego O kupił mi złote kolczyki motylki, które mnie urzekły za coś koło 300zł...

Dokładny adres podrzucę później, albo mam w notatkach ślubnych, albo O ma zapisane ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry