reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

W ciąży w ogóle jest nie wskazane chodzenie bez biustonosza ? Czy przy małych piersiach mozna bez obaw że obwisna ?:/
Od kilku dni jedna pierś mnie boli, sutek piecze. Wygodniej mi bez stanika, nie czuję się taka "przygnieciona". Czy lepiej sobie kupić sportowy ?
Też tak miałam z sutkiem... I tylko z jednym... Piekl... Czułam duży dyskomfort, ale minęło po kilku dniach :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dziewczyny brakuje mi czasu. Pomimo l4 na forum znajduje chwilę dopiero koło 16, to zanim nadrobię to znów coś do zrobienia w domu więc konxve nadrabiać wieczorami. Nie chcę przy dziecku non stop z nosem w telefonie siedzieć i taki tego skutek.

Byłam dziś na wizycie. Maluch pozostał chłopcem. Szyjkę mi mierzył inna 4,8 cm. Ale dziec leży główka na niej więc będzie trzeba sprawdzac. Łożysko na przedniej ścianie co tłumaczy słabo wyczuwalne ruchy. Ale jest wysoko z dala od blizny po cięciu. Lekarz mnie zaskoczył pytając czy będziemy się starać jeszcze o dziewczynkę. Totalnie nie spodziewałam się takiego pytania, ale dobrze widzieć na ewentualną przyszłość że on nie widzi przeciwskazan do kolejnej ciąży po 3 CC. To że maluch leży tak mocno główka na szyjce tłumaczy że zaczyna mnie boleć spojenie i ogólnie wszystko tam na dole. Wynik cytologii bardzo dobry.

@SzczęśliwaCiężarna a fajne są warunki pracy w żłobkach państwowych?? ;)

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Pracujemy normalnie 8h :) fajne jest to, że mniejszy stres, że stracisz pracę bo z byle powodu Cię nie rusza :) są u nas kobiety, które pracują całe życie :) aż do emerytury :) w państwowym są podwyzki częstsze(bo jak w panstwowkach są to wszędzie nawet w zlobku) są 13nastki, wczasy pod grusza, premię świąteczne, no i miesiąc urlopu w wakacje ( ale mało dni poza wakacjami)

f2w39n7303c24ozn.png

Nie tylko w ciazy, ale w ogole nie jest wskazane chodzic bez biustonosza. Piersi poyrzebuja podparcia i duze i male, inaczej robia sie obwisle.
Lepiej spirtowy kupic.
Ja bym sie zastanowila czemu ta jedna Cie tak boli? Inaczej boli niz wczesniej? Moze cos sie tam zrobilo?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Wcześniej w ogóle mnie piersi nie bolały, nawet nigdy nie okres. Dlatego nie mam porównania :/ tak dziwnie, pobolewa, kłuje czasem zapiecze. Sprawdzałam , nie jest ani czerwona ani nie ma nic niepokojacego

Dziewczyny brakuje mi czasu. Pomimo l4 na forum znajduje chwilę dopiero koło 16, to zanim nadrobię to znów coś do zrobienia w domu więc konxve nadrabiać wieczorami. Nie chcę przy dziecku non stop z nosem w telefonie siedzieć i taki tego skutek.

Byłam dziś na wizycie. Maluch pozostał chłopcem. Szyjkę mi mierzył inna 4,8 cm. Ale dziec leży główka na niej więc będzie trzeba sprawdzac. Łożysko na przedniej ścianie co tłumaczy słabo wyczuwalne ruchy. Ale jest wysoko z dala od blizny po cięciu. Lekarz mnie zaskoczył pytając czy będziemy się starać jeszcze o dziewczynkę. Totalnie nie spodziewałam się takiego pytania, ale dobrze widzieć na ewentualną przyszłość że on nie widzi przeciwskazan do kolejnej ciąży po 3 CC. To że maluch leży tak mocno główka na szyjce tłumaczy że zaczyna mnie boleć spojenie i ogólnie wszystko tam na dole. Wynik cytologii bardzo dobry.
Ja też czuje ból spojenia dziś... A ostatnio też miałam główka do dolu Malucha :) a to jest źle? Idę w czwartek :)

f2w39n7303c24ozn.png

@Margana współczuję że macie tak daleko przedszkole.. U mnie ze żłobkiem może nie będzie tak źle bo wezmę później małego do siebie tam gdzie pracuje :) chyba że się ogarnę o do tego czasu otworze swój pkt żłobkowy [emoji14]

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Marika otwieraj i trzymaj miejsce dla mnie[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama

To super, ze synus zdrowy[emoji5]
Co do ulozenia dziecka to znam ten bol. Moja corka tak mi lezala glowka w sxyjke wcisnieta. W III trym. juz ledwo chodzilam z bolu. Oby Twoj synus jeszcze zmienil pozycje!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry