reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Pospamuje jeszcze trochę :) Od kilku dni czuję maluszka. Co jakiś czas jest to puknięcie gdzieś ponizej pępka, a częściej czuję po prostu jak coś się delikatnie rusza w środku :) Dziś jak oglądałam Diagnozę strasznie brykala moja dzidzia kochana :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Super :)
Ja czułam kilka razy w ciągu tygodnia. Dwa/trzy "puknięcia" i przerwa na trzy dni :(

reklama
Dziewczyny przez ostatnie dni miałam małe problemy z żołądkiem, strasznie mi jeździło tam w środku aż słychać było jak leżałam. Raz mi się przytrafiło że musiałam szybciutko do kibelka lecieć. Czy to może być od tego, że się do góry podnosi to wszystko?Bo od dwóch dni co jakiś czas czuje dzidzię jeszcze wyżej. trochę wyżej niż linia pępka. a zaraz znowu jest pod pępkiem.

Dziewczyny przez ostatnie dni miałam małe problemy z żołądkiem, strasznie mi jeździło tam w środku aż słychać było jak leżałam. Raz mi się przytrafiło że musiałam szybciutko do kibelka lecieć. Czy to może być od tego, że się do góry podnosi to wszystko?Bo od dwóch dni co jakiś czas czuje dzidzię jeszcze wyżej. trochę wyżej niż linia pępka. a zaraz znowu jest pod pępkiem.

Tak podnosi się i dokładnie pod pępkiem są dzieci byłam na usg w czw to lekarz mi pokazywał gdzie lezy

16udyx8di9hvrs5t.png

Mam nadzieje, że żadnej z nas się to już nie przytrafi ;)
Ale przynajmniej teraz będziesz wiedzieć że musisz odwrócić uwagę mózgu od tego co się dzieje:) na wszelki wypadek ;) a poczytać czasem warto. Ja się zagłębiłam w ten temat i powiem Ci że mnie zainteresował. Dziwny jest ten świat :)
Ja to przeszłam raz. Leżałam na boku i czułam że mózg nie śpi ale ciało tak i to wzbudziło panikę. Widziałam obok mnie kobietę która śmierdziała spaloną skórą i ona na mnie dmuchała i chciała drapac po twarzy. A ja nic nie mogłam zrobić. Ł był w pokoju ale nawet nie ogarnął że cos się dzieje, bo nawet najmniejszego dźwięku z siebie nie wydałam. Teraz mówię o tym spokojnie, ale przez pierwszych parę dni po tym chodziłam jak struta.

Straszne to .. a skończyło się to u ciebie już ?

16udyx8di9hvrs5t.png
Na szczescie tak. A trwało baardzo długo. Potrafiłam polozyc tylko głowę na poduszce i zamykały mi się oczy, odwracalam głowę i rozmawiałam z mamą. A za chwilę na prawdę się budzilam , patrzyłam na mamę a mama śpi. I wcale ze mną nie rozmawiała chwilę wcześniej
..

reklama
Też dziś o to pytałam. Dno macicy masz teraz max na linii pępką nie wyżej. To co czujesz wyżej to jelita, które teraz są już tak wysoko podniesione i maksymalnie ściśniete. Teraz będzie okres problemów żołądkowych bo żołądek też jest już ścisnięty, takze będziemy odczuwac dolegliwości z przewodu pokarmowego. Ja po jednej kanapce jestem już pełna i mam zgagę

Do góry