reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Też się o to bałam bo miałam taki moment, że widziałam, że jedna jest większa, ale się wyrownalo jak przestało bolec

f2w39n7303c24ozn.png
Całe szczęście :D

reklama
Chyba czas zamknąć temat 500+
.. Nikt nie ma nic złego na myśli.. Każey wyraża tylko oponie, a ja np w swoim przekonaniu miałam na myśli tylko to że to jest niesprawiedliwe.. Bo sama nie zarabiam nie wiadomo ile a już nie spełniam wymogów.. A jeśli chodzi o patologie którą "wywołałam" miałam tylko na myśli elsnsie takich co żerują na państwie i już nie pójdą do pracy bo im się nie opłaca.. Lepiej zrobić sobie kolejne dziecko a kasa i tak nie pójdzie na nie.. Takie coś mnie najbardziej irytuje a to niestety bardzo często spotykane... Rodzice mają z 500+ większy dochód niż ja.. Bo mają sporo dzieci. Nikogo nie chciałam urazić. I nikogo z niku / nazwiska / imienia nie wyzwam od patologii

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dziewczyny brakuje mi czasu. Pomimo l4 na forum znajduje chwilę dopiero koło 16, to zanim nadrobię to znów coś do zrobienia w domu więc konxve nadrabiać wieczorami. Nie chcę przy dziecku non stop z nosem w telefonie siedzieć i taki tego skutek.

Byłam dziś na wizycie. Maluch pozostał chłopcem. Szyjkę mi mierzył inna 4,8 cm. Ale dziec leży główka na niej więc będzie trzeba sprawdzac. Łożysko na przedniej ścianie co tłumaczy słabo wyczuwalne ruchy. Ale jest wysoko z dala od blizny po cięciu. Lekarz mnie zaskoczył pytając czy będziemy się starać jeszcze o dziewczynkę. Totalnie nie spodziewałam się takiego pytania, ale dobrze widzieć na ewentualną przyszłość że on nie widzi przeciwskazan do kolejnej ciąży po 3 CC. To że maluch leży tak mocno główka na szyjce tłumaczy że zaczyna mnie boleć spojenie i ogólnie wszystko tam na dole. Wynik cytologii bardzo dobry.
Super

Chyba czas zamknąć temat 500+
.. Nikt nie ma nic złego na myśli.. Każey wyraża tylko oponie, a ja np w swoim przekonaniu miałam na myśli tylko to że to jest niesprawiedliwe.. Bo sama nie zarabiam nie wiadomo ile a już nie spełniam wymogów.. A jeśli chodzi o patologie którą "wywołałam" miałam tylko na myśli elsnsie takich co żerują na państwie i już nie pójdą do pracy bo im się nie opłaca.. Lepiej zrobić sobie kolejne dziecko a kasa i tak nie pójdzie na nie.. Takie coś mnie najbardziej irytuje a to niestety bardzo często spotykane... Rodzice mają z 500+ większy dochód niż ja.. Bo mają sporo dzieci. Nikogo nie chciałam urazić. I nikogo z niku / nazwiska / imienia nie wyzwam od patologii

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Marika temat już zamknięty dziewczyny komentują bo mają zaległości i dopiero nadrabiaja :) nie wiedzą, że temat już zamknięty :) a też chcą od siebie coś dodać i dlatego tak wychodzi :) a poza tym nie Twoja wina, że temat się rozkręcił [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Marika temat już zamknięty dziewczyny komentują bo mają zaległości i dopiero nadrabiaja :) nie wiedzą, że temat już zamknięty :) a też chcą od siebie coś dodać i dlatego tak wychodzi :) a poza tym nie Twoja wina, że temat się rozkręcił [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Nosz już się zdenerwowałam :D

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]

Nosz już się zdenerwowałam :D

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Nie ma co [emoji16] temat będzie powracał dopóki dziewczyny będą czytały np. Bo były rano [emoji16] i ich nie było [emoji16] a poza tym nie bierz tego do siebie dyskusja była ogólna i myślę, że bardzo kulturalnie sobie pogadałyśmy i przeszlysmy na inne, milsze tematy [emoji16] takie z nas super babki

f2w39n7303c24ozn.png

Yyyyy... dobrze że nie było mnie przez jakiś czas na forum i się nie wypowiadałam, bo nawet teraz, po zakończonej dyskusji lekko podnosi mi się ciśnienie... Ci co zarabiają ponad 3000- jak ktoś napisał- powinni płacić zajebiste podatki na 500+ dla innych i jeszcze najlepiej nie komentować, bo urażą.... To naprawdę jest bardzo fair! Dobra. Nie zaczynam znowu bo faktycznie dyskusja totalnie bez sensu jednak.

@JustMe55 Ty jesteś teraz w trakcie rozwodu i wiesz, że w akcie urodzenia dziecka jako ojciec będzie figurował Twój mąż. Czy mam może jakieś stare informacje i da się to jakoś obejść?

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie jestem na etapie rozmów z moją prawniczką- bo w marcu będzie już wyrok finalnie, a co za tym idzie będzie od razu prawomocny. Potem mogę robić uznanie dziecka przed urodzeniem jeszcze, pisałam o tym ostatnio, bez ślubu z M. Więc pewnie tak to załatwię. Ale jak dowiem się czegoś jeszcze to napiszę :)

Głównie ta dyskusja jest dlatego, że albo wszyscy dostają albo nikt :) i to nam pracujacym się nie podoba... I nie oceniam tych co dostają tylko tych co te pieniądze dziela... Komu dać a komu nie :) bo to nie jest zwykła pomoc dla bezrobotnych bo za to są inne pieniądze :) jest zasiłek :) 500 plus jest na dziecko i żadne tu nie jest gorsze :)

f2w39n7303c24ozn.png

Właśnie najdziwniejsze jest to, że w takich momentach jak ta dyskusje tutaj mam wrażenie że jak ktoś zarabia więcej niż średnia krajowa to powinien się chyba wstydzić.. albo przynajmniej siedzieć cicho- jakby komukolwiek dawano coś za darmo, jakby nie koszotowało to nikogo mnóstwo pracy itp. To jest dopiero chore.

Oj widze ze sie powazna dyskusja nawiązała. A ja Wam.powiem tak predzej czy pozniej 500 plus nie bedzie..wiec nie ma sie o co burzyc

I to jest święta prawda :)

Wiem,ze nie ma wielu innych dostepnych srodkow ,ale jezeli przez 40 lat nie 'wynaleziono' nic,a umieralnosc jest zatrwazajaca to tylko swiadczy,ze to w ogole NIE DZIALA,a nawet pogarsza kondycje pacjenta. Ludzie decyduja sie,bo leczenie darmowe,a czy ktos zadal sobie pytanie : 'jakie mam szanse przezycia po takim leczeniu?'.
Ja osobiscie gdybym miala wybor to wolalabym zyc 'normalnie' 6 miesiecy , niz 2 lata wegetowac jak roslina.

Taycia trochę kategoryczne stwierdzenie, nazywanie kogoś leczącego się rośliną i widać że nie stałaś nigdy przed takim dylematem... Poza tym znam osobiście conajmniej 5 osób które po chemii wróciły do pełnej sprawności i normalnego życia, a 3 z nich miały nowotwór stopnia 4. Tak jak grypa z rou na rok mutuje, tak mutują też nowotwory i to jest niestety ciągła gonitwa. Ale nie chciałabym powiedzieć mojemu dziecku że tata nie żyje bo wierzył tylko w witaminę C i nie robił nic innego żeby zawalczyć z chorobą, sorry.

@Margana, przez tą Twoją literówkę, że dziecko jeździ 150 km, serce mi tu prawie pękło!!! :D

reklama
Jak tam, dziewczyny? Coś mi się porobiło z aplikacją i nie mogę odpisywać, ale poczytałam Was dzisiaj.

Czy którąś z Was swędzi już skóra na brzuchu? U mnie się zaczęło. To chyba mój najnieulubieńszy objaw ciążowy pomijając zgagę... niech żyje druga połowa ciąży.

Do góry