reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas deklarację wypełnia się w szpitalu i oni przesyłają do przychodni. A na wizytę patronażową trzeba się umówić W określonym czasie, chyba 2 tygodnie.
A...czyli i tu kazde miasto ma inne zasady. Czyli trzeba sie dowiadywac u siebie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Powiem Ci, że mi tez przypasował ten mróz. Ostatnio jest mi strasznie ciepło, więc krótki spacer dobrze mi robi :) lepiej mi się oddycha :) ale też za często i na długo nie wychodze, bo od niedzieli boli mnie kręgosłup tak , że nie wiem jak lezec, siedzieć. Do tego trochę brzuch jak na okres. Ale nie jest to jakiś nie pokojacy ból, bardziej nie przyjemny. Trzymam kciuki , na pewno zdasz :)

Mi kręgosłup też daje znać, jak za długo siedzę albo leże...

Przez weekend mnie nie było i teraz próbuje was nadrobić ale coś poczytam pójdę coś porobić wracam a tu dwa razy więcej i teraz przede mną jeszcze 30 stron. Bóle mniejsze ale są. wczoraj i dziś zrobiłam sobie porządne spacerki :) może ja jestem jakaś dziwna ale ten mróz jest dla mnie przyjemny ;) powietrze jest od razu inne i spacerek przyjemny :) zakończyłam kurs na prawko w sobotę egzamin :errr:
Mam nadzieje że jakoś pójdzie i przynajmniej to będę miała z głowy :happy2: a u Ciebie ? :wink:
Super, że skończyłaś kurs, trzymam kciuki za egzamin [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Właśnie poczytałam tylko ja chyba nie miałam porażenia mięśni w sensie paraliżu nóg i rąk
Jedynie czułam realistycznie ze ktoś mnie dusił a ja się mocno bałam .. i realnie to czułam i nie mogłam się wybudzić bo płakałam i wolałam mamę ehh ale przynajmniej wiem ze to żadna zmora która rzuciła na mnie urok [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png
Ale paraliż senny to nie tylko paraliż nóg i rąk. No twój sen też do przyjemnych nie należał :/

O zapomniałam o ręczniku, dokumentach i chusteczkach nawilżających ale reszta co ty nie ma czasu na balsamowanie się [emoji23] laktator tak samo bo uczą cię z piersi karmić sztuce szklankę dają w szpitalu
Nakładki jakieś tez nie bardzo
Powiem ci im mniej tym lepiej naprawdę a w razie czego ktoś z rodziny ci podrzuci już po porodzie co będziesz potrzebować

16udyx8di9hvrs5t.png
Co do laktatora się nie zgodzę. Ja nawet nie kupiłam, bo nie pomyślałam, a potem w szpitalu jak dostałam nawału mlecznego to myślałam, że wybuchnę. Mogłabym wykarmić pół oddziału. Juz nie mówię, że syn nie był w stanie złapać tak nabitej piersi. Wyłam z bólu, a mąż szybko jechał jakiś kupić. Dziewczyna z sali obok płakała bo nie miała mleka, a ja tymczasem plakalam wylewając je do umywalki. Taka ironia losu.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Moj mąż przyniósł PIT za zeszły rok i powiem wam jestem zszokowana tak zmieniając temat ..
Razem z moim dochodem wychodzi ze jesteśmy mega bogaci tylko gdzie ta kasa ??
Ja musze zacząć liczyć pieniądze zapisywać i wydawać z głowa bo jestem przerażona jak my rozwalamy pieniądze na głupoty
Jutro kupuje zeszyt
Która ma dobra radę jak wydawać z głowa ?? Chętnie posłucham

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Też się chętnie dowiem jak to robić :) My może bogaci nie jesteśmy, ale mimo wszystko wydajemy za dużo i sama nie wiem na co. Od dłuższego czasu się głowie jak zapanować nad budżetem, ale nie mam pomysłów.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Właśnie poczytałam tylko ja chyba nie miałam porażenia mięśni w sensie paraliżu nóg i rąk
Jedynie czułam realistycznie ze ktoś mnie dusił a ja się mocno bałam .. i realnie to czułam i nie mogłam się wybudzić bo płakałam i wolałam mamę ehh ale przynajmniej wiem ze to żadna zmora która rzuciła na mnie urok [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja nie mogłam się ruszyć. Miałam wrażenie że krzyczę i nikt mnie nie słyszy. Kiedyś przeczytałam, że dużo ludzi w takich sytuacjach zaczyna się modlić. Ja zaczęłam myśleć o całkiem czymś innym, czymś przyjemnym i przeszło. Ale szok niesamowity.. w pierwszej chwili ciężko się ogarnąć ale trzeba sobie uświadomić, że to my kierujemy swoim mózgiem. Zobaczysz, że jak by Ci się to jeszcze przytrafiło (chodź Ci tego nie życzę) to będziesz po chwili wiedziała co masz zrobić :)

reklama
Do góry