reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mozna, ale tylko odrobine. Tak zeby lekko ulzyc, ale nie prowokowac dalszej produkcji.
I recznie tez spokojnie mozna to zrobic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No a jak chce odciągnąć mleko żeby zostawić dziecko na kilka godzin np z K czy mama to czym odciągnę, przecież laktatorem..

reklama
Eh. Sorki :oops: mój ciążowy mozg dzisiaj nie wyrabia :D no a po porodzie się nie zdarza że mleka jest za duzo i laktator jest potrzebny ?
Klaudia tak, zdarza sie. Tylko trzeba pamietac, ze przy nawale mozna odciagac tylko minimalna ilosc, tak zeby przyniesc ulge. Bo jak oproznisz cale pietsi to one zaczna produkowac jeszcze wiecej mleka i dopiero sie zacznie problem.
Natomiast laktator najbardziej sie przydaje do rozbudzenia laktacji kiedy mleka jest za malo. Wtedy trzeba odciagac regularnie.
No i wiadomo - jak chcemy zeby ktos inny dziecko nakarmil naszym mleczkiem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Nie czytaj, nie ma sensu. Tylko się strachu najesz, później Ci się będą głupoty śniły. A tego jeśli ktoś nie przeżył na własnej skórze to nie zrozumie nawet czytając kilka godzin. To jest coś nie do opisania..

Moim zdaniem jest sens, bo jest to w realny sposób wytłumaczone co się z nami dzieje i dlaczego :) normalna sprawa aczkolwiek trochę przerażająca gdy się przytrafi..:)

Nie ma chyba terminu do kiedy. Najlepiej zrobic to jak najszybciej zeby jak najszybciej przyszla do Ciebie polozna. I od razu po zapisaniu umowic sie na wizyte do pediatry.
Mama moze przyniesc deklaracje do domu, ty wypelnisz a ona spowrotem odniesie. W sumie to i przed porodem mozesz wziac ta deklaracje i miec juz w domu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
U nas deklarację wypełnia się w szpitalu i oni przesyłają do przychodni. A na wizytę patronażową trzeba się umówić W określonym czasie, chyba 2 tygodnie.

Moim zdaniem jest sens, bo jest to w realny sposób wytłumaczone co się z nami dzieje i dlaczego :) normalna sprawa aczkolwiek trochę przerażająca gdy się przytrafi..:)
Mi się przytrafiala co noc.. bałam się kłaść spać. Ale nie wiem dlaczego tak się działo, nie chce nawet o tym czytać. Wydaje mi się, że okres dojrzewania tak działał na moją psychikę, stres , do tego przechodziłam depresję

Właśnie poczytałam tylko ja chyba nie miałam porażenia mięśni w sensie paraliżu nóg i rąk
Jedynie czułam realistycznie ze ktoś mnie dusił a ja się mocno bałam .. i realnie to czułam i nie mogłam się wybudzić bo płakałam i wolałam mamę ehh ale przynajmniej wiem ze to żadna zmora która rzuciła na mnie urok [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Do góry