reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Pospamuje jeszcze trochę :) Od kilku dni czuję maluszka. Co jakiś czas jest to puknięcie gdzieś ponizej pępka, a częściej czuję po prostu jak coś się delikatnie rusza w środku :) Dziś jak oglądałam Diagnozę strasznie brykala moja dzidzia kochana :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Też lubię ten serial :) Artman już coś knuje

p19u3e3keac8an9o.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja to przeszłam raz. Leżałam na boku i czułam że mózg nie śpi ale ciało tak i to wzbudziło panikę. Widziałam obok mnie kobietę która śmierdziała spaloną skórą i ona na mnie dmuchała i chciała drapac po twarzy. A ja nic nie mogłam zrobić. Ł był w pokoju ale nawet nie ogarnął że cos się dzieje, bo nawet najmniejszego dźwięku z siebie nie wydałam. Teraz mówię o tym spokojnie, ale przez pierwszych parę dni po tym chodziłam jak struta.

Mnie się wydawało że gryzie mnie pies w rękę, byłam wtedy u znajomych i oni serio mają psa. a ja serio czułam to że on mnie gryzie.. Leżałam po prawej stronie w prawą rękę gryzł mnie pies a zaraz obok tego psa stanęła mała dziewczynka ze świecącymi oczami .. przerażające uczucie jak leżysz i nie możesz nic zrobić..

Też dziś o to pytałam. Dno macicy masz teraz max na linii pępką nie wyżej. To co czujesz wyżej to jelita, które teraz są już tak wysoko podniesione i maksymalnie ściśniete. Teraz będzie okres problemów żołądkowych bo żołądek też jest już ścisnięty, takze będziemy odczuwac dolegliwości z przewodu pokarmowego. Ja po jednej kanapce jestem już pełna i mam zgagę

Ja jeszcze zgagi nie mam za często raczej sporadycznie za to jak zjem obiad to do wieczora nie umiem nic zjeść .. tak zapchana się czuje

16udyx8di9hvrs5t.png

Też dziś o to pytałam. Dno macicy masz teraz max na linii pępką nie wyżej. To co czujesz wyżej to jelita, które teraz są już tak wysoko podniesione i maksymalnie ściśniete. Teraz będzie okres problemów żołądkowych bo żołądek też jest już ścisnięty, takze będziemy odczuwac dolegliwości z przewodu pokarmowego. Ja po jednej kanapce jestem już pełna i mam zgagę

Ja tak miałam przez ponad tydzień że prawie nie jadłam.. dopiero od wczoraj więcej podjadam ;)

reklama
U mnie jest teraz tłum chlopakow:2moich synow 2 mojego męża i oczywiscie mąż. Teraz czekamy na dziewczynkę. Oby nic jej nie wyrosło

Wow to naprawdę niezła armia! :tak:

Już po. Staś nadal ma siusiaka, i waży już 430gram :) Zrobił sie taki okrąglutki. Badanie sporo trwało, ale wszystko idealnie w normach :) Moja szyjka ma 4,2 cm, zamknięta :) Ziewał, kopał i wgl. Z tej radości zajechaliśmy oglądać wózki. I tak je ogladaliśmy że jeden kupiliśmy :D Jak go złożymy to wstawie zdjecia i wszystko opiszę :) Jesteśmy hiper szczęsliwi :)

Super! Wózek też mi się bardzo podoba :) U was to są niezłe spontany :D

Tutaj jesli nie ma powikłań to wypisują w ten sam dzien. Chyba ze chcesz zostać to Cie nie wrzuca :p
koleżanka urodziła o 7 rano a o 14 ja wypisali do domu.

...łot?? :o To jednak wolałabym zostać dla pewności te 2 dni w szpitalu. Tyle że u nas to jest pragmatycznie uwarunkowane zwrotem kosztów z NFZ a nie troską o każdą pacjentkę ;)

Ja już po dentyście na szczęście wyrwala to co się polamalo i zarobila ...ufff dzięki Bogu

O super.!

Mi nawet w sobote i niedzielę przyszła zastrzyk dać☺️ i od razu na Kacpra spojrzala. Po tych 10 dniach przyszła jeszcze raz na takie zakończenie

Na bank miałaś dobrą kawę albo ciasto :D

Powiem wam ze siedzę i śmieje się sama z siebie poważnie [emoji23]
I to wszystko na trzeźwo [emoji23]
A ja mysle gdzie k...wa taka położna przyjeżdża z waga Zajebiscie jak ktoś nie ma to przynajmniej wie ile schudł jasny gwint sorry laski [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Hahahah Karla, ja też śmiałam się sama do siebie jak przeczytałam Wasz dialog :-D:-D:-D Może to nie taki zły pomysł żeby miała dwie ze sobą...? ;)

....ja też po "diagnozie". Chyba niedługi pójdę spać, mam nadzieję że nic mnie nie złapie ani nie sparaliżuje ;) Ale tak serio to też miewam takie przypadki paraliżu sennego i jest to absolutnie straszne. Dzisiaj w ogóle jakiś taki średni dzień miałam, więc chyba czas go zakończyć i obudzić się jutro :)

Dobrej nocy gwiazdy! I samych pozytywnych snów!!!!

Do góry