reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny a jak to jest w pracy po ślubie, zgłaszam ten fakt w kadrach i muszę jakieś papiery donieść czy jak?
Ja zaniosłam odpis aktu urodzenia, pozmieniali w systemie i kadrach, papier oddali i gotowe ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Mnie za to przeraża jak oglądam rodzinka.pl i widzę tych chłopców siedzących nosem w komputerze... I niestety tak jest bo mam siostrzeńca , który już ma 13 lat, drugi 5 a trzeci 3... I tylko jedna siostrzenicę :) samochody, bob budowniczy, strażak sam itp nie są dla mnie [emoji16] dziewczynki są bliżej związane z rodzina w dorosłym zyciu... Są grzeczniejsze :) a czesanie włosów, strojenie mi nie przeszkadzaja [emoji16] a etap księżniczek to tylko chwila :) a szczerze powiem, że moja siostrzenica ku nieszczęściu mojej siostry nie lubi się stroić a jedyna biżuterię, która uznaje to jedne kolczyki [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Z tym, że dziewczynki są bardziej zzyte zgadzam się w 100%, ale jeśli chodzi i zainteresowania... Komputer mnie wciągnął odkąd miałam atari, wszelakie klocki, konstrukcje, rozkrecanie czy naprawianie sprzętów, lutować się uczyłam mając ok 3 lata (oczywiście dziadek trzymał lutownicę ze mną, żebym się nie oparzyła ;)) i w sumie zostało mi do dzisiaj [emoji23]
Jestem informatykiem ;)
Kobieco zaczęłam się ubierać od kilku lat (w sumie odkąd biegam jakoś polubiłam chodzenie w sukienkach), wcześniej głównie jeansy ;)

Jako ciekawostka, rozmowa z O na temat dzieci.. Zaczęło się od rozmowy na temat maszyny do szycia, bo tak wyszło, że mam nową, ale stara na 100% zostaje ze mną...
O - no tak, jak będzie córka, to będziesz ją na niej uczyła szyć
ja - a jak będzie syn to co?
O - to ja go będę uczył obsługi traka (mamy małą stolarnię)
ja - a córki nie nauczysz obsługiwać takiego sprzętu?
O - nie no, córkę to ty będziesz tego uczyć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Może i w latach dziecięcych do 5rż jest tak, że syn mamy a córka taty choć różnie się spotykałam :) ale po 16 to już chłop nie ma p czyn gadać z mama a dziewczyna z ojcem... Mój facet z ojcem gry sobie pokazują, jeżdżą na łódkę, naprawiali zawsze razem auta itp... A dziewczyny zakupy, dzieci, przemeblowanie mieszkania, narzekanie na facetów no to z kim jak nie z mama? :)

f2w39n7303c24ozn.png

Wychowałam się z dwoma starszymi braćmi. Teraz lepiej dogaduje się z facetami. i od małego byłam córeczką tatusia i tak jest do dziś. Wolałam pójść z tatą do garażu niż być z matką w domu.
Niestety z matką nigdy się nie dogadałam a ojciec poszedł by za mną w ogień :) różnie to bywa :)

Może i w latach dziecięcych do 5rż jest tak, że syn mamy a córka taty choć różnie się spotykałam :) ale po 16 to już chłop nie ma p czyn gadać z mama a dziewczyna z ojcem... Mój facet z ojcem gry sobie pokazują, jeżdżą na łódkę, naprawiali zawsze razem auta itp... A dziewczyny zakupy, dzieci, przemeblowanie mieszkania, narzekanie na facetów no to z kim jak nie z mama? :)

f2w39n7303c24ozn.png
I znowu stereotypy.... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wychowałam się z dwoma starszymi braćmi. Teraz lepiej dogaduje się z facetami. i od małego byłam córeczką tatusia i tak jest do dziś. Wolałam pójść z tatą do garażu niż być z matką w domu.
Niestety z matką nigdy się nie dogadałam a ojciec poszedł by za mną w ogień :) różnie to bywa :)
Ja mam nadzieję, że u mnie tak nie będzie [emoji16] dobrze, że nie mam syna to nie będzie miała po kim schlopaczec

f2w39n7303c24ozn.png

Mi bliżej do chłopaków, zdecydowanie ;) Stąd bardzo się cieszę z drugiego synka. Jakoś tak wydaje mi się, że wychowanie dziewczynki w dzisiejszych czas to większe wyzwanie...ale pewnie to tylko takie moje wyobrażenia.
Mam siostrzenicę, też nie kupuje tego różu, koron, fascynacji Krainą Lodu - słaba bajka, nawet obejrzałam całą ;)
U mnie od dziecka rządziło lego i auta, potem doszły konie...Lalki żadnej nie miałam....a i kolejki jeszcze :)
Ciekawa jestem jakie hobby rozwinie się u Stasia... ;)

reklama
Do góry