reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja już po usg wszystko ok i dzieeeewczynka [emoji7] waży 352g później wstawię zdjęcia

Super gratulacje !!

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Jeszcze dodam tylko że rokiem bazowym w aktualnym okresie zasiłkowy 2017/2018 jest 2016 r. ( czyli liczą się dochody osiągnięte w 2016 r.) Chyba że dochody uległy po tym roku zmianie i np. Ktoś podjął prace lub ja stracił . Trochę to skomplikowane ale w razie czego pytajcie. A tak poza Tym podczytuje Was od początku A że było i jest dużo wątpliwości dot. Becikowego i 500+ to postanowiłam się ujawnić ☺☺☺jestem w 20 tc ☺ miał być chłopiec, będzie dziewczynka o ile nic się nie zmieni...

Ja urodziłam Frania w 2010 i było dla każdego. Przeczytałam teraz- po tym co pisały dziewczyny- że od 2012 nie jest dla każdego :) @madzia0902 wiadomo, że nie ma kasy żeby bylo dla każdego "na zawsze"... tak jak z 500+. Ale miałyśmy skończyć więc kończę :)
500plus się kończy bo nie mają skąd dobierać, a w sejmie zarabiają tyle że nie wiedzą co z pieniędzmi robić. Niech dadzą każdemu dziecku 500 a dopiero cuduja z mieszkanie+ . Bo jednego nie potrafią dotrzymać .

My tam na zadne swiadczenia sie nie zalapiemy. Trzeba liczyc na siebie i sie nie ogladac na chwilowe wsparcie, ktorego zaraz nie bedzie.
U mnie dzisiaj na obiad domowe pierogi ruskie :) brzuch mam jak w 30 tygodniu...
W sobote ide z moim mezem na warsztaty chustonoszenia :) bedzie jakas odmiana :)

reklama
@martaaa515 co tam u Ciebie? bo coś Cie nie widzę [emoji5]️
Kinia dzięki że pytasz, jak nie wejdę w kilka godzin to później tyle do nadrobienia że już nie mam siły odpisywać [emoji2]
Teraz się trochę wyciszyłam bo 22 miałam termin pierwszego porodu i było trochę smutno. W środę połówkowe i zaczynam pomału się denerwować.
Cieszę się że Ci przeszło i wraca apetyt [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry