reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale kiedy to bylo? Bo to sie zmienilo wlasnie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
5lat temu

reklama
Kinia dzięki że pytasz, jak nie wejdę w kilka godzin to później tyle do nadrobienia że już nie mam siły odpisywać [emoji2]
Teraz się trochę wyciszyłam bo 22 miałam termin pierwszego porodu i było trochę smutno. W środę połówkowe i zaczynam pomału się denerwować.
Cieszę się że Ci przeszło i wraca apetyt [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
A rozumiem:( to już niedużo do srody, na pewno wszystko jest dobrze, ale stresu przedwizytowego chyba nie da się uniknac ☺️

Kinia dzięki że pytasz, jak nie wejdę w kilka godzin to później tyle do nadrobienia że już nie mam siły odpisywać [emoji2]
Teraz się trochę wyciszyłam bo 22 miałam termin pierwszego porodu i było trochę smutno. W środę połówkowe i zaczynam pomału się denerwować.

oar8qqmza8t91ycr.png

Przykro mi, przeżywałam to samo w styczniu.
Na pewno będzie wszystko dobrze :*

Jeszcze dodam tylko że rokiem bazowym w aktualnym okresie zasiłkowy 2017/2018 jest 2016 r. ( czyli liczą się dochody osiągnięte w 2016 r.) Chyba że dochody uległy po tym roku zmianie i np. Ktoś podjął prace lub ja stracił . Trochę to skomplikowane ale w razie czego pytajcie. A tak poza Tym podczytuje Was od początku A że było i jest dużo wątpliwości dot. Becikowego i 500+ to postanowiłam się ujawnić [emoji5][emoji5][emoji5]jestem w 20 tc [emoji5] miał być chłopiec, będzie dziewczynka o ile nic się nie zmieni...
Witamy w naszym gronie :) [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

My tam na zadne swiadczenia sie nie zalapiemy. Trzeba liczyc na siebie i sie nie ogladac na chwilowe wsparcie, ktorego zaraz nie bedzie.
U mnie dzisiaj na obiad domowe pierogi ruskie :) brzuch mam jak w 30 tygodniu...
W sobote ide z moim mezem na warsztaty chustonoszenia :) bedzie jakas odmiana :)
Oj, zjadła bym pierogi...
Może w weekend zrobię...... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

No to lipa. Nie dostanę... Już przy swoich na mnie i dziecko przekraczam 800zl a z dochodami mojego to już nie ma co myślec [emoji14]

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
No ja trochę więcej bo panstwowy żłobek ... No i jeszcze 13nastki i premię, ale tez uważam, że gdybym była sama i miała że,swoich utrzymać dziecko i mieszkanie i kredyt za mieszkanie... Byłaby masakra... 500zl alimentów szło by tylko na koszt opłaty za żłobek

f2w39n7303c24ozn.png

Jeszcze dodam tylko że rokiem bazowym w aktualnym okresie zasiłkowy 2017/2018 jest 2016 r. ( czyli liczą się dochody osiągnięte w 2016 r.) Chyba że dochody uległy po tym roku zmianie i np. Ktoś podjął prace lub ja stracił . Trochę to skomplikowane ale w razie czego pytajcie. A tak poza Tym podczytuje Was od początku A że było i jest dużo wątpliwości dot. Becikowego i 500+ to postanowiłam się ujawnić [emoji5][emoji5][emoji5]jestem w 20 tc [emoji5] miał być chłopiec, będzie dziewczynka o ile nic się nie zmieni...
O to gratuluje! Fajnie, ze sie odezwalas. Zostan z nami, bo jest tu bardzo fajnie[emoji3] To Twoja pierwsza dzidzia?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

oar8qqmza8t91ycr.png

Na pewno musialo Ci byc ciezko tego 22[emoji20] Ja yez pewnie bede przezywac swoj poprzedni termin[emoji53] Ale najwazniejsze, ze mamy juz pod serduszkiem kolejne dzidzie[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama

oar8qqmza8t91ycr.png

Wiem o czym mówisz :( biedna . Ale czasami dobrze się tak wyciszyć i przeżyć to na spokojnie :(

Do góry