reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja gdy tak miałam to uznalam, że gruczoły pracują :)

f2w39n7303c24ozn.png
To niech pracują :) byle by tylko jedna mi nie urosła :D

reklama
Dlatego ja od poczatku uwarzalam to 500+ za bezsensowne. Bo polowa tych pieniedzy nie idzie wcale na dziecko. Powinni dac darmowe szczepionki, dofinansowanie do przedszkoli, zlobkow.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Szczepionki są darmowe. Płatne są skojarzone i nieobowiązkowe jak meningokoki czy rotawirus. Mnie siła by nie zmusili by dać dziecku skojarzona, na pneumokoki i meningokoki nie szpiepilam tylko na rota.
Dofinansowanie do zlobkow przedszkoli. U mnie żłobków nie ma więc dla mnie żadna pomoc by nie była. Przedszkole jedno za które place od 7-15 niecałe 200 miesięcznie. Więc też nie potrzebuje dofinansowań. Ja 500+ co na drugie dostajemy trzymam na osobnym koncie i opłacam z tego zajęcia z SI, czy wizyty u logopedy. Co nie wykorzystam zostawiam. Nie moje tylko dzieci. Będę dla nich coś potrzebować będę miała. Ja się na dzieci decydowałam jak o 500+ jeszcze nikt nie mówił więc przekalkulowalam czy mnie będzie stać na niespodziewane wydatki jak wizyty czy rehabilitacje.

Ale rozumiem niezadowolenie rodziców z jednym dzieckiem że oni nie dostają choć z drugiej strony 500+ miało być zachętą do posiadania większej ilości dzieci.

reklama
Ja teraz nie pracowałam miałam iść do pracy od września ale zaszłam w ciążę znów i do pracy prędko nie pójdę nie zostawię dziecka bo nie mam z kim po drugie u mnie na wsi żłobków nie ma. .tylko mąż pracuje. Jak urodzi się dziecko to złoże wniosek o 500+ bo będziemy spełniać kryteria . I to będzie dla nas jakaś pomoc. Jak nie pracowałam teraz i będę siedzieć w domu żeby odhowac drugie dziecko to będę patologią bo ja nie pracuje? ?żenada
Ej no nikt nie mówi że będziesz patologia. Chodzi tylko o takich co dzieci robią a nie pracują oboje z premedytacją bo po co skoro państwo da. Sporo jest kobiet szczególnie młodych co najpierw jedną ciąża odchować dziecko bonbak żłobka czy innej opcji opieki dla dziecka potem drugie i następne. I tez często wtedy pracuje tylko ojciec.

Do góry